Prosim za pomoč,namreč potrebujem osnutek za evidenco dela v društvu.Kot poveljnik bi to potreboval,da bi lahko delo bolj pravično razdelil,oziroma zmuznetom dokazal,da niso določenih stvari naredili.Sedaj večja dela,vaje,intervencije zapisujemo v inervencijske oziroma delovne knjige,vendar stvar ni preveč pregledna ,tako da traja nekaj časa,predno stvari dobiš zbrane.
Torej,potrebujem osnutek velikega plakata na steni,na katerem bodo imena,dogodki,število ur,opombe...
Za izvedbo imam približno 1 mesec časa,saj bi rad pričel z evidentiranjem takoj po občnem zboru.
LP Srečo
evidenca opravljenega dela
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: evidenca opravljenega dela
Ni lih to kar iščeš, ampak nova verzija vulkana ti omogoča vnašanje dela. Imaš polno različnih postavk (vaje ,čiščenje, usposabljanja,itd..).
Potem pa samo sortiraš ven kaj ti paše...
Pri nas se to vpiše v delnovno knjigo, potem pa se periodično vnaša v vulkan.
Potem pa samo sortiraš ven kaj ti paše...
Pri nas se to vpiše v delnovno knjigo, potem pa se periodično vnaša v vulkan.
Don't raise your voice, Improve your argument!
Zdravo.
Nekaj na to temo je bilo že predstavljeno in uvedeno v prakso. Sicer ne kot plakat, ampak kot računalniški program z močno poročilno komponento.
Predstavitev z Rogle je v prilogi; za kaj več info me kontaktiraj
LP Matej
PS: Zadeva je bila predstavljena tudi v 5. številki revije112 (Informacijska podpora operativnemu delovanju gasilcev) http://www.revija112.si/system/files/Re ... 010_04.pdf
Nekaj na to temo je bilo že predstavljeno in uvedeno v prakso. Sicer ne kot plakat, ampak kot računalniški program z močno poročilno komponento.
Predstavitev z Rogle je v prilogi; za kaj več info me kontaktiraj
LP Matej
PS: Zadeva je bila predstavljena tudi v 5. številki revije112 (Informacijska podpora operativnemu delovanju gasilcev) http://www.revija112.si/system/files/Re ... 010_04.pdf
- Priponke
-
- KrncWeiss_PD_SD2009.pdf
- Predavanje - Poveljnikov dnevnik - Stevčijevi dnevi 2009
- (754.33 KiB) Prenešeno 209 krat
Matej Krnc, VGČ I.
================================================
Ni kosec vsak, ki koso nosi.
Živjo
Za potrebe našega društva sem kar sam izdelal eno manjšo aplikacijo, ki pa počasi raste v kar kompleksno zadevo.
Za evidentiranje raznih del, vaj, intervencij, .... sem izdelal evidenčno knjigo
Pregled vpisov izgleda takole okno za dodajanje zapisov ....
Zaenkrat evidenčna knjiga podpira:
-Evidenca vseh opisov od intervencij, vaj, izobraževanj, vzdržavalnih del, ..... -> pregledi, povzetki porabljenih ur, poročila intervencij, izpis
- Evidenca tankanj vozil, posledično razni pregledi porabe goriva
- Knjiga glavnega strojnika. Tukaj se vpisuje opravila za glavnega strojnika (poškodbe opreme, vzdržavanja)
- Knjiga izposoje opreme (gasilskih miz in klopi, ter ostale opreme) -> izpis reverzov, izpis blagajniških prejemkov
- Evidenca članstva (podatki o činih, funkcijah, specialnostih, ...)
- Poimenska zadolžitev osebne zaščitne opreme -> izpis reverzov
- Evidenca vseh sredstev društva -> inventura.
- Evidenca opreme po lokacijah -> pregledni lsit za kontrolo opreme po vozilih (lokacijah)
Primer izpisa evidenčnega lista opreme, ki se nahaja v vozilu (služi za tedensko preverjanje stanja) Pomembno pa je, da ima vsak uporavnik svoje uporabniško ime in geslo. administrator pa lahko za vsako evidenco ali pregled omeji pooblastila za vsakega uporabnika posebaj.
To aplikacijo uporabljamo že 5 let in lahko rečem, da so jo gasilci dobro sprejeli, predvsem pa je v veliko pomoč vodstvenemu kadru pri sestavi raznih poročil in pregledov.
