Višji gasilski častnik-novosti

Tečaji, vaje, šola ...
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
aleksija

Višji gasilski častnik-novosti

Odgovor Napisal/-a aleksija »

Pozdravljeni!
Zanima me kakšne so novosti pri izobraževanju za Višjo gasilsko častnico? Kako izgledajo sprejemni izpiti, kako izgleda praktično izobraževanje na Igu?
Pač vse me zanima v zvezi s tem.
Imam namreč vse pogoje, vendar me služba omejuje, zato bi rada izvedela malo več, da se bom lažje odločila, če naj se udeležim izobraževanja ali naj še počakam kakšno leto,...

Že vnaprej hvala

Sandra
Sanjaj, o čemer želiš sanjati.
Pojdi, kamor želiš iti.
Bodi to, kar želiš biti !
…zato, ker imaš le eno življenje !!

Aleksija
Uporabniški avatar
Volkec
GE: Kobarid
Kraj: Kobarid

Odg: Višji gasilski častnik-novosti

Odgovor Napisal/-a Volkec »

Zakaj pa potrebuješ tako visok čin? Imaš namen voditi večje intervencije? Izobraževati operativne gasilce, kako naj postopajo v notranjem napadu? Voditi požarni sektor na Krasu? Poleg vsega še pomisleki glede službe? Počakaj nekaj deset intervencij, v katerih boš aktivno sodelovala, potem pa juriš na sprejemne! V kolikor ti je samo do zlata na ramenih pa kar korajžno, saj sistem to dopušča...

Lep pozdrav,
Borut VOLK, PGD Kobarid, nižji gasilski častnik I. stopnje
041/337/428
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)

LP Borut Volk
Uporabniški avatar
aleksija

Gospod Borut!

Ni mi samo do zlata na ramenih, ker če si pravi gasilec in to po srcu je prav, da če le imaš možnost, da se izobražuješ, da lahko čim bolje pomagaš ljudem! S fantom sva oba predana gasilstvu in če že ne morem pri operativi toliko pomagati lahko vsaj s kakimi predavanji ali papirnato vojno. Kolikor jaz vem, višji gasilski častniki se ne potrebujejo samo v operativi, ampak tudi v sposobnostih, da nekdo dobro sodeluje pri strukturi društva in njegovem delu.
Upam, da niste užaljeni, ker vam odkrito povem, da smo gasilke tudi ženske in ne samo moški in če me moji sogasilci podpirajo, pol ne vem zakaj ne bi, če je že možnost opravila tečaja!
Tu sem podala temo zato, da mi svetuje kdo, ki je tečaj že opravljal in je dal določene stvari skozi in ne nekdo, ki misli, da smo ženske na svetu zato, da bi nosile "zlato" na ramenih.

Pravi gasilec je zame tisti, ki pomaga, tako na požaru kot tudi če pride do kakšne druge situacije. Pravi gasilec je tisti, ki vestno opravlja svoje delo in ne misli samo na to, kako bi imel več činov in priznanj.
Upam, da ne boste tega odgovora sprejeli napačno, jaz tu sprašujem za izkušnje, ki so si jih Višji gasilski častniki pridobili, ne pa kako je zlato na ramenih!

Pa lep pozdrav

Na pomoč

Sandra
Pojdi, kamor želiš iti.

Aleksija
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Mogoče bi pa zate bil potem bolj primeren čin: Višji gasilski častnik ORG smeri.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Tole je pa večna dilema. Predlog hec- ja na mestu, če imaš ustrezne pogoje za VGč - organizacijske smeri ti tudi jaz priporočam ta tečaj. Sama si tudi navedla kaj nameravaš počet v gasilstvu.
Če pa si želiš VGČ pa tudi dobro, celo pohvalno ! kar pogumno naprej !

Saj je popolnoma enko pri tečaju za NGČ. nekdo je gasilec že 10 let in dela v operativni enoti. Potem mu predlagaš da gre na tečaj za vodja enote (NGČ) pa poreče , pa kaj jaz to rabim !
Pa ni tako, vsaj nekaj boš na tečaju ponovil. Obnovil in slišal novega. In vsi operativni člani, ki redno hodijo na intervencije bi morali biti vsaj NGČ.

Ste prebrali tole:

Poveljnik Gasilske zveze pride domov ves zaskrbljen.
" Dragi, kaj se je zgodilo" ga vpraša žena.
" Prebral sem sprejemne teste za vodjo skupine - vsa sreča, da sem že povejnik Gasilske zveze".
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Aleksija kar tako naprej! Gasilerija rabi tudi izobražene ljudi s smislom!

Naj dodam samo še to:
Dolžnost in pravica vsakega gasilca je da se izobražuje!

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
skater

Odgovor Napisal/-a skater »

Gospod Borut!

Ni mi samo do zlata na ramenih, ker če si pravi gasilec in to po srcu je prav, da če le imaš možnost, da se izobražuješ, da lahko čim bolje pomagaš ljudem!.....

