Zagorel traktor v Šentjanžu

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
Zbiljc
GE: Medvode
Kraj: Bojna linija

Odg: Zagorel traktor v Šentjanžu

Odgovor Napisal/-a Zbiljc »

Mislim, da je JCB Fastrac.

Glede na napisanega zgoraj imam pa tako mnenje, če so napisane laži, lažete sebi, nam je končno vseeno kaj je res in kaj ne, tisti ki so/ste videli kaj in kako se je dogajalo pa veste.
Poznam primere, ko marsikaj ni bilo tako kot je treba, pa vendarle noben ni rekel na koncu, tole pa tole ni bilo pravilno in varno.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Vesel sem, da se je oglasil gasilec, ki je bil na intervenciji. Sedaj pa storite to kar vam je napisal Gregor in se pogovorite med sabo kaj je res in kaj ni.
Anonimnež ni kriv, kriv sem jaz, ker sem to temo odobril. Ampak prizanti morate da nekaj zelo smrdi na tistem koncu.
Naj še jaz primaknem moje osebno mnenje. Požarna varnost ne more sloneti samo na PGD, ker sami ugotavljate, da ni urejen status, da je bil neugoden čas intervencije itd. To davkoplačevalce ne zanima in pika. Po drugi strani pa je zmotno vse obesit županu, ker pod plan aktiviranja je vedno podpisan tudi gasilec ! :!:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
carstoletja

Odgovor Napisal/-a carstoletja »

Tako je, gre za JCB Fastrac.
Vzrok pa je bil ta, da je počila kardanska aksa za prednji pogon in prebila ohišje menjalnika iz katerega je iztekalo olje.
Napadalec2

Re: Zagorel traktor v Šentjanžu

Odgovor Napisal/-a Napadalec2 »

JCB Fasttrak po domače povedano!
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Se strinjam z teboj Oskar , da plan aktiviranja ni dober in da ga bo treba dopolniti in spremeniti. Skoraj to ne bi smel biti problem , saj imamo sedaj poveljnika na GZ , ki ve kako se della na intrvencijah in streže tej stvari, saj izhaja iz operative, in sposoben gasilec

Kar se pa tiče tvoje krivde da si objavil članek anonimneža se ne strinjam popolnoma z teboj.

Obsatjajo poročila o interevnciji kjer se lahko vse preveri in vidi realen čas, na ReCo imajo vse posneto , o tem pa ko je gasilec ki je bil na intervenciji omenil o tem , da tisti ki je to napisal naj se javi če ima jacja , bi dodal samo to da je veliko resnice v napisanem in o tem tukaj ne bi debatiral.

Ta dan sem bil namreč v službi, in ker ni bilo odziva z strani PGD ki je bilo prvo obveščeno . sem sam ponudil pomoč na ReCo SG, kjer pa sem bil gladko zavrnjen.Pomoč pa sem ponudil ob 14:15 ko še ni bilo odziva od aktiviranih društev.

Ljudje ki so stali v koloni vozil, kjer je bil zaprt promet so klicali k nam v KGZ , kje hodimo in kaj delamo toliko časa smo jim lepo povedali da nismo bili aktivirani.

Ne gre se za to kdo je koncesionar, ali kdo kje posreduje. Važno je da se čimprej pomaga in prepreči katastrofa.

Smo v času ko so gasilci na dopustu in imamo veliko luknjo pri šoferjih, v tem primeru ne bi smela biti ovira koncesionar, saj lahko operater na ReCo odpre poročilo o nevarni snovi pa je stvar rešena.

Zato pa ne rabimo po PGD -jih ustanavlajti HAZMAT team, da takšen požar pogasimo. Potrebno je samo velika mera dobrega sodelovanja in medsebojnega spoštovanja pa je stvar rešena.

Kot sem dejal da smo tako eni kot drugi tu da pomagamo in ne da si pri tem še postavljamo meje.

