Lepo, če vam kar tak zveze financirajo avte do 70% kadar si vi zmislite Pol že imajo neomejen vir sredstev.
Pri nas (in mislim da tudi povsod drugje) so kratkoročni in dolgoročni plani opremljanja enot. In mi v dolgoročnem planu do leta 2014 v tem planu nismo bili in ne bomo. Ker pa se je za nabavo vozila pokazala idealna prilika v tem trenutku (zdaj že lani), smo pač šli v nabavo. In ta je uspela! Prav tako pa bo tudi nadgradnja. Idejo o izvajanju slednje v lastni režiji smo po tehtnem razmisleku opustili in smo raje ubrali drugo taktiko. Tako bo avto izdelan po PS-u in z garancijo. Ko bo, pa prilepim še kakšno sliko.
Hvala na sodelovanju tistim, ki so pisali v kontekstu
Verjamite, da smo poskušali vse. Pa ne tri dni pred rokom ampak celo leto. To je bilo v letu 2008, lani je bilo na razpisu že spet drugače. V letu 2008 smo hoteli poleg GVC 25/50, GV-1 (potekla življenska doba, letnik 1985) kupiti še GVM-1. Trikrat sem prosil za mnenje GZS. Prvič so se zgovarjali na matično GZ naj oni povejo kaj mislijo, ko smo dobili odobren nakup od matične GZ, občinskega povlejstva in od Občine, so nam odgovorili. Da naj najprej zamenjamo GV-1 z novim ali z GV-V1, ko pa bomo opravili to pa nam bodo sofinancirali še GVM-1.
Poskusili smo tudi z kombniacijo GVM-1 + PMB (to kombnacijo imamo tudi sedaj) so nam dejali, da GVM-1 + PMB ne more biti ekvivlant GV-1.
Ko sem nazdnje klical gospo Adriano (GZS) pred oddajo razpisa za še ene dadatne informacije mi je podeala, da ne razume zakaj se še vedno trudim in da tako ali tako nebomo dobili nič.
Na razpis smo se prijavili, z vlogo je bilo vse vredu. Tudi komisija od GZS je avto pregldala in dala pozitivno mnenje. Drugače ga tako ali tako nebi mogli registrirati kot GVM-1.Uradni razlog je bil, če se prav spolnem: Ne izpolnjujete pogojev glede na katgorizacijo in razvrstitev društva.
Avtomobil nam pride prav v vseh pogledih. Če bomo kdaj še potrebovali MB imamo prikolico(vode pri nas niamš tak od kje za črpat v primeru požara) če bojo poplave bomo pa z potopno črpalko verjetno več postorili. Naj bolj smešno pa je, ko nas prosijo z GZ ali pa drugih društev naj mi peljamo na kako gasilsko prireditev, sestanek, izobraževanje, kongres (verjetno ker je bolj udobno). Prej so bli pa vsi proti. Res pa je, da matična GZ ni nič kriva.
To sicer ne sodi v to temo. Želel sem samo predstaviti zakaj je šlo. Mogoče pa ima še kdo iste probleme.
Komaj čakam čez 8 let ko bomo mogli GVC zamanjat, kaj jim bo na GZS najbolj pasalo. Najbolj pravično bi bili, če lahko pridobiš sredstva za večji boljši avto in si ga lahko privoščiš. Da ti sofinancirajo saj v tolikšnji meri kot ti pripada oz. Da če kupiš manjši slabši avto, da ti sofinancirajo v vrednosti kupljenaga.
To celo piše v razpisni dokumentaciji. Vendar upoštevti je potrebno še vrstni red nakupov.