NEURJA PO SLOVENIJI
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odg: NEURJA PO SLOVENIJI
Vem da je težko ločiti kje je meja med intervencijo in sanacijo,
vendar nekdo bi se moral okrog tega poigrati.... KDO????
Saj tudi v Železnikih nismo reševali ampak pomagali komunalcem sanirati in odpravljati posledice.
To pa nevem, če je naše poslanstvo, pa vendar, pomagali smo svojim ljudem,
ampak, to nebo šlo, ob našem "priznanem" statusu, več dolgo!!!
vendar nekdo bi se moral okrog tega poigrati.... KDO????
Saj tudi v Železnikih nismo reševali ampak pomagali komunalcem sanirati in odpravljati posledice.
To pa nevem, če je naše poslanstvo, pa vendar, pomagali smo svojim ljudem,
ampak, to nebo šlo, ob našem "priznanem" statusu, več dolgo!!!
-
gasilec_10
Strinjam se z tem in vsem napisanim tukaj. Ne morem pa mimo dejstev, ki se na terenu pokažejo, kot je omenjeno odstopanje dela gasilcem, ko se le ti pojavijo. Doživel sem, da je okoli 10 domačinov poskušalo pokriti folijo čez streho, pa jim nekak ni uspevalo. Ko smo prišli gasilci, nas je najprej ogovorila lastnica hiše: "No pa ste le prišli mi smo včeraj ob 22h klicali", ob našem prihodu je bila ura okoli 14 popoldan. Delali smo od 22h naprej neprestano in poskušali kot čimveč pomagati, saj pri takem delu moraš tudi paziti (delo na višini, deževni in spolzko,...), zraven tega pa še vsak gasilec doma razbito streho in ostalo, kar smo takrat pozabili, da smo pomagali ostalim krajanom. No ko smo prišli, so nas spustili lepo zraven, se v senci posedli in okrepčali, ter opazovali kako se zadevo uredi. Nato pa še taka graja, da jo raje preslišiš, ko te za konec nadrejo ko "PSA". Pa vendar se obrneš in greš ves premočen, utrujen žejen in lačen dalje na drugo streho, ker taki pač smo "gasilci".FONTANA napisal/-a:Dave D popolnoma se strinjam s tabo kar si napisal v zadnjih dveh postih. Res, da gasilci interveniramo na vse strani in pomagamo ljudem v stiski in nemoči, pa naj bodo to neurja, poplave, požari, nesreče poudarek je na intervenciji!! Nismo usposobljeni krovci, lahko da je kdo izmed nas in bi mu ostali pomagali ampak tu je že obrtniško delo. Saj lahko pijejo pivo, gledajo televizijo itd samo naše delo naj potem plačajo po ceniku obrtne zbornice za takšna dela. Saj tudi zidar ali keramičar dela svoje delo gospodar pa pije pivo a na koncu odšteje evrčke tako bi morali tudi tu!
Gasilci naredili zastonj od zavarovalnic potegnli dnar pa je!
In kot si napisal rade volje pomagaš nekomu ki resnično vidiš da sam ne more in nima s čim in ti je na koncu beseda HVALA večjega pomena kot pa 1000€
Lahko bomo pa še marsikatero rekli, ko bomo šli koledarje okoli raznosit, saj takrat bomo tudi marsikaj slišali, od enih lepo drugih slabo. Najhuje je, ko prideš "prosit" denarja za opremo, koledarje,... pa ni pravega posluha.
Hvala vsem, ki ste pomagali sanirati odprte strehe, videlo se je moč prostovoljstva in voljo pomagati ljudem, kakor tudi tovarišem gasilcem, ki več niso mogli od izčrpanosti in obveznosti pomagati.
O vojski in CZ pa tak ne duha ne sluha. Oprema in cerade propadajo v zaprtih prostorih, mi pa po folije v trgovine,.... in premočene obleke, saj tak ni denarja, da bi jih zagotovili zadostno število. Sedaj nimamo pokrite niti cele enote z zaščitnimi oblačili. Pa naj gre še denar v CZ. Ko berem razpise in ostalo, kar se za tja nabavlja mi gre na "bruhanje", nas pa omejijo po tipizaciji z enim vozilom da smo lahko tiho.
No sem odšel ven iz teme.
LP
Borut
Spet akutalna tema
Kot sem uspel videti, je Maribor in okolica "dobila" največ padavin in hkrati vetra, toče...
http://24ur.com/novice/slovenija/znova- ... -toca.html
Kot sem uspel videti, je Maribor in okolica "dobila" največ padavin in hkrati vetra, toče...
http://24ur.com/novice/slovenija/znova- ... -toca.html
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj
No, tokrat smo mi doživeli "napad iz zraka". Kot teniška žoga velika toča.
Koliko škode je, bomo videli

Koliko škode je, bomo videli
Kar se govori za mojim hrbtom, je vzpodbudno, saj so tisti, ki govorijo, vedno vsaj korak za menoj

Neurje se je včeraj razdivjalo nad občino Kungota. V malo več kot 1 uri smo dobili 40 prijav obupanih občanov, ki jim je povsem preluknjalo strehe in uničilo vse pridelke. Pohvalim lahko naše fante, ki so se hitro odzvali klicu na pomoč in prav tako celo GZ Slovenske gorice, ki je priskočila na pomoč. Na terenu je bilo okrog 90 gasilcev, ki so sanirali posledice ujme. Danes so se fantje odpravili spet na teren, da bodo sanirali še vse ostalo kar se sanirat sploh da.
Da bi v življenju uspeli, se moramo delati neumne, a biti modri.
http://gapora.forumotion.com/delo-opera ... 9-t706.htm
V G. Radgoni smo opravili nekaj malega intervencij. Na našem forumu pa imate nekaj slikic.
lp, Marko
V G. Radgoni smo opravili nekaj malega intervencij. Na našem forumu pa imate nekaj slikic.
lp, Marko
mi smo imeli kar precej dela vendarsmo stopili skupaj sosedje eden je dal motorno žago drugi lestev tretji žičnike itd. pa smo šli od hiše do hiše in večina pokrili sami
sicer nimam slike vendar v 10 minutah je bilo drobne toče v velikosti fižolla ali graha za 5 cm debelo prevleko kot da bi šel sneg mi mlajnši smo se še potem kepali
sicerf pa toliko dela kot prejšnjič ni bilo sem namreč iz okolice lenara kjer je bilo lani najhujše
sicer nimam slike vendar v 10 minutah je bilo drobne toče v velikosti fižolla ali graha za 5 cm debelo prevleko kot da bi šel sneg mi mlajnši smo se še potem kepali
sicerf pa toliko dela kot prejšnjič ni bilo sem namreč iz okolice lenara kjer je bilo lani najhujše
- mundat
- GE: Gornja Radgona
- Kraj: PGD Gor. Radgona
"malega"?Marko Š. napisal/-a:http://gapora.forumotion.com/delo-opera ... 9-t706.htm
lp, Marko
PGD Gornja Radgona IV. kategorija
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Gasilska enota širšega pomena
predsednik društva
Na mladih svet stoji!
Vijolčno sveti se nebo !