Tega ne rabimo v tem času.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

V vsej tej zgodbi meni menjka kar nekaj slik... Moti me pisanje gosta, da je traktor zagorel ob 14.50. Kaj pa če ja zagorel že 10 minut prej? Kdo in kdaj je obvestil ReCO, kdaj je le ta aktiviral gasilce, kdaj so oni dejansko imeli izvoz? :wink:

Ne morem mimo občutka, da je temo odprl nekdo z določenim namenom. :evil:

Miran 70, če je tak vik in krik glede požara traktorja, ki bi bil uničen v vsakem primeru, me zanima kak bo šele vik in krik glede časa, ko bo vaša poklicna enota morala na prometno nesrečo k odcepu za Dolič ali v Hudo luknjo... :shock:
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
Miran 70
Kraj: Dravograd Koroška

Odgovor Napisal/-a Miran 70 »

Gerogor če boš pogledal našo spletno stran boš videl, da smo še nemalo nazaj imeli prometno kot v Hud luknji kot v Doliču. Tako da ni nobene panike in kaj si mislil z tem vik in krik ne razumem.

Še vedno pridemo tudi v Hudo luknjo v predpisanem in določenem času. Če pa misliš glede številčnosti enote , pa sploh ni problem , Imamo urejena dežurstva in tudi dogovor je tak , da se aktivira obvezno PGD Slovenj Gradec v primeru nevarnih snovi ali prometne.

Sodelovanje pa je na visokem nivoju z gasilci Mislinjske doline.Zadnje dni je bilo kar nekaj skupnih intervencij in smo dobro sodelovali.
Kjer je dim, je tudi ogenj.
˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘
Pozdravljena koroška,kjer koli si.
L.P.Miran 70
Uporabniški avatar
Don Micky
Kraj: Tolmin

Odgovor Napisal/-a Don Micky »

Pozdravljeni;

zanimiv primer podan na forumu, škoda res, da za njim stojijo anonimneži in ne pisci z imeni in priimki še bolje bi pa bilo, če bi v debati sodelovali neposredno udeleženi na int. Samih postopkov gašenja ne bom komentiral, ker je že iz teksta težko razbrati kako so se gašenja sploh lotili, osebno verjamem da pravilno.
V debato se vključujem, ker sam že dolgo opozarjam, da je težava zagotavljanja operativne pripravljenosti pri prostovoljcih v dopoldanskem času vse večji, če ne že kar kroničen problem. Prav zato pa sem bil pred časom še toliko bolj začuden nad zanosom nekaterih tudi prostovoljnih gasilcev, ki so odločno podpirali ukinitev poklicne gasilske enote na Ravnah, kar je v mojih očeh pomenilo rušiti nekaj kar gotovo zagotavlja hitre in sigurne izvoze prav v času, ki ga prostovoljni gasilci roko na srce težko operativno pokrivamo. Vsi argumenti, ki ste jih napisali zakaj so prostovoljni gasilci tako dolgo hodili na požar so razumljivi in upravičeni. Prostovoljec pač mora v službo in zato še ne pomeni, da je slab ali pa nevesten gasilec. Vendar pa prav ti argumenti ne morejo biti opravičilo, da nekomu lahko zgori traktor, hiša, drugo premoženje ali celo izgubi življenje. Torej je potrebno nekaj spremeniti v samem sistemu in če so poklicni na razpolago zakaj jih poleg domače enote ne aktivirat? Ja vem zakaj ne, …….
Zanimivo bil bilo spremljati preiskavo v smislu storitve kaznivega dejanja opustitve uradne dolžnosti, kdo je kriv in odgovoren? Kako je možno, da župan, če je to res prepove posredovanje sosednje enote v svoji občini, če pa zakon o naravnih in drugih nesrečah govori o UZAJEMNI pomoči enot ZiR, enako pravi tudi ZaGAS.
Primer je poučen in zanimiv, žalostno pa je da ni osamljen in da danes v Sloveniji pogorijo cele hiše in to samo zato ker smo lokalno tako hudo omejeni, da bi raje pusti pogoreti svoj gasilski dom, kot pa poklicali kogar koli na pomoč, sploh pa ne »večje« enote.

Lep pozdrav iz povsem drugih krajev z enako realnostjo :(.....

