Domov Novice Povezave Mali oglasi Galerija

Konj v Ljubljanici

Moderator: Marko Novak

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Konj v Ljubljanici

Objava Oskar » 2. avgust 2013, 13:45

Reševanje konja iz Ljubljanice (vir SVET)

"Citizen journalizem"

V nedeljo popoldne se je zgodila nenavadna nesreča. Konju je zdrsnilo v Ljubljanico, pri tem pa se je zagozdil v mulj, zaradi česar se ni mogel rešiti. Na klicnih centrih za obveščanje (112 in 113) se kljub dveh klicih v eni uri niso odzvali, šele po neposrednem klicu na Gasilsko brigado Ljubljana je akcija stekla in v 15 minutah. Prispeli so prostovoljni gasilci in začeli reševati že pošteno prezeblega konja, ki je bil v vodi na samo 16 stopinjah Celzija vsaj uro in pol. V 25. minuti po klicu na brigado je bil konj rešen, prej pa se v eni uri po klicu na številko 112 ni zgodilo nič. Vsa zahvala gasilcem, ki so pri 38 stopinjah Celzija edini reagirali pravočasno, rešili konja in povrhu še našli lastnika.

gledalka Tjaša

še pojasnilo ki sem ga našel na facebuke !:
Še naše pojasnilo, na kratko. Ob 11.34 je občanka klicala 112 in prosila za reševanje konja iz Ljubljanice. ReCO Ljubljana je ob 11.38 aktiviral najprej Prostovoljno gasilsko društvo Verd in po 10 minutah še Prostovoljno gasilsko društvo Sinja Gorica. Prostovoljni gasilci so skupaj z lastnikom konja izvlekli na breg. Ob 13. uri je bila intervencija končana. Reševali so prostovoljni gasilci, ki jih je aktivirali ReCO Ljubljana. Na nas se lahko zanesete.

Kaj menite, oziroma lahko kdo ki je bil tam kaj napiše !
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik

Odg: Konj v Ljubljanici

Objava Mare » 4. avgust 2013, 11:51

Živjo vsem!
Rad bi vam povedal naslednje. ReCO 112 Ljubljana nas je obvestil 11:38 o nesreči,da je konj v reki Ljubljanici v Sinji Gorici 5 min hoje od ribiškega doma! 11: 40 je bil izvoz PGD Verd-a z 8 gasilci in 2 voziloma. Na poti na intervencijo sem aktiviru še sosednjo drušvto PGD Sinja Gorico kot dodatno pomoč( 2 gasilca +1 vozilo ) . Zaradi nedostopnega terena in ne točnih podatkov prijavitelja( bilo je na drugi strani brega Ljubljanice) smo bili na kraju intervencije 12:00. Med tem času sem skupaj z ReCo Ljubljana dobila tudi lastnika. Ker pri reševanju živali je vedno dobro imeti lastnika ,ker je žival bolj sproščena in umirjena ko vidi lastnika. Samo reševanje je bilo na srečo hitro. 13:00 je bila intervencija zaključena. Kaj se je dogajalo prej ne vem, vem pa,da ReCo Ljubljana deluje dobro in kolikor je v njegovi moči! Je pa res ,da včasih ne boste dobili takoj ReCo 112 ali OKC 113,ko se dogajajo neurja,poplave ali kakšne velike in zahtevne intervencije. To vam pišem,ker sem tudi poklicni gasilec in tudi poveljnik prostovoljnega gasilskega društva Verd-a. Hvala vsem, da nas podpirate.
To sem napisal tudi na Svet-u ,kjer je ojavljen ta članek in film,ki ga je posnela prijaviteljica. Lp Mare
še film: https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
V službi me kličejo Ježek!
Uporabnikova podoba
Mare
 
Objave: 172
Registriran: 27. januar 2004, 8:38
Lokacija: Janezova vas-Gbl
GE: GBL in PGD Verd

Odg: Konj v Ljubljanici

Objava Oskar » 4. avgust 2013, 15:26

Če nekdo napiše , v tem primeru neka Tjaša, da se RECO 1 uro ni odzval je to naloga novinarjev da preverijo. Takšno blatenje teh rumenih strani in časopisov imam že poln kufer. Pa naj gre to za PGD , poklicno enoto ali državno službo RECO. Premalo reagiramo na te čez palec vzete informacije.
Na koncu bodo ljudje rekli , : Gasilci so potrebovali 2 uri da so enemu konju dali štrik na vrat in ga izvlekli iz Ljubljanice.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabnikova podoba
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
 
Objave: 8401
Registriran: 8. november 2002, 20:59
Lokacija: Malečnik


Nazaj na Tehnično reševanje

Kdo je prisoten

Trenutno aktivni uporabniki: Ni registriranih uporabnikov in 2 gostov