Kje je zaščitna oprema?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
-
pgd_babici
- Kraj: Koper/Babiči
Odg: Kje je zaščitna oprema?
Je res zanimiv posnetek.
Predvidevam, da je ob prihodu gasilcev ogenj že požrl streho in notranjost zgradbe.Poprijeli pa so za opremo ki so jo imeli na voljo.Na posnetku pa je poaziti tudi nošenje motorne črpolke zigler(2,16min).Na domači strani pgd-mirnapec pa vidim tudi GVC.Na tej intervenciji bi moral biti prvi na mestu.
Lepo bi bilo da bi kdo od prisotnih pokomentiral posnetek.
Predvidevam, da je ob prihodu gasilcev ogenj že požrl streho in notranjost zgradbe.Poprijeli pa so za opremo ki so jo imeli na voljo.Na posnetku pa je poaziti tudi nošenje motorne črpolke zigler(2,16min).Na domači strani pgd-mirnapec pa vidim tudi GVC.Na tej intervenciji bi moral biti prvi na mestu.
Lepo bi bilo da bi kdo od prisotnih pokomentiral posnetek.
LP Robert
Eni niso opremljeni ker ni opreme, drugi pa... vsaj nismo edini, NY 11.9.

Rok zanima me katero društvo si mislim ? Nemoreš rečt , da so vsa društva na Koroškem slabo opremljenja...Rok Ušen-(Blondi) napisal/-a:Ker prejšnje objave nisem mogel več popravljati pišem še enkrat.
Mislim, da se je Oskar malodane ponudil vsem, ki bi jih to zanimalo, da za potne stroške in za malico pride in odpredava. Poiščite na forumu - se ne spomnim v kateri temi je to bilo.![]()
Sicer pa je moje mnenje, da tista enota (pa naj bo tudi "samo" 1. kategorije), ki ima voljo in pogum lahko uspe na operativnem področju. Kot sem že velikokrat napisal - v moji bližini je enota, ki je sicer 1. kategorije, vendar v gasilski zvezi (ki šteje preko 30 gasilskih društev) prekaše čisto vse - tako po odzivnih časih, po strokovnosti, tudi po opremljenosti ... Tako ne bi jaz trdil, da so vse enote 1. kategorije uboge.
In še nekaj - če so bili čini vaših operativcev pridobljeni po "reglcih" je malo bosa trditi, da se na izobraževanjih vse do GČ niste nikjer pogovarjali s kakšno zalogo vode, s kakšnim pretokom in kakšnim vodom se izvaja notranji napad.
Še vedno je pa tako - z vso pravico ima enota, ki ne razpolaga z ustreznim številom operativcev in minimalno zahtevano opremo, da razglasi začasno nezmožnost opravljanja operativnih nalog. Tudi za takšen primer poznam (Koroška)
Kolikor se grdo sliši, ampak časi, ko je lahko bilo vsako društvo tudi gasilsko so mimo. Enota, ki nima osnovnih pogojev za interveniranje (izobražen kader, osebna in skupna zaščitna oprema in vozila) pač ne more posredovati. To so dejstva in tega bi se bilo potrebno zavedati. V dobro gasilcev, tudi občanov (ki jim s podobnim posredovanjem ne pomagamo veliko) in zaradi ugleda gasilske organizacije.
Na pomoč !
"Those who stand for nothing, fall for anything!"
NA POMOČ !!
NA POMOČ !!
-
112ka
Kljub letu 2010 (in ne 1910) je še vedno aktualno...
http://www.dolenjskilist.si/2010/01/30/ ... komentarji
Obup...
Najbrž nobeno gasilsko društvo ne kupi samo ene BAS jakne....
Obup...
en kup blesavih komentarjev.zato imamo tako reputacijo v očeh negasilcev.marsikateri od gasilcev pač leti brezglavo od doma do gasilskega doma ali pa kar na požerišče, obleko pa čelado mu pa kolega pripelje.vem da to ni prav.poskrbeti je potrebno za varnost ampak ljudje so pač kakršni so.vodje so pa še veseli da je dovolj moštva in pač teh stvari ne urejajo kot bi morali.več škode naredijo taki komentarji kot pa pregorena letev, ki pade na glavo.občestvo ne ocenjuje več uspešnost intervencije preko slik in komentarja novinarjev ampak preko teh komentarjev pod temo, kar pa meče slabo luč na gasilerijo.najhuje pa je to, da se piše en kup bedarij, predvsem s strani laikov in pa takih, ki kakorkoli ne marajo prostovoljnega gasilstva.ko pa jih/nas potrebujejo so/smo pa kot bogovi.
moj pogled na takele zadeve.
moj pogled na takele zadeve.
di-du-di-du
No, najbrž ima kdo drug pa hlače oblečene, sicer pa ne pozabi, da gre za Dolenjsko.112ka napisal/-a:Kljub letu 2010 (in ne 1910) je še vedno aktualno...
Obup...
Tukaj gre za sicer meni sosednjo občino, v naši ima devet društev ( razen osrednjega ) vsako samo po dve zaščitni obleki, če se ne motim.
Ali pa imajo celo samo kombinezone za gozdne požare, ne vem, skupnih vaj itak nimamo nobenih že leto in pol, da bi videli , kako smo opremljeni.
Re: Kje je zaščitna oprema?
Čeprav smo dolenjci to še ne pomeni da smo kaka izjema
Pa glede na vajo ki smo jo imeli lani oktobra je opremljenost društev z zaščitno opremo v OGP Škocjan kar dobra. Je pa res da da na tej vaji nista sodelovali PGD Grmovlje in PGD Tomažja vas, tako da za njihovo opremo ne morem trdit
Pa glede na vajo ki smo jo imeli lani oktobra je opremljenost društev z zaščitno opremo v OGP Škocjan kar dobra. Je pa res da da na tej vaji nista sodelovali PGD Grmovlje in PGD Tomažja vas, tako da za njihovo opremo ne morem trdit
Odg: Re: Kje je zaščitna oprema?
Jaz sem itak pisal za svojo občino in za vaje v okviru naše GZ. Upam, da je bilo tako razumeti, če ne, se opravičujem.kmhslo napisal/-a:Čeprav smo dolenjci to še ne pomeni da smo kaka izjema
Glede splošne opremljenosti pa mislim, če se ozremo malo okoli, je na Dolenjskem zelo slaba, vsaj kolikor lahko spremljamo po predstavitvah ( tudi po tem forumu ).
Me pa veseli, da ste v OGP Škocjan kar dobro opremljeni.

