"NOVO VOZILO ZA POPLAVE"

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
hover
Kraj: Republika BANANA
Kontakt:

Odg: "NOVO VOZILO ZA POPLAVE"

Odgovor Napisal/-a hover »

To so prebrali v opisu rdeče barve Meteoalarma.
Mislim da sem to ujel celo med oddajo 24 ur na popu... ne bi vedel točno,... zadeve pač ne spremljam tako kot vi, ker se me poplave ne tičejo preveč, sem jih pa vesel vedno znova čeprav je čudno slišati,... sej veste..''vsak tele ima svoj vesele'' pravijo... jest sm na nek motoriziran način podoben tem spodaj :D
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3PKvGpIBNQs&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3PKvGpIBNQs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

hover napisal/-a: :arrow: Dejstvo je da se ledeniki topijo in da bodo hujse poplave kot je bila zadnja postale naš vsakdan, ne samo take, ampak še MNOGO hujše prihajajo- v toscani v italiji so jih reševali s streh če še ne veš, ampak ne s kobrami.. enako prihaja tudi k nam... pa se strinjaj ali ne... torej Rafter, ali si pripravljen :?: [-X
Glej, Aleš, dejstvo je, da je vse to res, kar si zgoraj napisal. Vendar je dejstvo tudi, da bi jaz bil tiho, če bi tvoje pisanje na tem forumu res izhajalo iz tvoje zaskrbljenosti za prihodnost planeta - pa ne. Vsi vemo zakaj. In tudi (ne)normalnemu je enkrat dovolj. [-X
Uporabniški avatar
hover
Kraj: Republika BANANA
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a hover »

In smo spet off topic :|

Rafter dejstvo je da je kakršna koli zaskrbljenost glede planeta nesmisel, saj kakršnokoli prizadevanje posameznika, skupnosti ali celotne populacije, usode planeta ne more spremeniti... skupno s planetom nam je le trenutek v času in prostoru ki ga živimo... , ki slej ko prej mine z nami vred... :P Dinozavri bi se strinjali z mano...

Saj veš kako gre tisti... ko se sreča zemlja z drugim planetom in potoži '' človeka sem fasala '', pa pravi durgi planet '' ne skrbi... hitro bo mimo ''' :D Ta čas z vsako sekundo vsekakor prihaja... lahko jutri, čez deset let, sto let ali sto generacij,... vsekakor pa bo hitro mimo - za nas vse skupaj... :idea: Carpe diem Rafter! dokler traja in je lep...
Uporabniški avatar
gubina
Kraj: LJ-okolica

Odgovor Napisal/-a gubina »

hover pogled iz mojega okna ja sledeč:v katerikoli temi se pojaviš jo okužiš s svojim posiljevanjem mnenj, razlogov in sto in ene stvari, ki se gasilerije tiče malo ali skoraj in popolnoma NIČ.vsak ima pravico do svojega mnenja ne rečem ampak ne pa posiljevanje nekih dejstev pa še to slabih.kar se mene tiče, če se vrnem malo nazaj, do sedaj še nisi konkretno dokazal, da bi tele tvoje igračke kakorkoli bile koristne v gasileriji nasprotno vse okoli sebe si popljuval in hvalil le svoj stroj in svoje vedenje o tem.pa so uni kupil hover pa so se ušteli pri moči motorja, pa so uni zasrali, ker je premajhen, od unih nima dovolj nosinosti, od unih bla bla bla........

tudi v tej temi si skrenil v napačno smer že takoj ko si pomislil, da bi napisal karkoli!občutek imam, da se delaš kar malo norca iz gasilerije.ne vem , koliko veš o gasileriji, iz tvojih komentarjev je nakako razvidno da bore malo oz.nič.

če smo butlni, ker vemo manj od tebe o nekih stvareh nam pač pusti to veselje in nam ni treba naprestano trobezljati o teh tvojih hoverjih ali kaj že!

prikaži kreativen komentar ali pa rajši preberi temo in se nasmej in ne smeti po njej!
di-du-di-du
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

hover napisal/-a:
Dokler bo voda v divjih rekah se tega ne bo rabilo! Ko pa se voda razlije iz divjih rek, potem je to poplava in stvar rata zelo uporabna.
Povej to tistemu, ki ga bo v naslednji ali po naslednji ali eni prihodnji poplavi odneslo, in bo na tem planetu ostal samo še njegov duh :D , Novinarji so že zadaj poročali da so orgožena življenja... malo za razmislit a ne.. :idea: samo en teden dežja več... si pomislil kaj bi to pomenilo v praksi...

