Zanima me ...

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
Uporabniški avatar
purchy
GE: RAKEK
Kontakt:

Odg: Zanima me ...

Odgovor Napisal/-a purchy »

Za vsa vozila, ki so bila v prejšnem cestninskem sistemu R5 (razred 5 - oproščena cestnine: vojska, gasilci, policija, reševalci,...) velja sedaj isto kot za vinjetna vozila. Pelješ normalno po vinjetni stezi kot da bi imel nalepljeno vinjeto - tudi če ni interventna vožnja. Tudi ni važno ali je to osebni avto, kombinirano vozilo ali tovorno vozilo. Upam, da sem ti pomagal!

lp
Ne ustraši se izzivov, saj so izzivi izbrali tebe. Bolj kot je izziv videti meglen, negotov, skrivnosten,vrednejši je. (Tomaž Humar)

Lep pozdrav
Purkart Klemen 040/888-939
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Mi smo v ponedeljek zapeljali kar čez pas za vozila z vinjeto :wink:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
skamla

Odgovor Napisal/-a skamla »

sem še zelo mlad star 14 let in imam zelo veliko željo postati gasilec in pomagati ljudem v krizi zato vas prosim za info. koliko moraš biti star za ispit ali lahko sodeluješ preden imaš izpit imam nekaj iskušen z tekmovanj ampak nikoli nisem bil mladi gasilec ali kaj podobniga zato vas prosim za informacije

že naprej hvala za odgovore

LP klemen
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Klemen, takše p :D trebujemo !

Najprej se oglasi v najbljižnjem PGD. Tam dobiš vse informacije o vpisu v društvo.
Pri tvojih letih boš postal mladinec. Ko boš dopolnil 16 in pol let boš postal pripravnik za člana. Potem te bodo (odvisno od plana PGD) pričeli izobraževat v Osnovnem tečaju za gailca , ki je v domeni PGD) Po 18 letu pa te bodo napotili na Nadaljevalni tečaj za gasilca, ki je v domeni občinskega poveljstva ali GZ.
Potem boš počasi spoznal operativno delo gasilca. Pa veliko sreče in znanja ti želim. =D>
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
skamla

Odgovor Napisal/-a skamla »

hvala se bom pa res oglasil :D v najbližjem pgd
še 1x hvala vam
Uporabniški avatar
Tinkara
Kraj: PGD ZELEZNIKI
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tinkara »

Živjo!
V letošnjem letu bom verjetno opravljala osnovni tečaj za gasilca,zato me zanima, če bi se mogoče kje dalo dobiti teste prehodnjih let,da približno vidim kako to izgleda. Kakršnje koli priponke mi lahko pošljete na mail: tina.tinkara@gmail.com
WO RAUCH IST, MUSS AUCH FEUER SEIN!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Draga Tinkara, kako to izgleda boš še pravi čas izvedela na tečaju. Osnovni tečaj ni zahteven , saj obravnava osnove v vseh temah. Še več, celo izpitov po tečaju ne predvideva. Na nadaljevalnem tečaju za gasilca pa so izpiti , ki so lahko pisni ali ustni , odvisno od organizatorja in predavatelja.
Testi ne obstojajo, zato ti jih nihče ne more poslat. Seveda pa imajo določeni predavatelji izdelane teste ali vsaj vprašanja za učenje.
Zato se ne obremenjuj in lepo obiskuj tečaj. Na našem forumu tudi veliko pišemo o teh tečajih, pobrskaj malo. :? :D
Uporabniški avatar
Tinkara
Kontakt:

Oskar hvala za pojasnila v zvezi s testi. :idea:
Kolikor sem poizvedovala naprej najprej redno obiskujem osnovni tečaj tečaj za gasilca,kateri mi začne veljati čez 2 leti (ko dopolnim 18 let) nato pa sledi še praksa na Igu. Moram potem obiskovati še kakšen tečaj da sem pripravljena za vstop med operativo?
Za odgovore se že naprej zahvaljujem.

