FireAlert aplikacija

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
polo98

Odg: FireAlert aplikacija

Odgovor Napisal/-a polo98 »

Seveda je bolje imet 2 različne stvari s seboj, če ena nima signala, druga pa..?
Pa še to ni povsod...
No, veselite se še naprej in naj vam čim bolje deluje ta ali ona druga stvar.
L.p
Uporabniški avatar
tedy199
GE: Čušperk

Odgovor Napisal/-a tedy199 »

Pozdravljeni. Imam eno vprašanje, glede omenjene aplikacije.

Torej, na svojem pametnem telefonu imam nastavljeno standardno zvonenje telefona za sporočila (torej nek pisk - Samsung). Problem nastane, če pride do intervencije ponoči, ko te ta pisk ne zbudi.

Zasledil sem sedaj to aplikacijo in me zanima naslednje?
Torej primer 1: Ponoči mi prijatelj pošlje SMS z vsebino "Lahko noč" - Zaspiska mi standardno, kakor imam nastavljeno kajne? (torej pisk izbira Samsunga)
Primer 2: Čez nekaj minut se zgodi neka nesreča, društvo je aktivirano preko pozivnikov in telefonskih številk - Telefon mi v tem primeru lahko tuli kot zmešan na neko posebej (prej) določeno melodijo, izbrano preko aplikacije FireAlert? Je tako?
Uporabniški avatar
tedy199

In še to: povsod (tudi v navodilih intervencije.net) se omenja številka 29290543. Ampak mi pa ne dobivamo SMS-ov s te številke. Imamo čisto neko drugo standardno +38631XXXXXX številko.
Se je potrebno za uspešno delovanje te aplikacije mogoče registrirati na intervencije.net?
UV10
GE: Barje

Odgovor Napisal/-a UV10 »

Registracija na Intervencije.net ni potrebna.

V FireAlert preprosto v trigger settings pod search napišeš številko iz katere dobivate sms-e za intervencije.... začni z +38631******.

Meni z temi nastavitvami deluje brez problema.

Potem nastaviš še zvonenje in ostale drobne nastavitve...

lpU
Radovljica27
GE: Radovljica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Radovljica27 »

tedy199 napisal/-a:Pozdravljeni. Imam eno vprašanje, glede omenjene aplikacije.

Torej, na svojem pametnem telefonu imam nastavljeno standardno zvonenje telefona za sporočila (torej nek pisk - Samsung). Problem nastane, če pride do intervencije ponoči, ko te ta pisk ne zbudi.

Zasledil sem sedaj to aplikacijo in me zanima naslednje?
Torej primer 1: Ponoči mi prijatelj pošlje SMS z vsebino "Lahko noč" - Zaspiska mi standardno, kakor imam nastavljeno kajne? (torej pisk izbira Samsunga)
Primer 2: Čez nekaj minut se zgodi neka nesreča, društvo je aktivirano preko pozivnikov in telefonskih številk - Telefon mi v tem primeru lahko tuli kot zmešan na neko posebej (prej) določeno melodijo, izbrano preko aplikacije FireAlert? Je tako?
Je tako. Pod trigger (sender) vpišeš kdaj naj ti začne piskat npr v imeniku imaš prijatelja shranjenega kot prijatelj 1 gasilce pa kot gasilci. Pod trigger sender vpišeš gasilci in ti bo piskalo samo za njih alipa greš pod trigger include (subject/body) jaz imam tam vpisan RIC.

P.S.
Jaz ga ne uporabljam samo za gasilce ampak ima vpisane še številke od alarma, pomembne osebe... seveda pod drugo melodijo.
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Zdravo

Kako je pa kaj z uporabo za druge mobilne platforme (Win phone8, Blackberry)?
Zaenkrat če se ne motim je samo IOS (jabuček) in Android.
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Uporabniški avatar
tedy199

Najlepša hvala za odgovore.

