Zaščitna obleka Cosalt Ballyclare
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Zaščitna obleka Cosalt Ballyclare
Lep pozdrav, v zadnjem času kot ste sami opazili je v Slovenijo prišlo veliko angleških oblek znamke Cosalt Ballyclare, PBI material. Ker je prišlo do veliko nestrinjanj glede uporabe oblek sem odprl temo v kateri želim slišati vaše mnenje. Obleka ima standard ognjevarne obleke: EN469. Če je obleka praktično nerabljena letnik 2009 in ima potreben standard zakaj je ne bi smeli uporabljati na intervencijah ? Je res bolje uporabljati Preventovo obleko staro skoraj 10 let ki je dala že vse možno skozi ali je bolje uporabljati to omenjeno obleko?
"Those who stand for nothing, fall for anything!"
NA POMOČ !!
NA POMOČ !!
Odg: Zaščitna obleka Cosalt Ballyclare
Sam sem jo uporabljal kar nekaj let, in sicer na vseh možnih intervencijah (in vajah). Zelo zadovoljen, saj nikoli ni bilo nobenih težav z materialom oz kvaliteto.
Jaz jo priporočam, saj je glede na ceno in kvaliteto najboljša (logična) izbira.
Jaz jo priporočam, saj je glede na ceno in kvaliteto najboljša (logična) izbira.
-
sasolovrenc
Nestrinjanja so iz strani tistih, ki imajo kaj od tega - prodajalcev. Saj, če se bo začela ta oprema množično kupovat, se bo to občutno poznalo vsem prodajalcem gasilske opreme.
Kar se mene tiče, bi rekel, da je obleka vsekakor ustrezna za intervencije (če zaščiti Britance bo zaščitila tudi nas). Edina velika pomanjklivost obleke so pa žepi, ki jih žal obleka nima.
Denar si v društvih težko prislužimo (nekateri celo prigaramo)...zato je moje mnenje, da vsak PGD kupi kar hoče. Če pa kdo iz vrha misli, da potrebujemo vsi obleke za 1.300€ pa nam jih naj preprosto kupi
Kar se mene tiče, bi rekel, da je obleka vsekakor ustrezna za intervencije (če zaščiti Britance bo zaščitila tudi nas). Edina velika pomanjklivost obleke so pa žepi, ki jih žal obleka nima.
Denar si v društvih težko prislužimo (nekateri celo prigaramo)...zato je moje mnenje, da vsak PGD kupi kar hoče. Če pa kdo iz vrha misli, da potrebujemo vsi obleke za 1.300€ pa nam jih naj preprosto kupi
Mi smo jih kupili v Škofji Loki ter smo z njimi glede na ceno zelo zadovoljni.
Kontakt prodajalca 040163789
Kontakt prodajalca 040163789
Fantje, ko se bo pa kateremu kaj zgodilo, pa bo jok in stok. Drugače pa je EN469 standard samo za negorljivost kaj pa membrane? Mi lahko kdo ki si lasti obleko napiše katere membrane so uporabljene?
Včasih je vsa taka roba šla na jug, zdaj se pa že pri nas ustavlja...
lp
Včasih je vsa taka roba šla na jug, zdaj se pa že pri nas ustavlja...
lp
Koda ma basova obleka kako membrano pa še kaki drugi standard rezn EN469, daj smešni ste z tem da niso uporabne obleke. Kaj vam gre v nos da so tak poceni ? Obleko
mam tudi sam in je ko nova letnik 2009 prilagam sliko etikete.

Pa to da eni govorijo da ni kao tipizirana z strani gzs pa kaj, nemalo društev ima texportove pbi obleke pa so te tipizirane ? NISO pa so vrjetno 100krat bolše od totih basovih plaht ko za napredek v kroju pa o membranah sploh čuli niso...

Pa to da eni govorijo da ni kao tipizirana z strani gzs pa kaj, nemalo društev ima texportove pbi obleke pa so te tipizirane ? NISO pa so vrjetno 100krat bolše od totih basovih plaht ko za napredek v kroju pa o membranah sploh čuli niso...
Vijolčno sveti se nebo !
-
Obleka EN
Res me zanima kakšna je sestava slojev v tej obleki? To da je PBI še ne pomeni nič. Na fotografiji, katera je dodana sestave materialov ni videti. Pa mora biti na etiketi. Pri nas smo imeli na etiketah sestav materiala že na BAS oblekah.
Če bi radi na vsak način PBI obleko nabavite Rosenbauerja Fire MAX II v PBI, katera je res poceni. Pa še žepe ima. Ali pa DEVO Tiger Matrix, katera ima prav tako žepe in mebrano Goretex.
Lp
Če bi radi na vsak način PBI obleko nabavite Rosenbauerja Fire MAX II v PBI, katera je res poceni. Pa še žepe ima. Ali pa DEVO Tiger Matrix, katera ima prav tako žepe in mebrano Goretex.
Lp
Zanimiva je ta EN 469:1995 standard. Reku si pa da je obleka letnik 2009. V Veljavi je že lep čas standard EN 469:2005 oz. še mlajši. Tak da je to že verjetno kr krepko zastarelo...malo denarja malo muzike...
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
Še vedno nič o membranah.....mali_tona napisal/-a:Koda ma basova obleka kako membrano pa še kaki drugi standard rezn EN469, daj smešni ste z tem da niso uporabne obleke. Kaj vam gre v nos da so tak poceni ? Obleko
Re: Zaščitna obleka Cosalt Ballyclare
Pozdravljeni!!!
Vsem veselim lastnikom teh oblek, ki s standardi na oblekah opravičujete nakup teh oblek sporočam, da so vse te deklaracije našite tik pred prodajo
preverjeno 100% ! či so zaščitile britance zakaj jih sedaj množično prodajajo???? dobrega konja se menda ne prodaja ne ??? raje 2 varni in novi kot 200 kosov teh smeti...
Vsem veselim lastnikom teh oblek, ki s standardi na oblekah opravičujete nakup teh oblek sporočam, da so vse te deklaracije našite tik pred prodajo
mali_tona naj te popravim. Basova obleka IMA membrano in te prosim da preden kaj pišeš preveriš stvari. Pa ne samo tukaj tudi pri drugih temah.
LP
LP
se oproščam mogoče pa res kera že ima
Dino od kod pa tebi ta informacija ?
Dino od kod pa tebi ta informacija ?
Vijolčno sveti se nebo !
Ta informacija pa točno od tistih , ki Vam to prodajajo in šivajo gor
žalostno a resnično ... smeti so za na smetišče !
Prav zaradi tega pa je tipizacija. Ne pa da imamo sto pametnih ali je membrana ali ni in podobno. Tudi če se oprema nabavlja za denar zbran na veselici je bil denar zaslužen pravzaradi ugleda celotne organizacije, znotraj katere mora biti red. Zaupanje v obleko mora imeti gasilec, ki jo uporablja in tudi navaden občan, ki je dal prosovoljen prispevek, mora imeti zaupanje kako je bil denar porabljen.