Po slikah sodeč je tole vrhunsko vozilo! Meni je zelo podobna AC od PGE Maribor.
Zanima me kakšno črpalko so vgradili v vozili in kakšen svetlobni stolp?
Glede na podatke na spletni strani PGD Ilirska Bistrica bo actros zamenjal TAM190?
Več kot očitno pa je da je gasilcem prva kvaliteta. Bravo!
gost123 napisal/-a:Edino kar je na tem vozilu Rosenbauerjevega je nalepka "Rosenbauer". Vse ostalo je še vedno Mettis. Ne vem zakaj vsi kar naprej poudarjate, da so pripeljali Rosenbauer vozilo (še v imenu teme je bilo potrebno to napisati). A ne vidite, da to sploh ni Rosenbauerjev stil izdelave?
'Rosenbauer stil izdelave' ???!!! Najbrž je račun izdal Rosenbauer, a ne? Mettisa ni več. Torej ne bomo o nekih stilih izdelave...
Stil oziroma oblika izdelave ni Rosenbauerjeva, je še vedno od Mettisa. Poglejte si cisterne od Rosenbauerja pa primerjajte z Merttisom pa boste videli.
Lahko kaj več kdo napiše o podvozju vozila? Medosna razdalja, zadnji previs, vzmetenje, višina podvozja, menjalnik,...
Iz proizvodnje v Avstriji ne bi nikoli pripeljali takšno vozilo, pa ne rečem, da ni dobro izdelano, ker ga še nisem videl v živo. Ampak moje vprašanje je še vedno zakaj tako poudarjate besedo "Rosenbauer" (Mundat in ostali)?
Mogoče zato ker firme Mettis več ni. Vozila izdelana v Gornji Radgoni so izdelana v firmi Rosenbauer, pa je njihov stil ali ne. Pa tudi Mettisova vozila so bila zelo dobro izdelana, govorim iz izkušenj našega društva.
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Rosenbauer.... Mettis.... Vozilo je bilo izdelano na Koroški cesti 62, 2000 Maribor, pri ekipi, katera je tam zadolžena za izdelavo gasilskih nadgradnj
Rosenbauer.... Mettis.... Vozilo je bilo izdelano na Koroški cesti 62, 2000 Maribor, pri ekipi, katera je tam zadolžena za izdelavo gasilskih nadgradnj
Lp, Luka
Luka to pa nebo držalo... Vozilo je bilo namreč izdelano na podjetju Rosenbauer d.o.o. v Gornji Radgoni po smernicah podjetja Rosenbauer Avstrija...
Sicer pa ko si ogledaš vozilo v živo potem lahko komentiraš izdelavo... In res je prava zverina
Čestitke v PGD Ilirska Bistrica
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.