Kaj smo naučili enote 1. kategorije ?

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odg: Kaj smo naučili enote 1. kategorije ?

Odgovor Napisal/-a gapi »

Aleks97 napisal/-a:.... ampak velikokrat se omenja, da bi se združevalo društva, ampak nvm al zarad tradicije, enostavno pgd-ji nočjo it skupaj..
Saj bodo ekonomske rezmere pripeljale do tega, pa nisem pesimist po naravi. A enostavno si ne znam predstavljat, da mora neka mala občina preživljat preveliko število gasilskih društev. Dejstvo je da jih je v nekaterih sredinah enostavno preveč, a smo preponosni da bi si to priznali.

Moje mnenje je, da je mnogo bolj racionalno vlagat sredstva v nekaj enot v občini, ter te seveda tudi primerno opremiti...

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
Aleks97

Odgovor Napisal/-a Aleks97 »

Kukr, smo se na GZ pogovarjal bi se dalo enostavno iz zdajšnjih 10ih društev priti na 6, celo 4. ampak, sem že prej omenu tradicija... bli so tud komentarji "80 let smo se trudili, zdaj nas hočte pa združt" halo?! naš pgd je bil prec za da bi se združili z še enim društvom... ampak tisti drugi so bli pa proti...
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Re: Kaj smo naučili enote 1. kategorije ?

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Zakaj pa ne bi 1. katergorije imele vaje skupaj z večjimi? Takimi, ki imajo opremo, skupno znanje bo pa dobrodošlo?
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Aleks97

Odg: Re: Kaj smo naučili enote 1. kategorije ?

Zbiljc napisal/-a:Zakaj pa ne bi 1. katergorije imele vaje skupaj z večjimi? Takimi, ki imajo opremo, skupno znanje bo pa dobrodošlo?
Zakaj ne... saj pri nas je tako da se enote 1.kat. neradi vključujejo v vaje, če pa smo že v vajah nam dajo pa zunanje napade.. na nek način nas podcenjujejo. Češ vi 1.kat. niste sposobni? Ja bože šanso nm djte da se izkažemo!! :twisted:
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odg: Re: Kaj smo naučili enote 1. kategorije ?

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Gregor K. napisal/-a:Oskar lahko prosim 1. kategorije pustiš pri miru? Oziroma malo poglej kako kaj razne osrednje enote, ki se ne odzovejo ob aktiviranju ali pa kako kakšna poklicna enota kaj pokaka.
Počasi namreč delaš sinonim, da je GE 1. kategorije nesposobna za karkoli razen za trodelca. Če imate na vašem koncu tako, se vprašajte kaj so delali poveljniki in njihovi pomočniki za izobraževanje v zadnjih 20. letih...
1. Filma nisem jaz posnel in je samo prenesena povezava iz yt. Da je to društvo na filmu 1. kategorije tudi ni moja zasluga. Grega, torej ne me pribijat na križ , ker sem v življenju sodeloval z veliko takšnimi enotami in prenašal znanje, vadil z njimi , predaval itd.. Tokrat si krivičen do mene in sem užaljen. S takšnim odpiranjem tem, želim , da odgovorni vidijo , kakšne enote imajo. Nisem metal v en koš vseh enot 1. kategorije , drži ?

2. Kot navajaš," naj se vprašamo kaj smo delali na izobraževanju v zadnjih 20 letih" , je prav to naslov te teme !! Torej , prijatelj kaj ti sedaj ni jasno. Res ne vem kaj te je pripeljalo da mi prilepiš takšno etiketo ? :( :shock:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Aleks97

Aleks97 napisal/-a:Ni treba vse prvokategornike metat v en žakelj [-X ... Za tale posneteh iz yt, sram ih bilo da so sploh dajal to da ne rečem kaj gor... Mogoče pa je res napaka vseh GZ, da ima že vsak manjši zaselek svoj pgd in s tem tudi (Oskarjev izraz) špičalnike. Sam prighajam iz društva 1. kat in GZ Brezovica kjer je večina pgd-jev 1. kat. ima probleme.. toda tudi če smo vaško društvo si takih vaj ne dovolimo-sramotno je to kar je na posnetku. Pa še uprašanje za vse! Čeprav enote 1.kat. nimajo veliko opreme, zakaj pa znanja nebi smeli imet? Lahko se zgodi, da osrednja enote, ali katerokoli društvo ob int. primankuje moštva... takrat lahko tudi 1.kat. pride z moštvom in znanjem... problem pa je če tega ni..
LP aleks
Se opravičujem, da sem uporabil izraz špičalnik :oops: letelo je na vozila gvv-1 in gv-1 #-o
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

je pa res, da je marsikje tudi problem, da si osrednje enote ne vzamejo čas za izobraževanje svojih kolegov iz manjših enot ( predvsem 1.kategorije ).
Mi se nekako trudimo, da ob vsaki nenapovedani vaji ( 6-8 x na leto ) so-aktiviramo lokalno enoto oziroma enote. Tudi za vaje prometne nesreče. Tam skrbijo za požarno varnost,
pomagajo nam, pomagajo reševalcem ter tisti ki imajo tudi tečaj za tehnično reševanje lahko delajo z orodjom, da malo obnovijo svoje znanje.
Ob vaji za 130 letnico društvo so vsa ostala društva delala verigo od reke Mure do požarišča ( mislim da je blo v verigi kakih 6 motork ) in jim je kar dobro šlo ( Oskar me lahko tu popravi ).

Skratka - naj si osrednje enote vzamejo malo časa (če se že na nivoju zveze nič ne naredi ) in naj sami pripomorejo k izobraževanju svojih stanovskih kolegov iz manjših društev v zvezi.

