FireAlert aplikacija
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: FireAlert aplikacija
evo...glihkar je piskal za intervencijo !! fino dela

-
brdo_firefighter
- GE: PGD Brdo
Re: FireAlert aplikacija
ali obstaja kaj takega za IOS (iphone)
Lp, Žan
Lp, Žan
Mene pa zanima, kako si nastaviti telofonsko številko iz katere dobivaš SMS-je za intervencijo, da ti jo potem aplikacija spozna kot poziv?
gres pod nastavitve: -trigger text (vpises telefonsko stevilko)
- Search (sender)
- Search (sender)
aha, a pod SEARCH pa vpišeš naziv pošiljatelja?
Odg: Re: FireAlert aplikacija
sašo123 napisal/-a:aha, a pod SEARCH pa vpišeš naziv pošiljatelja?
ne ne, na voljo imas vec moznosti ( sender, message, sender&message) izberes "sender"!!
Obvezno mora biti telefonska vpisan z klicno kodo, se pravi +386......
torej vpišeš klicno kodo plus tisto številko ki ti jo dajo na intervencije.net iz katere boš dobival SMS? Kaj pa tista varjanta ki jo imajo na njihovi spletni strani napisano:
''FireAlert (zunanja povezava) - Odličen program za mobilne telefone, ki temeljijo na operacijskem sistemu Android.
Za tiste uporabnike, ki program uporabljajo predlagamo, da v enega od "Triggerjev" zapišejo besedilo: --Posilja: ReCO-112, RIC:
Upoštevajte presledke! Telefonske številke ni potrebno dodajati!'' (kopirano iz njihove strani)
to pomeni da moraš tam ko piše RIC vpisati RIC števiko?
Najlepša hvala za pomoč!
''FireAlert (zunanja povezava) - Odličen program za mobilne telefone, ki temeljijo na operacijskem sistemu Android.
Za tiste uporabnike, ki program uporabljajo predlagamo, da v enega od "Triggerjev" zapišejo besedilo: --Posilja: ReCO-112, RIC:
Upoštevajte presledke! Telefonske številke ni potrebno dodajati!'' (kopirano iz njihove strani)
to pomeni da moraš tam ko piše RIC vpisati RIC števiko?
Najlepša hvala za pomoč!
Firealert andorid
Greš v aplikacijo Fire alert > pritisni menu oz. tipko na elefonu za meni in izberi Settings > izberi Trigger settings > izberi trigger 1 > izberi trigger text in vpiši --Posilja: ReCO-112, RIC: in vredu > klikni Search in dej Sender & Message > izberi trigger name vpiši po želji jaz imam; Intervencija > po želji izberi notification Sound an volume and vibrate options > klukica more goreti na Enable Screen on in v Dim Screen > po želji izberi Duration in potem testiraj.
Če imaš v Search vklukan samo Sender, kar ni vredu... Tuki izberi Sender & Massage in ti bo aplikacija gledala na vsak SMS ki ga prejmeš in kjer bo aplikacija našla text --Posilja: ReCO-112, RIC: tam ti bo javl in ti začel tulit. Če tega texta nebo v smsu ti ne bo tulil. Se pravi navadna sporočila iz številke Intervencije.net ti ne bo tulil če bo intervencija ti bo tulil. Ker ko aplikacija pošilja smse še zraven napiše če gre preko pozivnikov ti zraven napiše od koga je to poslan se pravi ReCO-112 in tvoj ali društven oz. od zveze RIC naslov... Men je do zdaj delal vedno.
Če hočeš testirat zadevo pojdi pod SMS-e v Intervencije.net izberi sebe in si pošlji sporočilo "test --Posilja: ReCO-112, RIC:" in boš vidu da ti tuli
Tolk o tem iz moje strani
Lp
Klemen
Greš v aplikacijo Fire alert > pritisni menu oz. tipko na elefonu za meni in izberi Settings > izberi Trigger settings > izberi trigger 1 > izberi trigger text in vpiši --Posilja: ReCO-112, RIC: in vredu > klikni Search in dej Sender & Message > izberi trigger name vpiši po želji jaz imam; Intervencija > po želji izberi notification Sound an volume and vibrate options > klukica more goreti na Enable Screen on in v Dim Screen > po želji izberi Duration in potem testiraj.
