Zanima me ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odg: Zanima me ...
Katastrofa: gasilci se na požar pripeljejo s praznim rezervuarjem vode.
Prava katastrofa.
Rok Ušen, GČ I. st.
Zdravo!
Zanima me, če ima kdo oz. če je kdo že naredil elaborat za izvedbo vaje po novem pravilniku o vajah (Pravilnik o vajah na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami).
Nov pravilnik namreč v sedmem členu (7. člen vsebina načrta za izvedbo vaje) predpisuje vsebino načrta - elaborata.
Vesel bi bil kakega vzorca..........
Še link: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4426
LP Blaž
Zanima me, če ima kdo oz. če je kdo že naredil elaborat za izvedbo vaje po novem pravilniku o vajah (Pravilnik o vajah na področju varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami).
Nov pravilnik namreč v sedmem členu (7. člen vsebina načrta za izvedbo vaje) predpisuje vsebino načrta - elaborata.
Vesel bi bil kakega vzorca..........
Še link: http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... vilka=4426
LP Blaž
ognjeborec
Zanima me če je res potrebno tako številčno intervenirat na taki intervenciji. Vprašanje ni mišljeno kot provokacija, ampak moje osebno mnenje je da to ni potrebno. Vaša mnenja?
http://www.pgdkonjice.net/content/view/225/82/
http://www.pgdkonjice.net/content/view/225/82/
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Prvo si poglej datum in uro, nedelja ob 8h zvečer, smo pač bili doma. Lokacija je oddaljena 50m od gasilskega doma (v bistvu sosednji bloki). Imeli smo tudi možnost sprobat novo prikoljico za posredovanje ob nesrečah z NS, tako da mislim da ni nobenemu škodilo da je bil tam.
Zdi se mi nesmiselno, da bi člane ki so se potrudili in se odzvali alarmu, po prihodu v g.dom nagnal domov, ker nas je dosti ????
Samo da spomnim, ko so goreli kontejnerji v kostroju, je bilo javljeno da gori vejevje, pa smo videli kakšne so bile posledice...(kaj bi bilo če bi si vsak ob tisti jutranji uri mislil, da ga ne rabijo in bi ostal doma ?)
LP
Zdi se mi nesmiselno, da bi člane ki so se potrudili in se odzvali alarmu, po prihodu v g.dom nagnal domov, ker nas je dosti ????
Samo da spomnim, ko so goreli kontejnerji v kostroju, je bilo javljeno da gori vejevje, pa smo videli kakšne so bile posledice...(kaj bi bilo če bi si vsak ob tisti jutranji uri mislil, da ga ne rabijo in bi ostal doma ?)
LP
Don't raise your voice, Improve your argument!
Ne rabiš jih nagnat domov, lahko pa ostanejo v gasilskem domu v pripravljenosti. Verjetno če bi bil v garaži še tunelc bi tud z njim izvozili... Vsak ima glede tega pač svoje mišljenje...Pero napisal/-a:Zdi se mi nesmiselno, da bi člane ki so se potrudili in se odzvali alarmu, po prihodu v g.dom nagnal domov, ker nas je dosti ????
LP
No, pa hvala za odgovor....
Lp
Ni lepšega občutka kot da nekomu rešiš življenje......
Zanima me kakšen čin pridibi gasilec ki ima opravljen : -osnovni tečaj za gasilca,
-nadaljevalni tečaj za gasilca ,
-in tečaj za vodjo skupine.
-nadaljevalni tečaj za gasilca ,
-in tečaj za vodjo skupine.
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
- VladoP
- GE: Radlje ob Dravi
- Kraj: Radlje ob Dravi
- Kontakt:
osnovni tečaj za gasilca - ne pridobi čina (pripravnik)
nadaljevalni tečaj za gasilca - pridobi čin gasilec
tečaj za vodjo skupine - ne pridobi čina (še vedno čin gasilec)
nadaljevalni tečaj za gasilca - pridobi čin gasilec
tečaj za vodjo skupine - ne pridobi čina (še vedno čin gasilec)
Torej hodiš ene 6 let na tečaje in si še vedno samo gasilec?
Kaj pa po pgs?
Kaj pa po pgs?
Čas bo prinesel svoje.Ali na boljše ali na slabše pa bomo videli!
Po PGS pridobiš z opravljenim tečajem za vodjo skupine čin gasilec 1. stopnje.
Kdor živi od meča bo z mečem pokončan.
V primeru da pred opravljanjem tečaja za vodjo skupine že pridobiš čin gasilec I. stopnje (z nekaj letnim stažem v činu gasilec oz. se ti višji čin prizna če opraviš nekatere specialnosti) se ti čin ne zviša...
lp
lp
......dream until your dream come true......
Bobby
Bobby
-
PGD Polje Sedlarjevo
Pozdravljeni! Ali ima mogoče kdo v elektronski obliki tabelo pretokov in izgube tlakov (gasilski koledarček). Če gdo slučajno ima, naj mi prosim sporoči!
Hvala!
Lp, Klemen
Hvala!
Lp, Klemen
Zanima me, če je na tem forumu kdo, ki se spozna na motorne žage (husqvarna). Mislim na samo žago in ne tehniko žaganja.
Tnx
Tnx
Vsako gorenje ni požar,
vsak požar pa je gorenje!
vsak požar pa je gorenje!
Yoco. Vprašaj pa bom(o) videli če lahko pomagamo.
Zanima me, če kdo ve kje bi lahko dobil animicijo gasilskega avtomobila ki mu utripajo modre luči. To bi rabil za power point projekcijo, ker delam kratko prezentacijo na temo gasilci.
Lp, Uroš
Lp, Uroš

-
sasolovrenc
pošlji mi E-naslov po ZS, pa ti pošljem nekaj animacij!
lp
lp