Osnovni in nadaljevalni tečaj

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
začetnik

Osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a začetnik »

Pozdravljeni.
Sedaj v zimskem času organizira naše društvo osnovni tečaj in me zanima ali bi lahko šel potem spomladi opravljat nadaljevalni tečaj za gasilca ali moram eno leto počakat? Za odgovore vnaprej hvala
Uporabniški avatar
spidi
Kraj: PGD Jesenice

Re: osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a spidi »

Kakor jaz vem, greš lahko takoj ko je. Ni treba čakati 1 leto.
Smo gasilci z Jesenic, to je res to ni vic!
začetnik

Odgovor Napisal/-a začetnik »

Aha hvala, meni je bilo povedano da treba počakat ker ne gre drugače v vulkan vnest.
Uporabniški avatar
spidi
Kraj: PGD Jesenice

Odgovor Napisal/-a spidi »

Zanimivo...mi smo imeli osnovni tečaj v domu, naslednji teden ali 2 pa že nadaljevalnega.
Smo gasilci z Jesenic, to je res to ni vic!
Uporabniški avatar
med_o

Odgovor Napisal/-a med_o »

Piše v PPGS:

• nadaljevalni tečaj za gasilca opravi gasilec po uspešno opravljenem osnovnem usposabljanju, najkasneje pa v 2 letih;
član PGD

Odg: osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a član PGD »

Pomembna so tudi leta. Na nadaljevalni tečaj se lahko prijaviš po dopolnjenem 18. letu. Če s motim naj me kdo popravi
Uporabniški avatar
pbb

Odg: osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a pbb »

Nadaljevalnega tečaja za gasilca se lahko udeleži pripravnik, ki je uspešno opravil osnovni tečaj za gasilca in izpolnjuje pogoje za prostovoljnega gasilca v skladu z 19. členom Zakona o gasilstvu.

19. člen
prostovoljni gasilec

Gasilec, ki prostovoljno opravlja operativne naloge v gasilstvu (v nadaljnjem besedilu: prostovoljni gasilec), je oseba, ki:
1. je strokovno usposobljena za gašenje in reševanje ter ima opravljen predpisani izpit za prostovoljnega gasilca;
2. ima opravljen predpisan preizkus znanja, preizkus psihofizičnih sposobnosti in je zdravstveno sposobna za opravljanje gasilske službe;
3. ni bila pravnomočno obsojena za kaznivo dejanje zoper življenje, telo in premoženje;
4. je stara od 18 do 63 let – moški oziroma 18 do 55 let – ženske.

Gasilska zveza Slovenije podrobneje določi dolžnosti, pravice in obveznosti prostovoljnih gasilcev.
:huh:
če te je strah, delaj tisto česar te je strah !
looney

Odg: Osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a looney »

Bom kar tule vprašala , da ne odpiram nove teme.

Opravila sem nadaljevalni tečaj za gasilca pisni izpit in zaključno vajo. Vendar mi ga ne priznajo, ker sem, zaradi službenih obveznosti manjkala en dan na praktičnih vajah. Sedaj v našem okolišu do jeseni ni nadaljevalnega tečaja, kar pomeni da izgubim skoraj celo leto in se ne morem nadaljne izobraževati. :(
Z gasilskim pozdravom " Na pomoč!"
Zadnjič spremenil looney, dne 26. Februar 2015, 17:42, skupaj popravljeno 1 krat.
Investiranje v znanje izplača najvišje obresti. (Benjamin Franklin)
arok

Odgovor Napisal/-a arok »

Zakaj so te potem spustili na izpit če po njihovih kriterijih nisi izpolnjevala "pogojev"?
Po mojem mnenju bi lahko opravičili odsotnost zaradi službe.
mlakerk
GE: Laško
Kraj: Laško

Re: Osnovni in nadaljevalni tečaj

Odgovor Napisal/-a mlakerk »

V naši zvezi ima Namestnik poveljnika za izobraževanje GZ pripravljene obrazce, katerega moreš dat izpolnit delodajalcu in ga v dogovorjenem roku prinesti nazaj, če si odsoten zaradi službenih obveznosti na praksi ali predavanju ter imaš potem opravičeno.

