GVC 16/25 PGD Stična

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
owenr
Kraj: Stična
Kontakt:

GVC 16/25 PGD Stična

Odgovor Napisal/-a owenr »

Stiški gasilci smo v četrtek 7.7.2011 pridobili novo vozilo GVC 16/25 katero bo zamenjalo že 39 let staro vozilo Stayer. Voziloje bilo uradno prevzeto 9.7.2011.

GVC 16/25
Podvozje: Iveco Eurocargo ML 140 E 28W 4x4
Posadka: 1+8 (1+1+3+4)
Črpalka: NH 25

Vozilo je opremljeno z dvema visokotlačnima navijakoma, opremo za gašenje, ventilatorjem in generatorjem lahke pene, fognail ročniki, vrvno tehniko, zajemalna in koritasta nosila, agregatom moči 13,6 kVA, potopno črpalko 8/1, el. kotno burusilko, el. lisičji rep, el. udarno kladivo, reflektor 2x1000w, svetlobni balon, motorna žaga, 3 delna raztegljiva lestev, 2 kos stikalne lestve, prenosni vodni top/monitor, ki je nameščen tako, da ga je možno uporabljati na vozilu ali drugje. Na vozilu je nameščena še visokotlačna polivalna naprava ter vitlo Warn M12000. Nekaj opreme kot so pnevmatske blazine, termo kamera pa je še v realizaciji nabave.

Ivesticija v celotno vozilo z opremo znaša cca 230.000 evrov.

Slika

Več pa si lahko preberete in ogledate na naših straneh. http://www.pgdsticna.si
šnery

Odg: GVC 16/25 PGD Stična

Odgovor Napisal/-a šnery »

wauu =D> =D>
zelo mi je všeč vozilo.
zanima me kako ste zadovoljni z nadgradnjo od varkarja?
gasoldi

Odgovor Napisal/-a gasoldi »

Z nadgradnjo, ceno in seveda tudi z izdelavo Varkarja smo zadovoljni. Moram reči, da v Varkarju znajo poslušati kaj stranka želi in z svojimi dolgoletnimi izkušnjami to znajo tudi narediti in to solidno. Nikakor pa ne mislim s tem zmanjševati ugleda drugim proizvajalcem, ki so ravno tako kvalitetni in dobri. Pri vseh je odvisno kako in kaj naročiš in seveda za kakšen denar. Skratka mi smo zadovoljni.
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Glede vozila me zanima kako je z pogonom ima vozilo stalni vsekolesni pogon ? Kako je z zaporami diferencialnimi? Menjalnik ?
Tehnika nam lajša življenje!
gasoldi

Iveco Eurcargo ML 140 E 28W 4x4 ima največjo dovoljeno skupno maso 14 ton, poganja ga motor moči 280 KM z emisijskim standardom EURO5. Ima 9-stopenjski menjalnik, zaporo diferenciala in pogon na vsa kolesa. Vzmetenje vozila je spredaj in zadaj listnato, medosna razdalja je 3.915 mm. Dimenzije vozila: dožina7.515 / širina 2.500 / višina 3300, slednja je merjena skrajna točka in sicer vrh lestve na vozilu.
Mrtinc

Odgovor Napisal/-a Mrtinc »

Vozilo sem si ogledal na vašem prevzemu in morem reči da je zelo lepo in dobro opremljeno.Morda edina pomankljivost, ki sem jo opazil je višina kabine saj je potrebno narediti kar visok korak za izstop. Ampak to je zaradi podvozja in ne nadgraditelja.
tadejS
Kraj: Knežak

Odgovor Napisal/-a tadejS »

gasoldi napisal/-a: Ima 9-stopenjski menjalnik, zaporo diferenciala in pogon na vsa kolesa.
Lahko kaj več poveš o tem. 4×4 stalni ali vklopljiv. Če je stalni je razmerje 50%÷50% ali kako drugače? Menjalnik 3×3 =9 (se pravi vsebuje tudi neke vrste reduktor) ali kako drugače. Zaporo katerega difenciala? Zadnjega, zadnjega in prednjega ločeno ali je 100 % hkrati?
Uporabniški avatar
Suban
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Suban »

tadejS napisal/-a:
gasoldi napisal/-a: Ima 9-stopenjski menjalnik, zaporo diferenciala in pogon na vsa kolesa.
Lahko kaj več poveš o tem. 4×4 stalni ali vklopljiv. Če je stalni je razmerje 50%÷50% ali kako drugače? Menjalnik 3×3 =9 (se pravi vsebuje tudi neke vrste reduktor) ali kako drugače. Zaporo katerega difenciala? Zadnjega, zadnjega in prednjega ločeno ali je 100 % hkrati?
nevem čemu ti potrebujejo tako natančni podatki ampak, če bi že rad vedu take stvari, je smiselno, da sam pogledaš na strani od iveco za ta model vozila. :idea:
A. Suban
Uporabniški avatar
Matej B.
GE: Ptuj / Tržec
Kraj: Ptuj - Tržec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Matej B. »

owenr a lahko narediš nekaj fotk in narediš album v Galeriji. :)
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Matej B. napisal/-a:owenr a lahko narediš nekaj fotk in narediš album v Galeriji.
Kar precej slik je na strani PGD Stična, evo link:

http://www.pgdsticna.si/galerija/main.p ... emId=19083

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
tadejS
Kraj: Knežak

Odgovor Napisal/-a tadejS »

