nekaj vprašanj za mladinsko vajo
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
Nejc P.
nekaj vprašanj za mladinsko vajo
Lepo pozdravljeni!
Imam par vprašanj za vajo za mladince.
Najprej me zanima, ko cevar 6 skljaplja prvo cev na fiksno spojko, ali mora stopiti v tekmovalno polje, ali jo lahko sklopi od zadaj.
Potem me zanima, če morajo biti cevni nosilci v celoti v škatli, ali lahko kakšen del gleda ven?
Pa še pri štafeti me zanima, če se lahko tekmovalec po predaji izteče tudi v sosedno polje, ali mora nujno ostati v svojem?
Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.
lp Nejc
Imam par vprašanj za vajo za mladince.
Najprej me zanima, ko cevar 6 skljaplja prvo cev na fiksno spojko, ali mora stopiti v tekmovalno polje, ali jo lahko sklopi od zadaj.
Potem me zanima, če morajo biti cevni nosilci v celoti v škatli, ali lahko kakšen del gleda ven?
Pa še pri štafeti me zanima, če se lahko tekmovalec po predaji izteče tudi v sosedno polje, ali mora nujno ostati v svojem?
Za odgovore se vam najlepše zahvaljujem.
lp Nejc
-
PGD Andraž
Odg: nekaj vprašanj za mladinsko vajo
Odgovor na 1. vprašanje je, da je zelo priporočljivo, da je 6-ka v prostoru, doslej so sodniki to vedno gledali.
2. vprašanje - vsi deli cevnega nosilca morajo biti obvezno v škatli, drugače se šteje kot napaka
3. vprašanje - lahko se izteče izven proge, vendar ob tem ne sme ovirati tekmovalcev na sosednji progi, vsaj mislim da je tako.
Upam, da sem ti pomagal.
2. vprašanje - vsi deli cevnega nosilca morajo biti obvezno v škatli, drugače se šteje kot napaka
3. vprašanje - lahko se izteče izven proge, vendar ob tem ne sme ovirati tekmovalcev na sosednji progi, vsaj mislim da je tako.
Upam, da sem ti pomagal.
-
Nejc P.
Najlepša hvala.
Mislim, da mi bodo tvoji odgovori v kar veliko pomoč. Glede na to, da če kdo pozna mladinsko vajo, je to zagotovo Andraž.
Še enkrat hvala, pa lep pozdrav.
Nejc
Mislim, da mi bodo tvoji odgovori v kar veliko pomoč. Glede na to, da če kdo pozna mladinsko vajo, je to zagotovo Andraž.
Še enkrat hvala, pa lep pozdrav.
Nejc
Najbrž se lahko izteče po predaji oz. izven ''predajnega polja'', vendar tekmovalne proge ne sme prestopiti med samim tekom...Nejc P. napisal/-a:Potem me zanima, če morajo biti cevni nosilci v celoti v škatli, ali lahko kakšen del gleda ven?
To so cevni pritrdilci in so v torbici...![]()
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

-
Nejc P.
Ja, sej nekako tako se je tudi meni zdelo, sam sm rabil samo še potrdilo, tako, da najlepša hvala.
Zanima me pa še nekaj. Če lahko na državnem tekmovanju tekmuje za mojo desetino tudi gasilec, ki je prijavljen v sosednjem društvu, ali ga bo treba tam odjavit in potem prijaviti v našem društvu. (upam da ne
)
Zanima me pa še nekaj. Če lahko na državnem tekmovanju tekmuje za mojo desetino tudi gasilec, ki je prijavljen v sosednjem društvu, ali ga bo treba tam odjavit in potem prijaviti v našem društvu. (upam da ne
-
Gost
1. ko tekmovalec spenja prvo spojko mora stati v tekmovalnem polju
2. ni treba, da so cevni nosilci popolnoma v vedru, pasek lahko gleda preko roba vedra, vendar se ne sme dotikati tal
3. lahko se izteče, vendar ne sme ovirati sosednjih tekmovalcev, če je na štafeti več prog
2. ni treba, da so cevni nosilci popolnoma v vedru, pasek lahko gleda preko roba vedra, vendar se ne sme dotikati tal
3. lahko se izteče, vendar ne sme ovirati sosednjih tekmovalcev, če je na štafeti več prog
Kar se tiče udeležbe člana iz drugega društva v tvoji desetini - ni možna . Bo moral iz svojega društva izstopit in vstopit v tvoje pa bo .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
-
Danilo
Odgovori na ta vprašanja so v knjižici oz. na listih prezentacije ob posvetu sodnikov na Igu.
-
Goraz S
Zdravo Nejc!
Za državno tekmovanje ko se steje, katera ekipa bo šla na olimpijado, lahko nastopi tekmovalec iz drugega društva, sam poglejte nekaterih ekip iz stajerskih pokrajin že kar nekaj let tko delajo, npr. poglejte ekipo mladink gomilskega kjer je ekipa sestavljena iz punc, ki prihajajo iz treh društev, tk da tona ti imaš napačne informacije, seveda za državno tekmovanje lahko nastopi gasilec, ki prihaja iz sosednjega društva.
Lp
Za državno tekmovanje ko se steje, katera ekipa bo šla na olimpijado, lahko nastopi tekmovalec iz drugega društva, sam poglejte nekaterih ekip iz stajerskih pokrajin že kar nekaj let tko delajo, npr. poglejte ekipo mladink gomilskega kjer je ekipa sestavljena iz punc, ki prihajajo iz treh društev, tk da tona ti imaš napačne informacije, seveda za državno tekmovanje lahko nastopi gasilec, ki prihaja iz sosednjega društva.
Lp
-
Nejc P.
Hvala Gorazd.
Ampak sm mal prepozno videl to objavo, ker smo jih že prepisali. Sej drugače bi imeli dovol svojih - no glih za glih, ker smo res majhna vas, ampak je letos na isti dan birma, kot državno in sm moral dobiti par gasilcev tudi iz sosednega društva, ampak se je izkazalo, da niti ni tako slabo!
Ja, za Gomilsko pa vem, da ima tudi mladinke iz sosednjih društev, saj je skoraj naše sosednje društvo
Tako, da kar je, je, bom pa za drugič vedel....
še enkrat hvala
Ampak sm mal prepozno videl to objavo, ker smo jih že prepisali. Sej drugače bi imeli dovol svojih - no glih za glih, ker smo res majhna vas, ampak je letos na isti dan birma, kot državno in sm moral dobiti par gasilcev tudi iz sosednega društva, ampak se je izkazalo, da niti ni tako slabo!
Ja, za Gomilsko pa vem, da ima tudi mladinke iz sosednjih društev, saj je skoraj naše sosednje društvo
Tako, da kar je, je, bom pa za drugič vedel....
še enkrat hvala
-
PGD Polje Sedlarjevo
Zdravo!
Mene pa zanima če ima mogoče kdo slike vozlov in opreme ki jo je treba pri mladinski vaji prestaviti na polico(sesalni koš,trojak, itd), da bi lahko te slike uporabljali na vajah.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
LP, KLemen
Mene pa zanima če ima mogoče kdo slike vozlov in opreme ki jo je treba pri mladinski vaji prestaviti na polico(sesalni koš,trojak, itd), da bi lahko te slike uporabljali na vajah.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor!
LP, KLemen
-
pety66
Živjo 
Mene pa zanima,če morajo 6,7,8 in 9 premagati vse ovire ali jih samo obidejo?
lp
lp
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Jih je potrebno kar premegat, nič mimo.pety66 napisal/-a:Živjo
lp
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!