Če imaš v Search vklukan samo Sender, kar ni vredu... Tuki izberi Sender & Massage in ti bo aplikacija gledala na vsak SMS ki ga prejmeš in kjer bo aplikacija našla text --Posilja: ReCO-112, RIC: tam ti bo javl in ti začel tulit. Če tega texta nebo v smsu ti ne bo tulil. Se pravi navadna sporočila iz številke Intervencije.net ti ne bo tulil če bo intervencija ti bo tulil. Ker ko aplikacija pošilja smse še zraven napiše če gre preko pozivnikov ti zraven napiše od koga je to poslan se pravi ReCO-112 in tvoj ali društven oz. od zveze RIC naslov... Men je do zdaj delal vedno.
Če hočeš testirat zadevo pojdi pod SMS-e v Intervencije.net izberi sebe in si pošlji sporočilo "test --Posilja: ReCO-112, RIC:" in boš vidu da ti tuli
Tolk o tem iz moje strani
Lp
Klemen
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Dve vprašanji, ki sem ju vključil v naša navodila za uporabo sistema Intervencije.net.
V trenutni verziji to ni več aktualno.Kako lahko določim različna alarma za navadne SMS-e in za SMS-e s pozivi za intervencijo?
Aplikacija FireAlert2 omogoča filtriranje SMS-ov tudi na podlagi ključnih besed. Tako lahko ločite obveščanje o manj pomembnih stvareh od tistega za intervencije. V FireAlert2 lahko sprožilec nastavite tako, da se vam bo aktiviral za vsa sporočila poslana s številke +29290543 in dodatno ključno besedo ReCO (velikost črk ni pomembna lahko tudi reco) oz. celotnim besedilom, ki je vključeno v vse pozive "-- Posilja: ReCO-112, RIC:" (pazite na presledke). Izberite glasen ton in nastavite glasnost na 100%, vključite zvok tudi v tihem načinu in nastavite trajanje na neskončno. Nič več preslišanih pozivov za intervencijo.
Zakaj mi FireAlert2 ne zazna SMS-ov poslanih s številke 29290543?
Ta številka je sistemska, zato je treba v sprožilec zraven številke vpisati znak +. Takole: +29290543
Zadnjič spremenil Peter, dne 30. Marec 2013, 17:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: Sprememba programa
Razlog: Sprememba programa
Živjo!
Zanima me, če se lahko aplikacija uporablja tudi brez dodatnih sistemov (intervencije.net)? Imam svoj pozivnik in RIC...
Hvala za odg!
Zanima me, če se lahko aplikacija uporablja tudi brez dodatnih sistemov (intervencije.net)? Imam svoj pozivnik in RIC...
Hvala za odg!
ߣ€
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Brez dodatnih sistemov, ki omogočajo pretvorbo iz POCSAG sporočil (pozivnik) v SMS, sprejemanje pozivov na mobilnik ni mogoče.
Super ste rezložili, hvala.
Kako pa vam kaj deluje ta sistem (intervencije.net oz. podobni)? menim, da je kar uporabna zedeva.
Kako pa vam kaj deluje ta sistem (intervencije.net oz. podobni)? menim, da je kar uporabna zedeva.
- Peter
- Upravnik

- Kontakt:
Intervencije.net deluje brez težav, pa tudi administrator se hitro odzove, če potrebujemo kakšne dnevnike ali imamo druga vprašanja. Vzporedno nam že od prej deluje dvojni "Mihaličev" sistem, ki pa se ne izkaže najbolje, če sporočila niso v skladu s POCSAG protokolom.