Aplikacija SPIN
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Re: Aplikacija SPIN
Testna verzija že deluje tudi z drugimi brskalniki.
Odg: Aplikacija SPIN
Hm ja nova verzija SPIN-a
Kolikor sem že z njo delal, se mi zdi precej bolj nepregledna....
Če greš na nezaključene intervencije, se ti odprejo vse, tudi od ostalih vodij, potem pa išči....
Sedaj je skoraj glavni podatek Točnost kraja dogodka... Pa kaj me briga, 100 m gor al pa dol, dejte no nehat, to naj naredi (tako kot je to naredil že do sedaj) operativec v Reco... Vremenski pogoji: v 98 % intervencij ta podatek ne vpliva na izvedbo intervencije, sedaj je pa to tako važen podatek, da brez njega intervencije ni možno zaključiti.... Opis dogodka: sedaj skoraj nepomemben podatek, ker ti prenese, kar je napisal v prvo poročilo Operativec centra...
Pregled intervencij: Ne moreš, no al pa ne znamo (razložil nam pa nihče ni) poiskati le intervencije, katerih si bil vodja...
Ne vem no, ali naj nam vsaj razložijo, kakšne so novosti in kako z njim delat, al pa je to spet en korak nazaj...
Kolikor sem že z njo delal, se mi zdi precej bolj nepregledna....
Če greš na nezaključene intervencije, se ti odprejo vse, tudi od ostalih vodij, potem pa išči....
Sedaj je skoraj glavni podatek Točnost kraja dogodka... Pa kaj me briga, 100 m gor al pa dol, dejte no nehat, to naj naredi (tako kot je to naredil že do sedaj) operativec v Reco... Vremenski pogoji: v 98 % intervencij ta podatek ne vpliva na izvedbo intervencije, sedaj je pa to tako važen podatek, da brez njega intervencije ni možno zaključiti.... Opis dogodka: sedaj skoraj nepomemben podatek, ker ti prenese, kar je napisal v prvo poročilo Operativec centra...
Pregled intervencij: Ne moreš, no al pa ne znamo (razložil nam pa nihče ni) poiskati le intervencije, katerih si bil vodja...
Ne vem no, ali naj nam vsaj razložijo, kakšne so novosti in kako z njim delat, al pa je to spet en korak nazaj...
Pozdravljeni;
tudi sam se strinjam s tem, da je novejša verzija aplikacije SPIN precej nepregledna in kar sam najbolj pogrešam so navodila za PRAVILNO delo z aplikacijo. Sedaj izpolnjujemo poročila, vsaj občutek imam tak, da kar na malo približno. Dobro bi bilo, če bi bilo moč priti do kakšnih navodil, kateri podatki so bistveni in pomembni in kateri ne.
LP!
tudi sam se strinjam s tem, da je novejša verzija aplikacije SPIN precej nepregledna in kar sam najbolj pogrešam so navodila za PRAVILNO delo z aplikacijo. Sedaj izpolnjujemo poročila, vsaj občutek imam tak, da kar na malo približno. Dobro bi bilo, če bi bilo moč priti do kakšnih navodil, kateri podatki so bistveni in pomembni in kateri ne.
LP!
Bolj star, bolj nor!
Ali vam izpiše poročila če daste zaključena-vodja, ali izpiše samo pod zaključene?
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
zakaj ni v SPIN-u označen točen krej nesreče, požara ampak je označena kr ena lokacija v okolici mesta intervencije.
Misliš to v Vulkanu? Meni ga je izpisalo pod intervencija/pregled in pod statusom: poročilo o nesreči SPIN zaključeno.pilot napisal/-a:Ali vam izpiše poročila če daste zaključena-vodja, ali izpiše samo pod zaključene?
Kakšen je pravilen postopek za urejanje poročila spin v Vulkanu?
Sam da vode ne zmanka!
Mislim na SPIN-u. Namreč intervencije katere sem vodil bi pričakoval pod kategorijo zaključena-vodja, so pa samo pod zaključne in še to vse od našega društva skupaj.sixkiller napisal/-a:Misliš to v Vulkanu? Meni ga je izpisalo pod intervencija/pregled in pod statusom: poročilo o nesreči SPIN zaključeno.pilot napisal/-a:Ali vam izpiše poročila če daste zaključena-vodja, ali izpiše samo pod zaključene?
