Saj ni res pa je...

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odg: Saj ni res pa je...

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Pomeni točno to. Kaj sedaj "saj ni res"? :?
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

to se že dogaja, potem pač vpišeš Frančeka, ki ni slišal pozivnika ker je ravno delal sina! :D #-o
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
johenson

Odgovor Napisal/-a johenson »

Pač vpišeš več operativcev v rubriko "možni vodje intervencije". Mislim da število vpisov ni omejeno. :?:
Uporabniški avatar
tomser
GE: Pijava Gorica
Kraj: Pijava Gorica

Re: Saj ni res pa je...

Odgovor Napisal/-a tomser »

V mojem društvu ne moremo nikogar vpisati na tak seznam.
V Vulkanu imamo člani vpisane vse čine, toda ne izobraževanja za te čine.
Vzrok je naša šlamparija, ker nismo vpisali "krneki" takrat, ko je bilo možno to prosto vpisati.
Zdaj pač bomo morali več energije vložiti, da uredimo evidence.

Toda na nekaj drugega bi opozoril.
Kaj pravi Zakon o gasilstvu (40. člen)?
Pravila gasilske službe (91.člen) in PPGSzaPG (prav nič))?

Tu ni odrejeno, da so vodja intervencije lahko le člani izbrani iz Vulkana.
Pravzaprav piše, da je katerikoli gasilec (pooblastilo poveljnika) lahko vodja intervencije.
Predlagam: Ali naj ne komplicirajo, ker do zdaj bilo čisto v redu, ali pa naj vse operativce vpišejo na seznam (avtomatsko).

Druga točka mojega "besnenja" je naslednje:
Gasilec opravi izobraževanje in ker je izkazal znanje in sposobnost je prejel čin.
Čin je oznaka za določeno stopnjo gasilskega znanja.
Torej zakaj je pogoj v evidencah vpisano izobraževanje in ne čin?

Zdaj bom pa špekuliral, ker o naslednjih hipotezah nimam osebno dokazov.
Pogoj je izobraževanje in ne čine:
ker obstajajo člani s činom, ki tega niso pridobili preko usposabljanja, temveč jim je bilo brez tega podeljeno
ker --- zbrisal ---

@moderator: Mogoče bi bilo dobro temo razcepiti in prestaviti pod "Organizacijo"
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odg: Re: Saj ni res pa je...

Odgovor Napisal/-a Primoz »

tomser napisal/-a: Druga točka mojega "besnenja" je naslednje:
Gasilec opravi izobraževanje in ker je izkazal znanje in sposobnost je prejel čin.
Čin je oznaka za določeno stopnjo gasilskega znanja.
Torej zakaj je pogoj v evidencah vpisano izobraževanje in ne čin?

Zdaj bom pa špekuliral, ker o naslednjih hipotezah nimam osebno dokazov.
Pogoj je izobraževanje in ne čine:
ker obstajajo člani s činom, ki tega niso pridobili preko usposabljanja, temveč jim je bilo brez tega podeljeno
ker --- zbrisal ---

@moderator: Mogoče bi bilo dobro temo razcepiti in prestaviti pod "Organizacijo"
ker?

določene čine lahko dobiš tudi brez določenih gasilskih izobraževanj. Vendar ne dobiš čina 'direktno' ampak ti je priznano nekje ekvivalentno usposabljanje katero je podlaga za podelitev čina.

Nič narobe se mi ne zdi, da se v evidence vpisuje oboje; tečaj in čin. Sicer je to sedaj avtomatsko (no skoraj) skozi potek tečaja.

Noben ni kriv za vašo lenobo...razen vas samih!
simonjz1
GE: pgd

Odgovor Napisal/-a simonjz1 »

ne moreš verjet ...
Zadnjič spremenil simonjz1, dne 19. Januar 2015, 15:35, skupaj popravljeno 2 krat.
RomanB
GE: PGD Repnje-Dobruša
Kraj: Vodice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a RomanB »

Še nisem slišal, da bi oprostili gasilcu, ki gre na intervencijo v civilnem avtu tako kazen. 98kmh je krepko čez 50% prekoračene hitrosti (ne vem kakšno omejitev je tam) v naselju in s tem ogroža sebe in druge v prometu, tako divjanje je nevarno celo v gasilskem avtomobilu. Res me čudi, da so mu oprostili.
Uporabniški avatar
Tadcom
GE: Ptuj

