(ne)pravilnosti v GZ Slovenske gorice

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Zaklenjeno
prepemeten za vso zadevo

Odg: (ne)pravilnosti v GZ Slovenske gorice

Odgovor Napisal/-a prepemeten za vso zadevo »

Pozdravljeni.

Kakršnokoli komentiranje je nepotrebno.res se sliši neumno glede PGD Paloma, vendar ne poznate vse zgodbe oz. zakaj je do takšnih stvari prislo oz.kaj so v društvu naredili da je do tega sploh prislo.

Nihče jim ne očita da ne delajo, da ne skrbijo za izobraževanje. vendar je potrebno prisluhniti tudi 2 plati zgodbe o tem kar so naredili oz. kaj so vse poceli.O tem pa upam da se bo razpisalo vodstvo zveze.Niso pa vse stvari tako lepe kot jih poskuša prikazati PGD Paloma. Ne gre pa za dobeno rušenej društva.Vendar stvari ki so jih počeli nočejo priznati da so jih počeli, pa čeprav zato obstajajo konkretni dokazi.

To je vse zaenkrat.

Z gasilskim pozdravom na pomoč
fb

Odgovor Napisal/-a fb »

mnogokrat sem na tekmovanjih mladine in tudi športno-družabnih srečanjih videl, kako se manipulira s rojstnimi podatki otrok, da se dobijo dobri rezultati......starejši tekmujejo za mlajše
mnogokrat sem videl, kako mentor razlaga otrokom, da je sodnik kriv , da niso zmagali, ne njihove napake ali njegovo slabo mentorstvo...
mnogokrat so mentroji napadali organizatorja tekmovanj in otroci so to gledali...

potem se pa čudimo, da je v naših vrstah toliko gnoja,,,,saj sami k temu pripomoremo z vzgojo otrok, kot je zgoraj napisano
in to se potem nadaljuje v ostale kategorije.....
žni čudn, da sledijo potem kazni, kjer pač sledijo

take bi tudi jaz kaznoval, ki že pri otrocih tako delajo

da ne govorim na članskem nivoju.....mogoče tudi potem kdaj ponaredijo kako diplomo o izobrazbi ali pa o činu ali zdravniškega...???? verjetno
SSECNIK

Odgovor Napisal/-a SSECNIK »

Kako bi bili mi veseli,če nam prepovejo tekmovati v članski konkurenci.In to za vedno.Tako pa nas vsako leto posiljujejo s tem brezveznim tekmovanjem,ko bi lahko te zapravljene ure pametneje porabili!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kraj: Topole
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Koncilija »

prepemeten za vso zadevo napisal/-a:Nihče jim ne očita da ne delajo, da ne skrbijo za izobraževanje. vendar je potrebno prisluhniti tudi 2 plati zgodbe o tem kar so naredili oz. kaj so vse poceli.O tem pa upam da se bo razpisalo vodstvo zveze.Niso pa vse stvari tako lepe kot jih poskuša prikazati PGD Paloma. Ne gre pa za dobeno rušenej društva.Vendar stvari ki so jih počeli nočejo priznati da so jih počeli, pa čeprav zato obstajajo konkretni dokazi.

Jah, več ali manj bodo objave v tej smeri anonimne, močno pa dvomim, da bi se oglasila druga stran, se pravi gasilska zveza, ki je postopek izvedla.

Ker sem pa močno radoveden, bi vseeno rad izvedel, kaj se je pravzaprav dogajalo, da je prišlo do tako hudih sankcij. Leti 2011 in 2012 sta namenjena izbirnim in državnemu tekmovanju, tako da....

Torej, kakšna prava informacija lahko tudi po ZS.