Aja, sicer ne vem kdo je to prej napisal, da se lahko enote same aktivirajo če se na njihovem rajonu zgodi prometna...JAO JAO #-o
Žal to ne gre...lahko pa župan, ki je podpisnik načrta aktiviranja, doda lokalne enote ki izvozijo poleg GEŠP enote na prometne nesreče. Sami sebe pa glih ne moreš aktivirati, zato ker se je na tvojem rejonu zgodla prometna... :^o
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Aleks97

mundat napisal/-a:je pa res, da je marsikje tudi problem, da si osrednje enote ne vzamejo čas za izobraževanje svojih kolegov iz manjših enot ( predvsem 1.kategorije ).
Mi se nekako trudimo, da ob vsaki nenapovedani vaji ( 6-8 x na leto ) so-aktiviramo lokalno enoto oziroma enote. Tudi za vaje prometne nesreče. Tam skrbijo za požarno varnost,
pomagajo nam, pomagajo reševalcem ter tisti ki imajo tudi tečaj za tehnično reševanje lahko delajo z orodjom, da malo obnovijo svoje znanje.
Ob vaji za 130 letnico društvo so vsa ostala društva delala verigo od reke Mure do požarišča ( mislim da je blo v verigi kakih 6 motork ) in jim je kar dobro šlo ( Oskar me lahko tu popravi ).

Skratka - naj si osrednje enote vzamejo malo časa (če se že na nivoju zveze nič ne naredi ) in naj sami pripomorejo k izobraževanju svojih stanovskih kolegov iz manjših društev v zvezi.
Ko bi le kdo sulišal tvoje besede. Ampak za to se pa moramo potruditi tudi mi prvokategorniki, da le nismo tako slabi kot pravijo [-o<
Uporabniški avatar
Jacksy
GE: Mozirje
Kraj: Mozirje

Odgovor Napisal/-a Jacksy »

Aleks97 napisal/-a:.... Ampak za to se pa moramo potruditi tudi mi prvokategorniki, da le nismo tako slabi kot pravijo [-o<
Poznam kar nekaj društev I. kat ki so bolje opremljena od marsikatere enote II. kategorije, imajo več izobraženega kadra kot enote III. kategorije itd, tako da vse enote res niso za v isti koš kot pa žal večina ostalih enot I. kat takšnih kjer jim je važno da lahko sodelujejo na tekmovanjih ter enkrat na leto na kakšni operativni vaji. Takšnih gasilcev imamo pa v sloveniji preveč.

Žal vse preveč "operativnega denarja" denarja dajemo za potrebe tekmovanj, reprezentanc in ostalega, zato resnično spoštujem enote nižjih kategorij kjer denar porabijo za nakup opreme, za izobraževanja kot pa za.....
Uporabniški avatar
mundat
GE: Gornja Radgona
Kraj: PGD Gor. Radgona

Odgovor Napisal/-a mundat »

lej Jacksy, ČIST PRAV IMAŠ!
Imamo v Sloveniji marsikatero enoto I.kategorije ki je bolj sposobna in ima več izobraženega kadra kot pa kakšna osrednja enota III.kategorije...
Nikakor ne moremo metati vse v isti koš...ne prvokategornike, ne osrednje enote in nikogar. Pri nas pač tak je...imamo enote ki dajo vse na folkloro pa mrzel liter šmarnice, pa imamo enote ki se zavedajo svojega pomena in svoje poslanice!
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Uporabniški avatar
Aleks97

mundat napisal/-a:...imamo enote ki dajo vse na folkloro pa mrzel liter šmarnice, pa imamo enote ki se zavedajo svojega pomena in svoje poslanice!
Se čist strinjam, in po moje bi blo edino pravilno, da takim enotam 1.kat. ki so delavne sposobne, prisluhne v največji meri, take ki pa zabušavajo pa pustimo... Sam prihajam iz enote, ki je bila pred leti med slabšimi, sedaj, ko pa je prišlo novo vodstvo, članstvo, nov avto- sedaj je tudi mladina zagreta... a kaj ko imamo nenapovedano vajo in prideta zraven tudi dva mladinca stara 15,16let in našega poveljnika, poveljnik zveze nahruli kaj mladoletnike vozi s seboj [-X :roll: vaja je bila brez pomena, saj so preverjali samo izvozni čas, število operativcev, ki jih je možno nabrat. Kakšno je pa vaše mnenje glede komentarja poveljnika GZ?
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Aleks97 napisal/-a: Kakšno je pa vaše mnenje glede komentarja poveljnika GZ?
Naj si, če ne drugega, prebere PPGS, pa bo mogoče kdaj drugič drugače odreagiral.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
gapi
Kontakt:

Jacksy napisal/-a: Poznam kar nekaj društev I. kat ki so bolje opremljena od marsikatere enote II. kategorije, imajo več izobraženega kadra kot enote III. kategorije itd.
Ravno to sem hotel povedat z enim od odgovorom Janezu, da Mengeš ni najboljši primer glede primerjave enot I. kategorije.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
Uporabniški avatar
Aleks97

gapi napisal/-a:
Aleks97 napisal/-a: Kakšno je pa vaše mnenje glede komentarja poveljnika GZ?
Naj si, če ne drugega, prebere PPGS, pa bo mogoče kdaj drugič drugače odreagiral.
Enako sem tud jest naredu, sm šu brt in kle nebi smel bit nobenga problema, ker sta se udeležila vaje...
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Re: Kaj smo naučili enote 1. kategorije ?

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Glej, če pride do nesreče je to še vedno poškodba pri delu. Kdo bo potem odgovarjal? Vse kar gre mimo pravil lepo teče, do prve poškodbe, potem pa...
Odgovori