Za potrebe našega društva sem kar sam izdelal eno manjšo aplikacijo, ki pa počasi raste v kar kompleksno zadevo.
Za evidentiranje raznih del, vaj, intervencij, .... sem izdelal evidenčno knjigo
Pregled vpisov izgleda takole okno za dodajanje zapisov ....
Zaenkrat evidenčna knjiga podpira:
-Evidenca vseh opisov od intervencij, vaj, izobraževanj, vzdržavalnih del, ..... -> pregledi, povzetki porabljenih ur, poročila intervencij, izpis
- Evidenca tankanj vozil, posledično razni pregledi porabe goriva
- Knjiga glavnega strojnika. Tukaj se vpisuje opravila za glavnega strojnika (poškodbe opreme, vzdržavanja)
- Knjiga izposoje opreme (gasilskih miz in klopi, ter ostale opreme) -> izpis reverzov, izpis blagajniških prejemkov
- Evidenca članstva (podatki o činih, funkcijah, specialnostih, ...)
- Poimenska zadolžitev osebne zaščitne opreme -> izpis reverzov
- Evidenca vseh sredstev društva -> inventura.
- Evidenca opreme po lokacijah -> pregledni lsit za kontrolo opreme po vozilih (lokacijah)
Primer izpisa evidenčnega lista opreme, ki se nahaja v vozilu (služi za tedensko preverjanje stanja) Pomembno pa je, da ima vsak uporavnik svoje uporabniško ime in geslo. administrator pa lahko za vsako evidenco ali pregled omeji pooblastila za vsakega uporabnika posebaj.
To aplikacijo uporabljamo že 5 let in lahko rečem, da so jo gasilci dobro sprejeli, predvsem pa je v veliko pomoč vodstvenemu kadru pri sestavi raznih poročil in pregledov.
Na kateri platformi je narejeno to??ENZA napisal/-a:Za potrebe našega društva sem kar sam izdelal eno manjšo aplikacijo
Samo kolikor vidim je veliko segmentov, ki so itak že "pokriti" z Vulkanom.
Problem je ta, da imaš potem naenkrat kar nekaj baz podatkov, ki jih seveda moraš vzdrževati.
Re: evidenca opravljenega dela
Aplikacija bere in zapisuje na podatkovne baze MS SQL na Windows platformi.
Vulkan. Ne bom izgubljal besed. Ga uporabljamo samo za najnujneše. Imaš pa prav ,da prihaja v določenih zadevah, do prekrivanja. Vendar imamo ogromno zadev, predvsem poročil in pregledov, ki jih vulkan nima, pa še našo aplikacijo smo začeli uporabljati za časa GAS2000. Je pa res, da bi moral našo aplikacijo počasi na net aplikacijo pretipkat vendar se mi niti slučajno ne da, pa še nobene potrebe nimamo po tem
Je čisto dovolj lokalno okolje, če pa kdo želi vpisovati od doma pa lahko uporabi Remote Desctop Connection ali si namesti exe in samo vpiše IP od serverja.
LP Anže
Vulkan. Ne bom izgubljal besed. Ga uporabljamo samo za najnujneše. Imaš pa prav ,da prihaja v določenih zadevah, do prekrivanja. Vendar imamo ogromno zadev, predvsem poročil in pregledov, ki jih vulkan nima, pa še našo aplikacijo smo začeli uporabljati za časa GAS2000. Je pa res, da bi moral našo aplikacijo počasi na net aplikacijo pretipkat vendar se mi niti slučajno ne da, pa še nobene potrebe nimamo po tem
LP Anže
-
Dejan Žnidar
Mene pa zanima kakšna bi bla varjanta da bi se to evidenco izdelalo v Access-u? Je to možno oziroma če je dovolj pregledno?
Lp Dejan
Lp Dejan
Zdravo.
Poveljnikov Dnevnik je narejen v Accessu. Prilagam še par slik in članek iz revije112.
LP Matej
Poveljnikov Dnevnik je narejen v Accessu. Prilagam še par slik in članek iz revije112.
LP Matej
- Priponke
-
- v3_Informacijska podpora operativnemu delovanju gasilcev.pdf
- opis delovanja informacijske rešitve
- (806.57 KiB) Prenešeno 198 krat
Matej Krnc, VGČ I.