LP

Janez 8)
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Uporabniški avatar
Primoz
GE: Sečovlje

Odgovor Napisal/-a Primoz »

vsaka medalja ima dve plati. potrebno je prisluhnit obem platem in šele potem se o nečem sodi...
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Sploh ne vem zakaj se razburjate ali čudite? Jaz vam lahko naštejem saj tri ekipe, ki so v zadnjih 5 letih zmagovale na državnih tekmovanji in so delale enake ali podobne manipulacije! Tekmovanja na primarni ravni (občinska) so itak farsa, kjer se izvaja pravna telovadba, višje ko greš težje je manipulirat (ni pa nemogoče!!). Jaz bi osebno dal nobelovo nagrado temu Upravnemu odboru ali Poveljstvu, ki je te nepravilnosti odkril, saj 10 let prepozno :clubbed:

Če pa kdo misli, da se na najvišjih nivojih zmaguje samo z delom in športno srečo, se je krepko zmotil [-X
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

hec napisal/-a:Jaz bi osebno dal nobelovo nagrado temu Upravnemu odboru ali Poveljstvu, ki je te nepravilnosti odkril, saj 10 let prepozno :clubbed:
[-X
In najbrž tudi za to, da so sprejeli tale sklep:
5. Če PGD Paloma ne bo disciplinsko ukrepala zoper odgovorne osebe, se bo diskvalificiralo celotno PGD Paloma, vključno z mladino, na vseh tekmovanjih GZ Slovenske gorice v letih 2011 in 2012.
Jako moder ukrep v vesoljni gasilski Sloveniji, ko na vsa usta kvakamo, kako je delo z mladino najbolj pomembno.

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

O ti sranje. Jaz sem itak rekel, da nehajmo s temi tečaji za delo z žago v Sežani. Najprej so odžagali Toneja v Pomurju sedaj žagajo že celo društvo ! #-o :saw:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Oskar napisal/-a:O ti sranje. Jaz sem itak rekel, da nehajmo s temi tečaji za delo z žago v Sežani. Najprej so odžagali Toneja v Pomurju sedaj žagajo že celo društvo ! #-o :saw:

Izjemoma bi bilo v takšnih primerih dobro, če žaga udari nazaj :roll:

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

airbus napisal/-a:Žal mi je za vse mlade gasilce, ki so bili na marsikaterem tekmovanju klovni zaradi samovolje posameznikov, ki ne spoštujejo pravil - v tem primeru tekmovalnih in so krivci ki spremenijo vsele obraze v žalostne.
.
Zadeva me "vleče", kajti slišim o vedno hujših sankcijah. Pa me zanima, kaj pomeni stavek v navedku. Ali samovolje kar tako, ali pa se je res kaj dogajalo, npr. s podatki tekmovalcev. Pa ne članov, ampak izključno pri mladini. Kajti, kdor se norčuje iz mladine, tistemu ni pomoči in je tudi ne zasluži.

Torej poslušam, berem, zato je vsak podatek dobrodošel. Anonimnost zajamčena!

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

airbus napisal/-a:Nažalost moram v tej žalostni temi primakniti zraven svoj piskrček. Nažalost dobivam v zadnjih dveh letih občutek da se PGD Paloma spreminja v neprijazno in netovariško društvo, kjer nekateri samovoljno izvršujejo svoje želje in jih brezglavo širijo naprej kot da so tam samo oni s svojo filozofijo in še ne vem čim.
Žal mi je za vse mlade gasilce, ki so bili na marsikaterem tekmovanju klovni zaradi samovolje posameznikov, ki ne spoštujejo pravil - v tem primeru tekmovalnih in so krivci ki spremenijo vsele obraze v žalostne.
Upam da čimprej uredijo zadeve, v dobro vseh in gasilstva nasploh. A bom dodal še to, da ta informacija me ni čisto nič presenetila.
Zdej nevem koliko imaš izkušenj z mladinskimi tekomvanji.....ampak očito je, da se ne zavedaš realnosti. Ti mladi gasilci so daleč od tega, da bi bili klovni....te mladi gasilci so tako prekleto izenačeni in dobri, da se o uspehu ali neuspehu ne odloča več samo na tekmovalni progi. Sedaj smo pa tudi mi Mentorji na vrsti da iztavimo račune in si priznamo, da smo to isto mladino sami prignali do točke, ko so gasilska tekmovanja ratala boj za obstanek, kot v vseh ostalih športnih panogah. Od tu naprej pa se več ne moremo skrivat za tovarištvom...itd ker gre preprosto samo še za Šport!
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