Lahko bi ti opravičili zaradi službenih obveznosti ;)
http://www.pgd-lasko.si/

GZ Laško --> PGD Laško--> GE Laško
TRADICIJA - POGUM -PONOS
looney

arok napisal/-a:Zakaj so te potem spustili na izpit če po njihovih kriterijih nisi izpolnjevala "pogojev"?
Po mojem mnenju bi lahko opravičili odsotnost zaradi službe.

Nimam pojma.
Zadnjič spremenil looney, dne 26. Februar 2015, 17:59, skupaj popravljeno 3 krat.
looney

Odg: Re: Osnovni in nadaljevalni tečaj

mlakerk napisal/-a:V naši zvezi ima Namestnik poveljnika za izobraževanje GZ pripravljene obrazce, katerega moreš dat izpolnit delodajalcu in ga v dogovorjenem roku prinesti nazaj, če si odsoten zaradi službenih obveznosti na praksi ali predavanju ter imaš potem opravičeno.

Lahko bi ti opravičili zaradi službenih obveznosti ;)

Tudi jaz tako mislim.
Zadnjič spremenil looney, dne 26. Februar 2015, 18:05, skupaj popravljeno 1 krat.
vidic
GE: PGD Lesce
Kraj: Lesce

Odgovor Napisal/-a vidic »

Odvisno od zveze. Pri nas je bil pred 6 leti pogoj 85% prisotnost in mislim da to še vedno velja. Vem pa tudi za primer ko tečajnik ni imel časa priti na zaključno vajo in je ta del opravljal naknadno v sklopu društvene vaje.
Če je interes se vse da dogovorit.
gasilec36
GE: Kozje

Odgovor Napisal/-a gasilec36 »

Žalostno je,da se take stvari dogajajo kako so te lahko dali na izpite,če nimaš "narejenega" praktičnega dela, edini pogoj koliko jaz vem za udeležbo na izpitih je določena prisotnost na predavanju,pa čeprav naj bi bila udeležba na praksi obvezna za vse mislim pa da le ni tako strogo jaz osebno sem imel na praktičnem delu za ntg. smrt v družini pa je šlo vseeno skozi je pa res da smo imeli dva vikenda praktični del tečaja,pa vsi tečaji do sedaj smo imeli praktični del pred teorijo.
Kaj pa dela vaš poveljnik,da ne more tega rešiti na nivoju GPO ali GZ. Skrajni ukrep je,da se obrneš na GZS,pa naj malo reda naredijo pri podrejenih generalov,jaz osebno ti priporočam,da se obrneš na vašega poveljnika gz pa mislim da bo se našla rešitev za tebe =D> škoda,da izgubljamo gasilce na takšen način [-o< #-o
Pa tudi,če boš mogla narediti prakso ne boš po njej dobila naziva doc.dr. prof.mag. in podobno
upam na ugodno rešitev :D

p.s. pa ne obupati že na začetku

lp martin
looney

gasilec36 napisal/-a:Žalostno je,da se take stvari dogajajo kako so te lahko dali na izpite,če nimaš "narejenega" praktičnega dela, edini pogoj koliko jaz vem za udeležbo na izpitih je določena prisotnost na predavanju,pa čeprav naj bi bila udeležba na praksi obvezna za vse mislim pa da le ni tako strogo jaz osebno sem imel na praktičnem delu za ntg. smrt v družini pa je šlo vseeno skozi je pa res da smo imeli dva vikenda praktični del tečaja,pa vsi tečaji do sedaj smo imeli praktični del pred teorijo.
Kaj pa dela vaš poveljnik,da ne more tega rešiti na nivoju GPO ali GZ. Skrajni ukrep je,da se obrneš na GZS,pa naj malo reda naredijo pri podrejenih generalov,jaz osebno ti priporočam,da se obrneš na vašega poveljnika gz pa mislim da bo se našla rešitev za tebe =D> škoda,da izgubljamo gasilce na takšen način [-o< #-o
Pa tudi,če boš mogla narediti prakso ne boš po njej dobila naziva doc.dr. prof.mag. in podobno
upam na ugodno rešitev :D

p.s. pa ne obupati že na začetku

lp martin

Poveljnik društva je že poskusil pa ni uspel.
Zadnjič spremenil looney, dne 26. Februar 2015, 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori