Zivjo,
mene pa zanima katero oznako funcije se mora nositi na svečani uniformi ali na levem žepu delovne...
Gre za to da sem poveljnik društva in pač nosim to oznako, sem pa dobil pripombo na enem izmed občnih zborov...da ker sem tudi član poveljstva GZ ... da bi moral nositi tisto??
Hvala za odgovor.
Oznake funkcij
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Oznake funkcij
¤ There can be only one ¤
-
ssečnik
Odg: Oznake funkcij
Orko,
tudi jaz sem imel identičen primer.Na njihovo pripombo pa sem odvrnil,da sem jaz gasilec zaradi našega društva,naših krajanov in da sem član ŠO GZ le zaradi tega ker je pač tako določeno.Poem je bil mir.
LP Srečo
tudi jaz sem imel identičen primer.Na njihovo pripombo pa sem odvrnil,da sem jaz gasilec zaradi našega društva,naših krajanov in da sem član ŠO GZ le zaradi tega ker je pač tako določeno.Poem je bil mir.
LP Srečo
Re: Oznake funkcij
Nosi oznako poveljnika društva.
Je več kot član poveljstva.
Je več kot član poveljstva.
- Marjetica
- moderator

- Kraj: Hotinja vas-mariborska regija
Če si poveljnik v društvu nosiš na ovratniku gasilske uniforme in na "ježku" na levem žepu delovne obleke funkcijsko oznako za poveljnika - na zgornjem delu rokava gasilske uniforme in delovne obleke pa znak pripadnosti PGD-ju.
Če si pa član poveljstva GZ pa lahko nosiš fukcijsko oznako "član poveljstva GZ", vendar moraš v tem primeru zamenjati tudi oznako pripadnosti na levem rokavu - za znak pripadnosti GZ.
Odločiš se lahko za 1. ali za 2. varianto - uskladiti moraš le oznako funkcije z oznako pripadnosti.
Če si pa član poveljstva GZ pa lahko nosiš fukcijsko oznako "član poveljstva GZ", vendar moraš v tem primeru zamenjati tudi oznako pripadnosti na levem rokavu - za znak pripadnosti GZ.
Odločiš se lahko za 1. ali za 2. varianto - uskladiti moraš le oznako funkcije z oznako pripadnosti.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
-
ssecnik
Marjetica,
vprašanje je bilo,katero oznako nosiš,če si OBOJE.
LP Srečo
vprašanje je bilo,katero oznako nosiš,če si OBOJE.
LP Srečo
-
Operativ`c
Marjetica je lepo opisala obe variante. Za katero se odločiš pa je odvisno od situacije. Če greš na prireditev/proslavo kot član GZ daš na obleko oznake ki ti pripadajo na GZ z GZ našitkov. Če pa predstavlješ društvo - si član tekmovalne ekipe, potem imaš oznako poveljnika in na levem rokavu našitek društva.
Neko nenapisano pravilo je, da se nosi višjo po funkciji.
A v tvojem konkretnem primeru ker si pobeljnik v društvu, bi to pomenilo, da potem nihče iz vašega društva ne bi nosil oznake poveljnika. Tako da ti predlaam da nosiš oznako poveljnika.
Lahko pa gospodi na GZ predlagaš, da ti kupijo zgornji del uniforme na kateri bop nosil oznake zvaze.
Pa še ena opaska, svečane uniforme NI, je samo gasilska uniforma
, to bi pa nekdo ki opravlja funkcijo poveljnika moral vedeti...
A v tvojem konkretnem primeru ker si pobeljnik v društvu, bi to pomenilo, da potem nihče iz vašega društva ne bi nosil oznake poveljnika. Tako da ti predlaam da nosiš oznako poveljnika.
Lahko pa gospodi na GZ predlagaš, da ti kupijo zgornji del uniforme na kateri bop nosil oznake zvaze.
Pa še ena opaska, svečane uniforme NI, je samo gasilska uniforma