Nisem našel primerne teme pa sem kar tu nalepil. Malo kot zanimivost..In this photo released by China's Xinhua News Agency, a tanker burns after it is attacked by gunmen in Peshawar, Pakistan, Monday, Feb. 1, 2010. Gunmen attacked the vehicle carrying oil for NATO forces in Afghanistan, Xinhua said. (AP / Xinhua)
Don't raise your voice, Improve your argument!
-
Božo112
zgleda da imajo probleme pri zaščitni opremi tudi "najboljši"

Verjetno gre za vodjo izmene, se pravi da je tako dogovorjeno, moje mišljenje 
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
-
JackDaniels
Ja itak. Srebrna čelada-vodja izmene sej tak je blo. Je pač ocenu da drugega ne rabi.rfireman napisal/-a:Verjetno gre za vodjo izmene, se pravi da je tako dogovorjeno, moje mišljenje
Delovne hlače so negorljive za ureze in prebadanje pa ne potrebuje nomexa, saj je namestnik vodje izmene in je ponavadi pri avtu ali okol vozila mogoče nudi PP.
Klemen Žagar, Gasilec [IDA, HELI, HTF-A], pom. pov. za IDA
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
http://www.facebook.com/PGDRimskeToplice
http://www.pgd-rimsketoplice.si/
Re: Kje je zaščitna oprema?
Ponavadi tudi vozniki in strojniki ne oblečejo druga kot samo zaščitno jakno. Hlače pa ima v avtu v primeru potrebe.