Miha Vencelj
Bolj star, bolj nor!
Neki

Odgovor Napisal/-a Neki »

Župan se odloči zavrniti "pomoč" enote iz enostavnega razloga.
Zato ker mu v primeru omenjene enote sledi račun za opravljeno storitev - intervencijo... #-o
Uporabniški avatar
Dave D
GE: Loka pri Mengšu
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Dave D »

Problematika izvozov gasilcev v jutranjem času in v času dopustov je vsem dobro poznana. Vse GZ bi morale narediti nekakšen backup plan za take situacije. Za ta primer mi situacija žal ni znana. Pri nas se v takih primerih enostavno dvigne celo zvezo (3 društva) in zagotovo so plani, kaj storiti, če tudi to ne zadošča (bo kdo drug to razložil, ki se bolj spozna na alarmiranje po različnih stopnjah - sosednja društva itd.). Res je to, kar pravi Oskar, da davkoplačevalce nič ne zanimajo naši problemi in da v primeru nesreče, prizadeti ljudje zahtevajo hitro in strokovno posredovanje. Ampak to za sabo potegne tudi dodatne stroške za občino (primer pogodbe s poklicnimi gasilci/ali alarmiranje poklicnih gasilcev brez predhodne pogodbe), pri čemer se ponavadi, v teh kriznih časih, vse konča. Poklicni gasilci namreč lahko za posredovanje izven svojega pogodbenega teritorija enostavno izstavijo račun (in to upravičeno). Temu pa se občine poskušajo čimbolj izogniti, če le mislijo, da lahko zadeve sami uredijo s svojimi gasilskimi enotami. Vprašanje je le, kje je tista meja, ko se proži sosednje enote, poklicne gasilce - časovno in odvisno od dogodka (kontejner, avto, travnik, hiša, gozd??? So ogroženi ljudje?). To in še več mora vedeti poveljnik GZ, ki tudi pripravi požarni načrt GZ in ga preda županu v podpis.

Ali se pač motim? Kako imate v vaših koncih urejeno posredovanje gasilcev v primeru delavnega časa (jutro,dopusti)?

p.s. Glede operaterja na ReCO pa ne verjamem, da lahko kar tako po domače odpre poročilo za intervencijo z nevarno snovjo in alarmira koncesionarje. Operaterji se morajo držati požarnih načrtov, ki so jim vročeni iz določene GZ in to je to. Malo mešano je lahko le na žaru, po pravilih pa sigurno ne.
Lep pozdrav! 8)

David
PGD Loka pri Mengšu
-------------------------
http://www.pgd-loka.si
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Don Micky napisal/-a:Pozdravljeni;

zanimiv primer podan na forumu, škoda res, da za njim stojijo anonimneži in ne pisci z imeni in priimki še bolje bi pa bilo, če bi v debati sodelovali neposredno udeleženi na int. Samih postopkov gašenja ne bom komentiral, ker je že iz teksta težko razbrati kako so se gašenja sploh lotili, osebno verjamem da pravilno.
V debato se vključujem, ker sam že dolgo opozarjam, da je težava zagotavljanja operativne pripravljenosti pri prostovoljcih v dopoldanskem času vse večji, če ne že kar kroničen problem. Prav zato pa sem bil pred časom še toliko bolj začuden nad zanosom nekaterih tudi prostovoljnih gasilcev, ki so odločno podpirali ukinitev poklicne gasilske enote na Ravnah, kar je v mojih očeh pomenilo rušiti nekaj kar gotovo zagotavlja hitre in sigurne izvoze prav v času, ki ga prostovoljni gasilci roko na srce težko operativno pokrivamo. Vsi argumenti, ki ste jih napisali zakaj so prostovoljni gasilci tako dolgo hodili na požar so razumljivi in upravičeni. Prostovoljec pač mora v službo in zato še ne pomeni, da je slab ali pa nevesten gasilec. Vendar pa prav ti argumenti ne morejo biti opravičilo, da nekomu lahko zgori traktor, hiša, drugo premoženje ali celo izgubi življenje. Torej je potrebno nekaj spremeniti v samem sistemu in če so poklicni na razpolago zakaj jih poleg domače enote ne aktivirat? Ja vem zakaj ne, …….
Zanimivo bil bilo spremljati preiskavo v smislu storitve kaznivega dejanja opustitve uradne dolžnosti, kdo je kriv in odgovoren? Kako je možno, da župan, če je to res prepove posredovanje sosednje enote v svoji občini, če pa zakon o naravnih in drugih nesrečah govori o UZAJEMNI pomoči enot ZiR, enako pravi tudi ZaGAS.
Primer je poučen in zanimiv, žalostno pa je da ni osamljen in da danes v Sloveniji pogorijo cele hiše in to samo zato ker smo lokalno tako hudo omejeni, da bi raje pusti pogoreti svoj gasilski dom, kot pa poklicali kogar koli na pomoč, sploh pa ne »večje« enote.