Sandra
Prvo bi rekel, da se gasilci ne naslavljamo z gospodi .Drugo pa ti Sandra dam povsem prav tudi gasilke ste dobrodošle v operativi in znanje nikoli ne škoduje.Če imaš voljo in podporo v domačem logu se kar prijavi in to takoj ker je rok do 5.1.2008
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Mogoče vprašanje ni na mestu ampak vseeno? Kakšen je najvišji čin v operativni smeri, ki ga pri nas nosi ženska???
Pred nekaj časa sem videl višjo gasilsko čsatnico IIst. relativno mlada, me je skoraj na rit vrglo :shock: :shock: :oops:
matej
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a matej »

Vsa čast ALEKSIJA, kar tako pogumno naprej, ko bi bilo več takih gasilk in tudi gasilcev, (bi glas segel v deveto vas)

Bravo!

Lp Matej
Uporabniški avatar
kosma
Kraj: Kresnice
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kosma »

Kar pojdi na izobraževanje opažam da se veliko ljudi odloča točno tako kot je Oskar napisal , "kaj mi to bo". Le pogumno naprej.
kosma
tadejS
Kraj: Knežak

Odgovor Napisal/-a tadejS »

Če še nisi, se registriraj v podforum Tečaj VGČ, pa boš verjetno dobila kaj več občutka. Pa veliko dobre volje in korajže. Ni vse tak bav-bav kot se zdi na prvi pogled.
Uporabniški avatar
Marjetica
moderator
moderator
Kraj: Hotinja vas-mariborska regija

Odgovor Napisal/-a Marjetica »

hec napisal/-a:Mogoče vprašanje ni na mestu ampak vseeno? Kakšen je najvišji čin v operativni smeri, ki ga pri nas nosi ženska???
Pred nekaj časa sem videl višjo gasilsko čsatnico IIst. relativno mlada, me je skoraj na rit vrglo :shock: :shock: :oops:
Najvišji čin, ki ga nosi članica-gasilka v operativni smeri je : VKGČ II. st.
V hitrosti časa nikar ne pozabite nase in sebi ljube ljudi!!!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Marjetica napisal/-a:
hec napisal/-a:Mogoče vprašanje ni na mestu ampak vseeno? Kakšen je najvišji čin v operativni smeri, ki ga pri nas nosi ženska???
Najvišji čin, ki ga nosi članica-gasilka v operativni smeri je : VKGČ II. st.
Hvala za odgovor, sej raje sploh ne prašam, kdo je to :oops:
Uporabniški avatar
aleksija

Pozdravljeni!
Hvala vsem za spodbudne besede in potrditev moje velike želje!
No, na žalost je prišlo do tega, da se izobraževanja ne bom mogla udeležiti zaradi službenih dolžnosti.
V podjetju imamo neko krizo, pa mi ne priporočajo, da sem odsotna. Pa še pogodba mi konec meseca poteče!Pa saj veste, da je za žensko težje v službi pri privatniku, če še ni sprejeta za nedoločen čas.
Tako, da v tem termninu to izobraževanje zame odpade.
Sem zelo razočarana.
:(
Ampak sem se odločila, da ne bom obupala, pomagam še vseeno lahko po svojih najboljših močeh. Izobraževanja pa se lahko udeležim v naslednjem terminu.
Tako, da po moje, se mi bo samo čas zamaknil, ker to izobraževanje bom opravila, pa četudi čez dve leti. Zavedam se, da nikoli ni dovolj znanja, zato je tudi dobro, da se izobražujem, spoznavam nove stvari.
Hvala vsem!

Pozdravljam vse z gasilskim pozdravom
"Na pomoč"

Aleksandra
Pojdi, kamor želiš iti.

Aleksija
Uporabniški avatar
Alex74
GE: PGD Ravne na Kor.
Kraj: Prevalje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Alex74 »

Hoj...

Škoda, da je v Sloveniji tako, da je gasilerija v podjetjih šele na predzadnjem mestu... :( Upam, da ti bo v naslednjem terminu uspelo.
Veliko je že bilo pisanega na forumu glede sprejemnih, nekaj je celo izračunov, ki se lahko pojavijo ter ostale teme, ki so potrebne.

Ti pa svetujem, tako kot vsakemu, ki me vpraša glede tečaja, da se začneš pripravljati že sedaj! Če greš na sprejemne tako na blef,
jih skoraj zagotovo ne boš naredila. Tem za obdelati je veliko, literature pa ni... Že preden najdeš vse knjige in priročnike, lahko traja veliko časa.

Ko uspešno opraviš tečaj za ČVP, se pa prijavi še na tečaj za predavatelja, kjer boš dobila še veliko informacij, ki ti bodo koristile pri predavanjih.
In potem vselo na delo pri usposabljanju novih kadrov na tvojem terenu in v tematiki, ki jo najbolj obvladaš!

Lpa.- 8)
Odgovori