Imam pa (že) nekaj težav pri nastavitvi programa. Namestil sem si verzijo FireAlert (1).
Program odprem in grem takole:
Settings - Trigger Settings - Trigger 1 -
Trigger text (tukaj vpišem --Pošilja: ReCo-112) -
Search (Tukaj izberem Sender & Message) -
Kasneje uredim še vrsto zvonenja in jakost

Torej problem: Kam naj upišem številko s katere dobivam SMS-je? Pod Search ne vem kam naj jo dam. Hvala
Uporabniški avatar
Courage

Odgovor Napisal/-a Courage »

@tedy199

V Trigger Text moraš napisati številko od RECO. Primer: +38612345678 Obvezno more biti spredaj +386..... drugače ne bo delovalo.
V Trigger Name pa lahko napišeš: Primer: Intervencija, takoj v GD....

Meni tako deluje.

LP
Na pomoč!
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

Ok gremo lepo povrsti. Vidim da nekateri narobe dojemate stvari in jih tudi narobe prenašate naprej.

Beseda Trigger nima pravega slovenskega prevoda, jaz jo zato za lažje razumevanje aplikacije prevedem v POGOJ.

Trigger Text (besedilo pogoja):
Tukaj vpišeš pogoj, nekateri pod pogoj vpišejo številko iz katere prejemajo SMS sporočila. Torej tudi če nekdo pošlje obvestilo bo za zvonenje uporabljeno isto zvonenje kot za intervencijo. Jaz sem pod ta pogoj vpisal tole besedilo: Posilja: ReCO-112, RIC:01900xx (to je nastavitev za naše društvo in za sistem intervencije.net) Torej to je pogoj ki mora biti izpolnjen da aplikacija FireAlert sproži posebno zvonenje.

Search (iskanje):
Pod tej točki izbereš kje aplikacije FireAlert išče pogoj ki mora biti izpolnjen.
V primeru da pod TriggerText vstavite telefonsko številko je treba pod Search izbrati Sender (pošiljatel) torej aplikacije išče pogoje samo v pošiljatelju in ne preišče besedila.
jaz v mojem primeru izberem Message, torej mi aplikacija preišče besedilo sporočila in če besedilo vsebuje besedilo ki je navedeno pod pogojem bo aplikacija zvonila s posebnim zvonenjem.

Triger name (Ime izpolnjenega pogoja):
Ta nastevitev je popolnoma po želji. Jaz sem v svojem primeru napisal INTERVENCIJA, to je le besedilo ki se izpiše na vrhu popup okvirčka ki se pojavi na zaslonu ob tem ko je pogoj izpolnjen.

Ostale stvari so nastavljene popolnoma po želji.

Upam da sem vsaj približno razjasnil določene dileme v nastavitvah aplikacije FireAlert.
Mrtinc

Odgovor Napisal/-a Mrtinc »

tedy199 če ti še kaj ni jasno o nastavitvah mi lahko pišeš ZS, tudi jaz sem iz GZ Grosuplje in uporabljam FireAlert 2, ki je nekoliko naprednejši. Prej pa sem uporabljal verzijo 1, ki je lažje za nastavljati.
Uporabniški avatar
tomser
GE: Pijava Gorica
Kraj: Pijava Gorica

Re: FireAlert aplikacija

Odgovor Napisal/-a tomser »

trigger = prožilec, sprožilec, triger
Uporabniški avatar
luka_makuc
GE: Tolmin
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a luka_makuc »

Zdravo,

ali je kdo našel kakšno uporabno aplikacijo v smislu Fire Alerta 2 tudi za OS Windows Phone 8?

lp!
Makuc Luka
041 297-986
luka.makuc@gmail.com

VIDEO PREDSTAVITEV PGD TOLMIN:
http://www.youtube.com/watch?v=tkYDOfXm2gM
M.K.
GE: PGD Radvanje
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a M.K. »

Jacksy napisal/-a: Beseda Trigger nima pravega slovenskega prevoda, jaz jo zato za lažje razumevanje aplikacije prevedem v POGOJ.
Beseda TRIGGER ima slovenski prevod, in to je SPROŽILEC :wink: "Something to trigger": nekaj sprožitit.
mrraky

Odgovor Napisal/-a mrraky »

zanima me če obstaja podobna aplikacija kot je firealet za telefone ki imajo namesto androita windovse?
zdenko

Odgovor Napisal/-a zdenko »

pozdravljeni mene samo zanimajo nastavitve za fire alert 2 da bo delal sobotni test.
Odgovori