Pozdravljeni.
Prvo kot prvo, se strinjam s teboj očividec, da je potrebno temo zakleniti, ker se vedno znova oglašajo eni in isti, ki jim Helios CPV ni po godu, nič nimam proti če se pograja, saj se na napakah učimo, sedaj pa so mere dobrega okusa že prerasle v natolcevanje in blatenje, vsaj po mojem mnenju.
Nisem iz teh koncev (Domžalskih), imam pa tukaj sorodnike, in parkrat sem imel priložnost opazovati poklicno enoto Helios CPV pri delu, ker me gasilerija zanima, in nimam kaj dosti za pripomniti.
Slučajno sem bil na poti v Domžale, na dan ko je gorelo, in nisem mogel kaj, da nebi šel pogledati kaj se dogaja.
Zato stacionar, res me zanima katera sta ta dva poklicna "fanta" iz GBL kot si ju opisal, ki naj bi naredila notranje napade.
Naj povem, da je bil prvi notranji napad od poklicnih gasilcev Helios CPV, takoj naslednji pa od prostovoljnih gasilcev, mislim da prav od PGD Domžale.
Pa ni trajalo eno uro, kot trdite nekateri, ampak veliko manj, da so bili vzpostavljeni notranji napadi.
Pa če bi voda res tekla tako kot pravite, potem stanovalci ne bi pri včerajšnjem in prejšnjih TV dnevnikih povedali da je v stanovanjih do 10. nadstropja ok, in da so imeli zelo malo ali celo nič vode v stanovanjih, kar pa je, je pa priteklo po elektro inštalacijah ter da so do vključno 10. nadstropja že vseljeni nazaj. Verjetno lastniki stanovanj nebi lagali za gasilce da niso imeli poplavljena stanovanja, ali se pač motim???
ALK od poklicnih gasilcev Helios CPV je pač morda prekratka, ampak kaj hočemo, takšno imajo in s to morajo narediti kar se pač da.
Da Gasilska Brigada Ljubljana ni mogla postaviti dvižne platforme zaradi takšnih ali drugačnih težav kljub temu da je imela na mestu kamor so jo prvič postavili vse pogoje očitno ne zanima nikogar, in prav je tako! Če ni šlo, pač ni šlo, zato se je verjetno na pomoč poklicala še avtolestev iz Kranja, zakaj iz Kranja, no tukaj pa vas že vse moti! Takšna je bila odločitev vodje in pika.
Pa da ne bo kdo mislil da zagovarjam ene ali druge!
Na vsaki intervenciji so bile, so in bodo napake, vendar pa prosim da ne delate iz muhe slona in ne filozofirajte in udrihajte po gasilskih kolegih(ne samo Domžalskih, ampak vseh po sloveniji) po nepotrebnem!
Zakaj ste, pardon SMO Slovenci taki, da drugim serjemo po glavi, tukaj pač po čeladah
Dajmo raje kdaj pohvaliti in od tega odnesti kaj dobrega!!! Vsaj kolikor je meni znano v Sloveniji ni prav veliko požarov v stolpnicah, sploh pa ne v višjih nadstropjih, ali se pač motim??!!!
Odrastimo že enkrat vsi skupaj!!!
Pozdrav iz Dalenjske!