Zavarovanje Prostovoljnih gasilcev

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
SimonM

Zavarovanje Prostovoljnih gasilcev

Odgovor Napisal/-a SimonM »

Zdravo!

Zanima me , kako imate v ostalih prostovoljnih društvih zrihtano glede zavarovanja??? Zanima me predvsem to, če ste zavarovani kot posamezniki ali kot skupina(kot celotno društvo)? Ali so gasilci upravičeni do denarne odškodnine pri intervenciji samo v primeru bolniške odsotnosti? Ali jim pripada ne glede na to, če niso v bolniškem staležu?
Hvaležen vam bom za vse odgovore!

Lp
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odg: Zavarovanje Prostovoljnih gasilcev

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Alenka Brodnik

Odgovor Napisal/-a Alenka Brodnik »

Pozdravljen Simon M,
predvidevam da sprašuješ o pogojih ( PG-NE/06 -11 in PG-onz-GAS/00-1 )obveznega nezgodnega zavarovanja oseb pri opravljanju prostovoljne gasilske dejavnosti?

Zavarovalnica Triglav d.d. obravnanva:
A
v 5.členu navedenih pogojev ZAVAROVANJE S POIMENSKO NAVEDBO ZAVAROVANCEV,
v 6. členu ZAVAROVANJE BREZ POIMENSKE NAVEDBE ZAVAROVANCEV.
Preveri za katero možnost so se odločili pri Vas, predvidevam za prvo??
B
v 8. členu navedenih pogojev je navedeno IZPLAČILO DNEVNEGA NADOMESTILA;
Za izplačilo dnevnega nadomestila se upošteva samo čas, v katerem je bil zavarovanec nesposoben za opravljanje svojih rednih delovnih nalog ne pa čas, v katerem je bil nesposoben za opravljanje prostovoljne dejavnosti.
Zapis v zdravniški kartoteki je odločilen.

Morda ima kdo podatke še od konkurence, poglej si spletno stran GZS, kjer se predstavlja tudi AdriaticSlovenica d.d..
Pa Varen pozdrav :) ,
Alenka Brodnik
deja94

Odgovor Napisal/-a deja94 »

Pri nas zavarovanje članov izgleda takole;
-operativni člani so zavarovani nezgodno,plačan imajo povšal za primer bolniškega staleža(izplačana razlika do 100% plače)zavarovana je odgovornost
-podmladek pa imamo zavarovan v primeru nezgod (vaje,tekmovanja,delo v domu itd)
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Postopek prijave, če je bilo zavarovanje že sklenjeno v predhodnem letu:
Zavezanci, ki so imeli zavarovanje sklenjeno že v predhodnem letu, sporočijo območni enoti ZZZS na obrazcu
M1-2/B (PRIJAVA – ODJAVA ZAVAROVANJA) le spremembo glede oseb (morebitne odjave in nove prijave).
Zavezanci naj hkrati predložijo območni enoti še prečiščen seznam vseh oseb, prijavljenih v zavarovanje za poškodbe pri delu za leto 2008 po navedeni zakonski določbi in plačajo pavšalni prispevek glede na celotno število zavarovanih oseb za leto 2008.
Prosil bi vas, če mi lahko kdo pošlje tale obrazec v Wordu.
Že v naprej se vam zahvaljujem.
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

Jaz bi pa nekaj drugega vprašal. Še 4 dni je do roka za prijavo tega zavarovanja. Kaj pa če ne veš kdo je vse prijavljen? Letos moram jaz to urediti pa pojma nimam kdo vse je bil prijavljen v prejšnjem letu. Kaj če koga ne dam na ta seznam in se potem poškoduje na intervenciji? Bo dodatno zavarovanje (ki ga imamo sklenjenega preko GZ pokrilo kaj?)

Pa zakaj se sploh moramo še dodatno zavarovati za poškodbe pri delu, če smo operativci že dodatno zavarovani???

LP, Andrej
deja94

glede zavarovanj lahko pokličeš na tel. 040431381(sem blizu tebe)
Ndrej napisal/-a:Jaz bi pa nekaj drugega vprašal. Še 4 dni je do roka za prijavo tega zavarovanja. Kaj pa če ne veš kdo je vse prijavljen? Letos moram jaz to urediti pa pojma nimam kdo vse je bil prijavljen v prejšnjem letu. Kaj če koga ne dam na ta seznam in se potem poškoduje na intervenciji? Bo dodatno zavarovanje (ki ga imamo sklenjenega preko GZ pokrilo kaj?)

Pa zakaj se sploh moramo še dodatno zavarovati za poškodbe pri delu, če smo operativci že dodatno zavarovani???

LP, Andrej
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

deja94 napisal/-a:glede zavarovanj lahko pokličeš na tel. 040431381(sem blizu tebe)
Ndrej napisal/-a:Jaz bi pa nekaj drugega vprašal. Še 4 dni je do roka za prijavo tega zavarovanja. Kaj pa če ne veš kdo je vse prijavljen? Letos moram jaz to urediti pa pojma nimam kdo vse je bil prijavljen v prejšnjem letu. Kaj če koga ne dam na ta seznam in se potem poškoduje na intervenciji? Bo dodatno zavarovanje (ki ga imamo sklenjenega preko GZ pokrilo kaj?)

LP, Andrej
Deja94, hvala za ponudeno pomoč, ampak je ne bom potreboval. Sem bil danes na GZ, pa sem vse uredil. Me pa zanima iz kje si, ker si rekel, da si blizu mene :) (lahko po ZS, da ne smetimo teme)

LP, Andrej
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Mimogrede, jutri je zadnji dan za plačilo in prijavo zavarovanja za poškodbe pri delu na ZZZS.
uroskulovec
Kraj: PGD Mali Podljuben

Odgovor Napisal/-a uroskulovec »

živjo.

Začela se je sezona treningov za gasilska tekmovanja, a se nam je na treningu poškodoval 2. vodar. Poškodba je kar resna, sprednja dva zoba sta močno poškodovana. Naše člani so nezgodno zavarovani v primeru intervencije. Zanima me ali se da koristiti to zavarovalno polico tudi za treninge?

LP
Uporabniški avatar
Peter
Upravnik
Upravnik
GE: Zabreznica
Kraj: Breznica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Peter »

Če misliš na Zavarovanje za primer poškodbe pri delu, je odgovor da. Če pa misliš na nezgodno zavarovanje, bo pa treba prebrati pogodbo.
deja94

Gasilci so zavarovani tako na intervencijah kot tudi na tekmovanjih,seveda,če imate zavarovanje urejeno.Moj sin (9let)se je poškodoval na vajah in je dobil odškodnino.Preveri pri predsedniku tudi,če imate urejeno zavarovanje na ZZZS(povšal),da dobi(vodar) pri plači razliko do 100%.Mi namreč imamo vsa mogoča zavarovanja že nekaj let urejena in nismo imeli glede odškodnin nobenih problemov
Odgovori