Suban napisal/-a:
tadejS napisal/-a:
nevem čemu ti potrebujejo tako natančni podatki ampak, če bi že rad vedu take stvari, je smiselno, da sam pogledaš na strani od iveco za ta model vozila. :idea:
Če hočeš primerjati vozila-podvozja med seboj je to pač eden od pomembnih podatkov-vsaj zame. Na spletnih straneh piše kar piše, pa še razlagaš si zadevo lahko po svoje. Veliko bolje ti te stvari razloži prodajalec, seveda če je pravi. In ravno to je lahko tisti jeziček na tehtnici, za kaj se kupec odloči. In nenazadnje so dragocen vir podatkov uporabnikove izkušnje, ki pa jih seveda pridobi po določenem času. Npr. nekdo ti ponuja 100 % zaporo vseh diferencialov in izhodov iz menjalnika. To za neizkušenega voznika pomeni lahko pravo katastrofo-samo za občutek zakaj me zanima.
rocky85
GE: Rudnik
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a rocky85 »

Zdravo.
Kot prvo vam čestitam za nakup novega vozila in naj vam čimbolje služi.
Zdaj pa še eno vprašanje. Med opisom opreme sem opazil, da je v vozilu tudi svetlobni balon pa me zanima, če imate za balon stojalo in če se ga da mogoče namestiti tudi na svetlobni stolp.
Če bi se dalo pa bi prosil tudi za kako sliko stojala in balona.

LP, Rok
Operativ`c

Odgovor Napisal/-a Operativ`c »

Rocky85 za ta balon obstaja stojalo. Ali se ga da montirat na stolp pa ne bi vedel.

Mene pa zanima kako visoko se ga lahko postavi in kakšna je svetilnost tega balona. Kakšna je pa cena (če ni skrivnost)?

No in seveda - čstitke stičanom za novo pridobitev =D>
gasoldi

Svetilni balon se načeloma, da montirat na dvižni stolp, vendar ne vem, če je to praktično in racionalno. Svetilni balon je priključen na 220V napajanje in se ga uporablja na področju, kjer potrebuješ veliko svetilnost v krogu. Skratka postaviš ga v središče potreb. Svetloba ni vsiljiva in je prijetne barve in nemoteča za oči. Mi smo ga imeli na prireditvenem prostoru in lahko rečem, da je bila vidljivost čez cca pol stadiona. Naš dom stoji ob vadbenem poliginu oz stadionu. Stojalo je se dvigne na višino 5 m in je v zložljivem stanju montiran na strehi vozila, sam svetilni balon z opremo balon je montiran znotraj vozila oz nadgradnje. Svetilni balon smo kupili pri Sinergija MCI iz Logatca, g. Ljubo 041/ 631 793; cena cca 2.300 €. Več informacij si lahko dobite pri njih oz. pokličete zastopnika oz. na tem prospektu. Lahko pa pustiš e-naslov na info@pgdsticna.si in ti pošljem prospekt.
Vrsho
moderator
moderator
GE: PGD Šentvid
Kraj: Šentvid pri Ljubljani

Odgovor Napisal/-a Vrsho »

Operativ`c napisal/-a:Rocky85 za ta balon obstaja stojalo. Ali se ga da montirat na stolp pa ne bi vedel.

Mene pa zanima kako visoko se ga lahko postavi in kakšna je svetilnost tega balona. Kakšna je pa cena (če ni skrivnost)?
V setu pri nakupu balona je običajno priloženo trinožno stojalo, ki se raztegne do 4,7 m. Razsvetljevalni balon je možno namestiti tudi na vsako trinožno stojalo, ki ga uporabljamo tudi za reflektorje, saj je nosilec standarden. Verjetno bi se ga dalo namestiti tudi na sam svetlobni stolp.

Najbolj klasičen balon ima luč oz. žarnico z močjo 1.000 W, s katero dosežemo 99.000 lumnov.

Več informacij o samem balonu pa tudi na tej spletni strani - http://powermoon.de/

Kljub temu, da smo malo ušli iz teme pa tudi jaz čestitam stiškim gasilcem!
Odgovori