Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Re: Zanima me ...
delo z motorno brizgalno v takmovanju imenovano kot trodelni napad izvajajo polnoletni člani gasilkih enot. ne bo držalo ... po dopolnjenem 16 letu starosti.
Odg: Zanima me ...
Ali se mogoče že kaj ve kdaj bo prišel razpis izobraževanj za leto 2013? Lansko leto smo se v tem času že prijavljali.
-
TheNightFox
Razpis za leto 2013 naj bi prišel 13.11.
Zdravo!
Tukaj je težko pričakovani razpis.
http://www.gasilec.net/operativa/izobrazevanje/razpisi
LP
Tukaj je težko pričakovani razpis.
http://www.gasilec.net/operativa/izobrazevanje/razpisi
LP
Zanima me, kakšni so pogoji za imenovanje v blagajnika v društvu?Je kakšna starostna omejitev navzgor za imenovanje in kako se sploh potrdi blagajnik?Si ga izbere predsednik ali pa ga izbere upravni odbor?
-
Vrsho
- moderator

- GE: PGD Šentvid
- Kraj: Šentvid pri Ljubljani
V osnutku novega statuta PGD, ki ga je povzelo mislim da večino društev je navedeno, da se za blagajnik imenuje nekdo iz izvoljenega upravnega odbora.
Mislim pa da ni nobenih posebnih pogojev za blagajnika.
Mislim pa da ni nobenih posebnih pogojev za blagajnika.
Dobro pa je, če se vsaj malo spozna na računovodstvo, da prebere ustrezne računovodske standarde in da se udeleži kakšnega usposabljanja za blagajnike, ki jih običajno proti koncu februarja organizira GZS. Sicer se hitro lahko zgodi, da mora društvo (ali zveza) plačati davek.
-
aleks12
Oj!¨mene pa zanima kako kaj v GBL prakticirajo dežurstva-prideš za 1 dan k njim, baje hodiš na *manjše* intervencije kako to? Problem, je ker jaz nisem iz območja MOL, sem iz Brezovice-baje je to big problem! Hvala za odgovore
NA POMOČ!
NA POMOČ!
Mene pa zanima, kako je sestavljen zavijajoči zvok sirene, ki traja 1. minuto.
Zanima me sestava zavijajoče sirene, ki traja 1. minuto.
-
RomanB
- GE: PGD Repnje-Dobruša
- Kraj: Vodice
- Kontakt:
Včasih so delali čip UM3561, ki je zavzemal 3 tipe sirene plus neko imitiacijo laser pištole. Sicer se mi zdi, da ga ne proizvajajo več ampak delajo pa nek nadomestek oz. izboljšano verzijo. Žal oznake ne vem. Pogooglaj malo, že če napišeš ime tistega prvega čipa ti vrže par rezultatov za izdelavo vezja.
-
Gost
Ali bo letos razpis na GBL? Je možno, da pošljem življenjepis oz se prijavim na razpis že pred Septembrom?
Pa če ga pošleš za tri leta v naprej ti ne pomaga če ne narediš fizičnih testov. Raje Čez celo leto treniraj lepo pridobivaj kondicijo da boš ob koncu leta v najboljši formi (pa ne jemlij me zdaj za besedo da bo 100% razpis odvisno če gre kdo v penzijo malo se pozanimaj).
Vijolčno sveti se nebo !
to tud mene zanima...aleks12 napisal/-a:Oj!¨mene pa zanima kako kaj v GBL prakticirajo dežurstva-prideš za 1 dan k njim, baje hodiš na *manjše* intervencije kako to? Problem, je ker jaz nisem iz območja MOL, sem iz Brezovice-baje je to big problem! Hvala za odgovore
NA POMOČ!
Evo nekajkrat sem bil tudi sam na GBL na dežurstvu. Zadeva zgleda tako, da te ob pričetku izmene vodja dodeli k enemu vozilu in nato greš v primeru intervencije z tem vozilom ven. Zna se zgodit da fantje tudi ocenijo situacijo in te pošljejo vn tudi z kakšnim drugim vozilom. Glede dežurstva gasilcev, ki niso iz GB Ljubljana pa je po mojih informacijah se zadeva res poostirla in se zelo težko pride zraven.
Lp
Lp