Kakšen je pravilen postopek za urejanje poročila spin v Vulkanu?
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
No ker nekako paše v to temo, sprašujem tukaj.
No poleg novega SPIN-a je začal delovati tudi nov trenutni grafični pregledovalnik nesreč v RS(ja to je tisti, ki je dostopen javno).
Na hito samo to, tudi ta se meni zdi nepregleden.
Me pa zanima nekaj drugega, če me spomin ne vara, so nekje proti koncu lanskega leta na tem pregledovalniku bili javno dostopni tudi ostali podatki o nesrečah. Podate je bilo mogoče "obdelovati" z kar nekaj filtri.
No tega v sedaj novi verziji NI več, ali kdo ve zakaj, ali bo dodano kasneje??
No poleg novega SPIN-a je začal delovati tudi nov trenutni grafični pregledovalnik nesreč v RS(ja to je tisti, ki je dostopen javno).
Na hito samo to, tudi ta se meni zdi nepregleden.
Me pa zanima nekaj drugega, če me spomin ne vara, so nekje proti koncu lanskega leta na tem pregledovalniku bili javno dostopni tudi ostali podatki o nesrečah. Podate je bilo mogoče "obdelovati" z kar nekaj filtri.
No tega v sedaj novi verziji NI več, ali kdo ve zakaj, ali bo dodano kasneje??
Ali samo jaz opažam, da so nekatere intervencije dalj časa vpisane, kot pa 24 ur? Zadnjič sem slučajno opazil tisti dogodek, ko je vlak povozil krave, v SPINU je bil vpisan kar nekaj dni. Z rumeno barvo naj bi kazalo dogodke v teku, datum je pa za dva dni nazaj? Navsezadnje opažam, da niti niso vpisane vse intervencije.
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
Tudi obalo po spinu sodeč še vedno zaliva meteorna voda. (podatek od 29.07.2010 13:14) 
tala nova aplikacija SPIN-a je katastrofa od katastrofe.nikjer ni navodil,na zemljevidu ne prikaže druga kot kvadratek. in kako naj potem izpolnim poročilo???
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
kaj po novem se imena rek več ne sklanjajo ??DRUGE NESREČE
02.10.2010 16:20
Pogrešane osebe, živali in stvari - pogrešane osebe
Ob 16.20 so v Srednji Bistrici v občini Črenšovci, gasilci PGD Dolnja Bistrica in Melinci, s čolnom po reki Mura iskali osebo, ki so jo pozneje živo našli na obali reke.
Vijolčno sveti se nebo !
Mislim da zaradi ene slovnične napake ni potrebno nobenega obsojati. Če pogosto spremljaš SPIN lahko vidiš da se pojavljajo in se bodo vse mogoče napake. Izzumljajo nove gasilske enote, poklicne preimenujejo v prostovoljne .. pa kaj.. če mene vprašate je to iskanje dlake v jajcu.mali_tona napisal/-a:kaj po novem se imena rek več ne sklanjajo ??DRUGE NESREČE
02.10.2010 16:20
Pogrešane osebe, živali in stvari - pogrešane osebe
Ob 16.20 so v Srednji Bistrici v občini Črenšovci, gasilci PGD Dolnja Bistrica in Melinci, s čolnom po reki Mura iskali osebo, ki so jo pozneje živo našli na obali reke.
Se zgodi!
73 de S55X
http://www.pgd-mozirje.si
http://www.pgd-mozirje.si
Novi Spin je res totalno nepregleden.. podatki o vremenu so res nepomembni pri tehničnem odpiranju vrat in ostalih tehničnih intervencijah. Tudi jaz nisem nikjer zasledil, da bi lahko pogledal število vsehi intervencij enote v letu. Mislim, da bo treba progam preuredit.
Po zagotovilih osebe ki je odgovorna za SPIN naj bi vse delalo tako kot bi moralo do konca leta 2010.
Po enotah se bo SPIN lahko uporabljal tudi za statistiko, kar do sedaj ni bilo možno.
LP
Po enotah se bo SPIN lahko uporabljal tudi za statistiko, kar do sedaj ni bilo možno.
LP
Polovično znanje je nevarnejše od neznanja (bolivijski)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)
V vsem imenitno bi uspeli, če dvakrat bi lahko začeli (Johann W. Goethe)