Malo brskam po računalniku,pa sem našel eno slikco iz leta 2006.Bili smo na enemu tekmovanju pa so eni brihtneži iz ok MB pripeljali eno ekipo
mladincev kar z furgon kombijem .Notri pa so imeli navadne plastične stole
Svašta res!!!!
lp
Včeraj je prišel ven novi ZVCP, kjer je v navedeno, da voznik ne sme v delovnem dnevu, v katerem prevaža skupino otrok, opravljati drugega dela. Torej varianta, da mentor sam pelje ekipo na tekmovanje, od sedaj naprej odpade. Kazen je 1.550 evrov (250 za voznika, 1.000 za društvo in 300 za predsednika). - člen 34, ki spreminja dosedanji 92. člen
Hm, zakon navaja - citiram: ''(6) Voznik ne sme v delovnem dnevu, v katerem prevaža skupino otrok, opravljati drugega dela, ki bi lahko vplivalo na njegovo zmožnost varnega upravljanja motornega vozila (npr. vodenje ali sodelovanje pri vodenju izleta ali ekskurzije, izvedba ali sodelovanje pri športni vadbi ali treningu).
Potrebno je poudariti ''...drugega dela, ki bi lahko vplivalo na njegovo zmožnost varnega upravljanja motornega vozila.'' Jaz mislim, da je mentor, kadar svojo tekmovalno ekipo pelje na tekmovanje še vedno zmožen varno upravljati motorno vozilo, pa tudi sodeluje ne pri športni vadbi oz. treningu...
Kmalu bo potrebno imeti organizirane prevoze za otroke. Kdo jih bo plačal, PGD ji so pa neprofitna društva. Pri tej stvari bi lahko GZS ukrepala. Strinjam se pa z varnostjo otrok, sam sem bil nekaj let mentor in misli da bi lahko varno upravljal vozilo in otroke. Če smo jih do sedaj, zakaj jih še zdaj nebi.