L.p Tina
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Tinkara napisal/-a:Oskar hvala za pojasnila v zvezi s testi. :idea:
Kolikor sem poizvedovala naprej najprej redno obiskujem osnovni tečaj tečaj za gasilca,kateri mi začne veljati čez 2 leti (ko dopolnim 18 let) nato pa sledi še praksa na Igu. Moram potem obiskovati še kakšen tečaj da sem pripravljena za vstop med operativo?
Za odgovore se že naprej zahvaljujem.

L.p Tina
Žal si slabo poizvedovala ali pa si naletela na gasilca ki nima pojma o programu izobraževanja.
- osnovni tečaj organizira matično društvo. Po programu izvedeš predavnja in vaje. Nato te napotijo v NADALJEVALNI tečaj za gasilca(GZ) in šele po opravljenem nadaljevalnem tečaju si operativni gasilec oziroma gasilka.
- Praksa na Igu ni nikjer predvidena. Ne vem kje si to slišala. So pa primeri v GZ LJ, da tam enote koristijo poligon. To je seveda dobro in bolje kot na kakšni zelenici pred vaškim gasilskim domom.

Lp in veliko uspeha.
Uporabniški avatar
nejc321

Odgovor Napisal/-a nejc321 »

Tudi naša GZ (GZ Žalec) napoti kandidate na IG....moraš imeti dovolj ur da lahko greš in seveda polnoleten moraš biti.
Gasilci, bratje, vedno in povsod!!!
.strojna.

Odgovor Napisal/-a .strojna. »

živ!

mene pa zanimata dve vprašanji iz področja strojništva, črpalk in armatur.

1. kako bi se odrezal (pretok, moč, učinkovitost) turbo ročnik (od pohorje mirna) na koncu VT cevi premera 25mm, ki je vezana na črpalko NH20

2. kako bi se odrezal VT ročnik nepiro na hitri cevi premera 25mm, ki je vezana na NT črpalko turboinštitut (take kot jih najdemo v tamih 5500)

hvala za odgovore.... =D>
Uporabniški avatar
Tinkara
Kontakt:

Nejc321,saj pri nas tudi greš ko opraviš osnovni izpit, na IG, kjer opraviš še kot nekakšne vrste praktični del, ki seveda temelji na teoretičnem.
Pogoj pa je da si star nad 18.
Uporabniški avatar
MentorS
Kraj: GABRSKO-TRBOVLJE

Odgovor Napisal/-a MentorS »

Kaj bi bilo, če bi šel s kombinezonom za gozdne požare na prometno nesrečo in bi se ti kaj naredilo?? (Itak že ime obleke pove, da je pač za gozdne požare, vendar bi bila pomoje uporabna tudi za druge stvari...)... Ali pa pač pri sanaciji streh, pri poplavah ipd...
So ti kombinezoni izključno za gozdne požare ali so namenjeni še za kakšno drugo stvar?
S tem mislim na to, da bi bili "uradno" dopustni še za druge naloge!??

LP, SANDI
Prihodnost gasilskega društva je odvisna od števila mladih v njem!!!!
Uporabniški avatar
rfireman
Kraj: PGD Velenje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a rfireman »

Pri nas poleti ko so temperature višje poklicni uporabljajo kombinizone, prostovoljni del ekipe pa običajne zaščitne obleke pa nikoli še ni bilo komplikacij :!:
Kar se tiče poplav ne pridejo v poštev ker so pretanki, za sanacijo streh pa vsekakor ker si bolj okreten v kombinezonu.
Moje mnenje :!:
"For who so ever shall call upon the name of the Lord,shall be saved"
Uporabniški avatar
MentorS
Kraj: GABRSKO-TRBOVLJE

Odgovor Napisal/-a MentorS »

Pomoje me nisi dobro razumel. Vem za kaj bi se lahko uporabljali, vendar je bilo moje vprašanje v drugačnem smislu...
Če se tudi "uradno" lahko uporabljajo za druge stvari, ne samo za gozdne požare...

LP, SANDI
Prihodnost gasilskega društva je odvisna od števila mladih v njem!!!!
Odgovori