Hec, naj pojasnim, tu ne gre za klovnovstvo v tem smislu. Če se strokovno izrazim " z zbiranjem obvestil se je pojavil utemeljen sum" #-o , da otroci niso bili vzgajani v pravem in poštenem športnem duhu (tu se potem tekmovalnost ne sme osporavati, saj je dobrodošla in prinaša dobre rezultate), ampak so jih domnevno celo navajali na početje, ki bi se jim v kazenskem žargonu reklo "kriva izpovedba".

In tu je največja zloraba mladine v gasileriji in to na vseh nivojih. Tudi v našem koncu, ne bom nič olepševal, da so tu mentorji kaj drugačni. Zato sem sicer na enem zadnjih tekmovanj mladine nekoliko čudno gledal, ko je v razpisu pisalo, da morajo imeti tekmovalci s seboj osebne izkaznice ali potne liste. Pa mi je postalo jasno zakaj, ko sem govoril z vodjem tekmovanja. Ponarejanje podatkov v knjižicah za mladino je že kar redna praksa, zato je potrebno predložiti verodostojen dokument. Tako daleč smo, tovarišija. Kar je pa najhujše, potem se mora ponarejenih podatkov naučiti še tekmovalec in jih na vprašanje komisije tudi ponoviti. Tu pa je zloraba najhujše vrste, vsaj zame.

Ampak, na koncu spet nazaj k dokumentom. Tudi tu se menda da pogoljufati, saj so nekje nekoč menda ponaredili celo potni list.

Tako, malo za intermezzo, je pa stvar zanimiva, mogoče tudi poučna in vzgojna, to pa je namen foruma, a ne?

LP

Janez 8)
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Ja Janez upam da si kdaj v življenju treniral kak šport (razen gasilstva :D ) Če si potem veš, da v vseh mladinskih pogonih doseganje ciljev opravičuje vsa sredstva. Sam smatram gasilske ekipe, ki na najvišjih tekmovanjih dosegajo dobre rezultate, kot vrhunske športnike v svoji panogi. Sedaj pa se odpravi v najbližji športni klub in povprašaj ali se njihove vrhunske športnike, ki dosegajo najboljše rezultate vzgaja samo v športnem duhu in ali o tem odločajo sami :?: Malo morgen :^o Tudi Sergej Bubka ni svetovnih rekordov podiral na bananah :dancing:
Uporabniški avatar
Janez Koncilija
Naj forumovec 2006
Kontakt:

hec napisal/-a: Sedaj pa se odpravi v najbližji športni klub in povprašaj ali se njihove vrhunske športnike, ki dosegajo najboljše rezultate vzgaja samo v športnem duhu in ali o tem odločajo sami :?:

Mogoče imam srečo, da lahko treniram v takšnem klubu, kjer je glavna skrb privzgoja samodiscipline, delovanih navad, skrb za telesno in mentalno ravnovesje, obzirnost do narave, spoštljive medčloveške odnose, medsebojno delitev vlog glede na prizadevnost in uspešnost; glavno vodilo pa je - red in disciplina je naša vrlina - dan za dnem.

In v takšnem okolju za manipulacije ni prostora, svoje delo je treba dokazati od najmlajšega pa do najastarejšega.

Če bi imeli v gasilstvu takšno disciplino, bi jih pa itak tri četrtine pobegnilo.

V glavnem, cilj ne bi smel opravičevati sredstev [-X

LP

Janez 8)
Zaklenjeno