Lep pozdrav iz povsem drugih krajev z enako realnostjo :(.....

Miha Vencelj

Zaenkrat je debata v mejah normale in pod tole pisanje se tudi sam podpišem. Miha je zadel bistvo, ki se pa ga nekateri izogibaju, da bi dokazali svoj prav in svojo pomembnost in obstoj. Le skupaj nam lahko uspe. Brez sodelovanja med poklicnimi in prostovoljnimi ne bo šlo, pa če kupujemo najnovejša vozila , opremo, in če naredimo trodelca 25 sekund :wink:

Kot "izkušen prerok" vam povem , da ne bo leto pri kraju ko bo na teh koncih smrtna žrtev zaradi samovšečnosti nekaterih odgovornih. Takrat bo po sodišču hodil navadni gasilec. :evil:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Miran 70 napisal/-a:Gerogor če boš pogledal našo spletno stran boš videl, da smo še nemalo nazaj imeli prometno kot v Hud luknji kot v Doliču. Tako da ni nobene panike in kaj si mislil z tem vik in krik ne razumem.

Še vedno pridemo tudi v Hudo luknjo v predpisanem in določenem času. Če pa misliš glede številčnosti enote , pa sploh ni problem , Imamo urejena dežurstva in tudi dogovor je tak , da se aktivira obvezno PGD Slovenj Gradec v primeru nevarnih snovi ali prometne.

Sodelovanje pa je na visokem nivoju z gasilci Mislinjske doline.Zadnje dni je bilo kar nekaj skupnih intervencij in smo dobro sodelovali.
Ne vzet tole kot kritiko ampak se moram oglasit, me veseli da pridete v "predpisanem času" na intervencijo v Hudo luknjo. Huda luknja kolikor vem je "naš teren", pridemo hitreje z večjim moštvom in pa tudi z več vozili!
Vaša enota pride z dvema gasilcema in pick up vozilom, mi pa z vodo, dvižnim programom, hiap, veliko razsvetljave in še bi lahko našteval.....

Pa brez zamere.

Lp
Robert ŠUMAN
PGD Velenje
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
Gregor K.
moderator
moderator
Kraj: Nekje na poti...
Kontakt:

Re: Zagorel traktor v Šentjanžu

Odgovor Napisal/-a Gregor K. »

Robert striktno Huda luknja je teren od koroških poklicnih... Torej kakšen kilometer pred odcepom za Dolič iz smeri Velenja gor, v ozki soteski, nekje je meja. Po GIS-u sodeč... Za področje Hude luknje do odcepa za Dolič je ob medsebojnem obveščanju smiselno aktivirati obe enoti širšega pomena...
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)

In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...

http://www.facebook.com/pgdokonina
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Še nisem doživel da bi kdaj bili skupaj na intervenciji kar bi bilo dobrodošlo, pa tudi ne pomeni da se še ni zgodilo :shock:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Pozdravljeni!

Da ne bo prehudih debat glede meje; soteska Huda luknja spada pod Koroški gasilski zavod, od konca soteske proti Velenju pa območje spada v pristojnost PGD Velenje. Je pa verjetno na ReCo težko določiti koga aktivirati, ker je pod oznako Huda luknja poznan daljši odsek regionalne ceste in ne samo striktno soteska. Na istem območju je kolikor vem tudi meja ostalih intervencijskih služb (PP Slovenj Gradec in Velenje in reševalne službe Koroške in Zdravstvenega doma Velenje).

Na samem območju tudi signal iz GSM baznih postaj različno preusmerja klice na regijski center - Slovenj Gradec oziroma Celje, tako da je verjetno tudi to dejavnik, ki odloča koga aktivirati v danem trenutku.

lp,
Aleš
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Odgovori