Odgovor Napisal/-a Tadcom »

RomanB napisal/-a:Še nisem slišal, da bi oprostili gasilcu, ki gre na intervencijo v civilnem avtu tako kazen. 98kmh je krepko čez 50% prekoračene hitrosti (ne vem kakšno omejitev je tam) v naselju in s tem ogroža sebe in druge v prometu, tako divjanje je nevarno celo v gasilskem avtomobilu. Res me čudi, da so mu oprostili.
Ja tudi mene. Če naletiš na njih v vozilu, še ti nekako spregledajo. Smo imeli kar nekaj primerov z radarjem in so fantje kar lepo kazen plačali. :wink:
Gasilec123

Odgovor Napisal/-a Gasilec123 »

Temu vašemu članu lahko samo čestitaš, da jo je tako poceni odnesel. Vse to kar si naštel ti ne zagotavlja nobene pravice (ali olajševalne okoliščine) pri divjanju v dom več kot kateremu drugemu udeležencu v prometu, čeprav to radi mislimo. Fantje pamet v roke in ne brezglavo divjat, čeprav se je takrat, ko veš, da negdo potrebuje pomoč težko brzdat in tudi avto ima hitro 100 na števcu. Sicer pa policisti ponavadi pogledajo skozi prste v takih primerih, razen če te dobi stacionarni radar ali pa tak v vozilu, takrat ni kaj dosti za naredit, mogoče lahko kaj rešiš samo z pritožbo. Sicer pa da so nekoga oprostili za tak primer prvič slišim, je pa pohvalno s strani sodstva.
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

ja je imel res zegen, ali pa je sodnik/ca tudi gasilec/ka :D .mene ni spustil policaj dokler ni svoje napisal na kazenski listek, čeravno sem mu povedal in pokazal pozivnik, še potrdil je, da je na ukv zvezi slišal za požar. zaradi svoje človekoljubnosti in samaritanstva sem bil ob 100 evrčkov oziroma plačal polovičko za hitro plačilo :mrgreen: .
di-du-di-du
simonjz1
GE: pgd

Odgovor Napisal/-a simonjz1 »

pravi srečkec :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Zadnjič spremenil simonjz1, dne 19. Januar 2015, 15:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
swordfish
GE: Vrsnik

Odgovor Napisal/-a swordfish »

Po moje pa bi bilo smiselno to nekako urediti na nivoju GZS, saj je normalno, da se noben gasilec ne pelje v gasilski dom 50 km/h.
Meni se pa zdi povsem normalno da pelješ po predpisih, saj si do prihoda v gasilski dom čisto navaden udeleženec v prometu. Mogoče boš začel voziti 50 km/h takrat ko boš zaradi prevelike hitrosti zletel s ceste ali pa celo koga poškodoval zaradi tega, ker se ti je mudilo v gasilski dom.

Lp,Marko
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Suban »

če se s 4 žmigavci divja v gasilski dom kokr gre, kako se šele vozi z modrimi lučmi iz gasilskega...po možnosti na dimniški požar, "ker je šlo za življenja"... v splošnem je zelo malo gasilskih intervencij glede na njihovo skupno število, kjer gre resnično za sekunde in življenja...sam gasilci pač malo napihnejo(mo), da zgleda bolj....

adrenalin pod kontrolo, da ne bo za brezveze prišlo do tega, da bo "šlo življenje"...kazen je še mila oblika...

lp
A. Suban
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

se strinjam z predhodnikoma.bolje priti malo kasneje kot sploh ne.
di-du-di-du
MartinV

Odgovor Napisal/-a MartinV »

Tadcom napisal/-a: Ja tudi mene. Če naletiš na njih v vozilu, še ti nekako spregledajo. Smo imeli kar nekaj primerov z radarjem in so fantje kar lepo kazen plačali. :wink:
Za prehitro vožnjo na poti v gasilski dom na intervencijo še nobeden nobene kazni. Vzroki so bili drugje.

Lep dan!

Martin
Odgovori