In če že koga odnese v prihodnosti, ga ne bo zaradi divje vode, ampak pa ga bo zaradi takega razmisljanja kot si ga ti predstavil - saj bo poplava oddtekla in se umirila, bomo potem ukrepali, ko bomo lahko... žal prepozno.. - truplo bo vsekakor pristalo v mirnih vodah, kot tisto na hrvaskem iz blance ce se dobro spominjam... čas za ukrepanje pa bo edini pravi ravno takrat ko bo reka divja... to pa danes lahko vsi skupaj samo gledate in od daleč zelo omejeno in v strahu spremljate - da ne bi slučajno še malo narasla, da ne bo katastrofa... , dejstvo pač...

:arrow: Dejstvo je da se ledeniki topijo in da bodo hujse poplave kot je bila zadnja postale naš vsakdan, ne samo take, ampak še MNOGO hujše prihajajo- v toscani v italiji so jih reševali s streh če še ne veš, ampak ne s kobrami.. enako prihaja tudi k nam... pa se strinjaj ali ne... torej Rafter, ali si pripravljen :?: [-X
Prvič ne ločiš reševanja ob poplavah od rešavanja na divjih vodah......ostalo nima niti smisla komentirat
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Ali naj temo zaklenem ali ne??

Že odpiranje te teme je bilo malo štosno glede na vsebino, vendar sem dal naslov v narekovaje in jo pustil.

Danes mi je žal.

Sedaj pa še tole pisanje v zadnjih par postih. :evil:

moderator
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Re: "NOVO VOZILO ZA POPLAVE"

Odgovor Napisal/-a pes »

Hover, a ne bi počasi nehal s temi tvojimi baloni, kaj ne vidiš da že vsem preseda in se delajo norca iz tebe.
-boris-

Odg: NOVO VOZILO ZA POPLAVE

Odgovor Napisal/-a -boris- »

GASILEC PERO napisal/-a:Zmoglivost črpalke je eno, drugo pa kako veliki delci so lahko v vodi.
In iz izkušenj je jasno, da se pri črpanju iz kleti, kjer je veliko mulja ta črpalka velikokrat zamaši (sesalni koš in sama črpalka).

Rešitev je, da črpaš višje in potem postopoma spuščaš sesalni koš v globino.

Za poplave je zakon vakumsko- centrifugalna črpalka od cisterne Creina prirejena na bencinski motor ali kaj takega,
http://www.google.si/url?sa=t&source=we ... MO27AEc0vA ,ker drugače bo ta Zieglerca prej ali slej šla po gobe.
tako črpalko (Honda WT40X) imamo tudi mi v društvu, črpalka ima kar soliden pretok, nima pa nobenega tlaka (2,6bar) tako da pride u poštev samo za prečrpavanje iz ene strani na drugo, kamorkoli že, brez nekih večjih višinskih razlik...
fras112

Odgovor Napisal/-a fras112 »

hm.. preden pride ta crpalka iz roj do nas bo voda ze tako ali tako sama odtekla :)
rok č
Kraj: Tam kjer se Pohorje vidi

Odgovor Napisal/-a rok č »

fras112 napisal/-a:hm.. preden pride ta crpalka iz roj do nas bo voda ze tako ali tako sama odtekla :)
fras112 ena takšna črpalka je tudi na ptuju tak da ni straha da bo voda prej otekla pri vas v trojici;):P
karoli

Odgovor Napisal/-a karoli »

mene samo zanima zakaj ma CZ tako pumpo če pa ma enota za hitro posredovanje 24 ur odzivnega časa mi prostovalci pa 23ur pa 55min majn to mi ni jasno ker ko CZ pride je tak že vsega konec
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Re: "NOVO VOZILO ZA POPLAVE"

Odgovor Napisal/-a Rafter »

karoli, dober.... :) :) :)
fras112

rok č napisal/-a:
fras112 napisal/-a:hm.. preden pride ta crpalka iz roj do nas bo voda ze tako ali tako sama odtekla :)
fras112 ena takšna črpalka je tudi na ptuju tak da ni straha da bo voda prej otekla pri vas v trojici;):P
nima veze! mi smo više in ko jo bomo mi rabli bo ze tak al tak poplavljena in bo na auspuh voda ven sekala :)
Zadnjič spremenil fras112, dne 12. Marec 2010, 0:17, skupaj popravljeno 1 krat.
fras112

karoli napisal/-a:mene samo zanima zakaj ma CZ tako pumpo če pa ma enota za hitro posredovanje 24 ur odzivnega časa mi prostovalci pa 23ur pa 55min majn to mi ni jasno ker ko CZ pride je tak že vsega konec
res si lepo napisau!! upam da to prebere kak od sefov cz. se boljse bi bilo ce bi to prebral kak novinar al pa drzavljan.
cz ima res marsikaj vendar se mi zdi da na tisti opremi samo barva zbledi... gasilci imamo pa vse pokrampano in polamano. (od dela)
Odgovori