Pogorele živali

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
gasilec_25
Kraj: gornska

Pogorele živali

Odgovor Napisal/-a gasilec_25 »

koli 19. ure je v Spodnjem Slemenu zagorel manjši hlev. Kljub hitremu ukrepanju gasilcev je v požaru zgorela večina živali. Vč na http://24ur.com/naslovnica/novice/crnak ... 112165.php
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Prostor za objavo novic je na portalu, če se v 24 urah ne najde kdo od sodelujočih, ki bo podrobneje opisal samo posredovanje, gre tema pod ključ in v izbris !

moderator
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
M-Coki
Kraj: Malečnik

Odgovor Napisal/-a M-Coki »

Zakaj se pa že po 13-ih minutah objave govori o izbrisu teme? :shock: :evil: Vemo, da imamo kar nekaj fantov iz teh koncev, ki (upam da) bodo povedali kaj več o samem poteku intervencije, morebitnih težavah, pristopu,...

Kot prvo mi je 'v oči padla' izjava: ''Lastnik pravi, da je to že šesti požar, ki ga je nekdo podtaknil na njegovem hlevu, v letošnjem letu.'' :roll:
(foto: Jani Dolinšek)
Priponke
60077254.jpg
60077252.jpg
60077256.jpg
FIREFIGHTERS we are reversing new side!
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kontakt:

M-Coky napisal/-a:Zakaj se pa že po 13-ih minutah objave govori o izbrisu teme? :shock: :evil: Vemo, da imamo kar nekaj fantov iz teh koncev, ki (upam da) bodo povedali kaj več o samem poteku intervencije, morebitnih težavah, pristopu,...
To sem napisal iz enega samega razloga in sicer samo poglej koliko tem se začne z novicami ali začetkom v stilu ali kdo kaj ve itd. ...... Pa je po treh objavah in raznih ugibanjih vsega konec :shock: .
Če bodo imeli člani foruma iz tega konca namen objaviti potek intervencije in druge podrobnosti o posredovanju, bodo to storili tudi brez v naprej odprte teme oz. "novic" in si bodo temo "zastavili" po svoje.
Drugače pa tudi jaz upam, da se razvije "zdrava" debata o tem posredovanju.

Pa mirno noč, BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Ne samo po 13 minutah, v prvi minuti se lahko izbriše , če ni v skladu z pravili in dogovorjenim hišnim redom . :wink:
To da moderatorji opozarjamo in počakamo še kak dan je samo naša dobra volja. :wink:

Torej , problem ni v omenjenem požaru ampak v odpiranju teme brez podatkov, ki bi jih posredovali sodelujoči.
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
kultivator
Kraj: Lj

Odgovor Napisal/-a kultivator »

recimo v temi o smrti gasilcev na Kornatih tudi ni bilo nobenega zraven in se je objavilo ogromno linkov iz 24ur itd.

Menim da bi se moralo vseen pustiti take teme kot je ta. Novih tem je čedalje manj, s tem pa pada tudi obiskanost foruma.

Verjetno to lahko moderatorji sami vidite, saj imate statistiko.
Če je pa drugače pa toliko bolje.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

kultivator napisal/-a:recimo v temi o smrti gasilcev na Kornatih tudi ni bilo nobenega zraven in se je objavilo ogromno linkov iz 24ur itd.

Menim da bi se moralo vseen pustiti take teme kot je ta. Novih tem je čedalje manj, s tem pa pada tudi obiskanost foruma.

Verjetno to lahko moderatorji sami vidite, saj imate statistiko.
Če je pa drugače pa toliko bolje.
Kopiranje samo novic v temo gašenje ne bo !
Objav v stili : ali kdo ve kaj več - ne bo !
Pa saj je vendar jasno, da smo še vsako temo o gašenju pustili, če smo imeli vsak osnovne podatke o sodelujočih, poteku , težavah , posebnostih itd...
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Urosch
Kraj: in the midlle of nothing

Odgovor Napisal/-a Urosch »

Lep pozdrav. Čeprav me ni bilo poleg na intervenciji, sem se pogovarjal z nekaterimi ki so bili na sami intervenciji. To da lastniku podtikajo požare ni nič novega. Kot je sam lastnik povedal je bilo v letošnjem letu že 6 tovrstnih požarov. Ta zadnji je bil pa mislim da po mojem mnenju najhujši. V požaru mu je zgorela čreda ovac(20), nekaj kokoši, svinja,... Zaradi obsega požara so bila aktivirana poleg domačih dveh društev(Slemen in Selnica) še aktivirana ostala 3 društva iz GZ zaradi pomankanja vode. Več informacij iz same intervencije pa od ostalih ki so bili udeeleženi na sami intervenciji.
L.P Uroš
Uporabniški avatar
M-Coki

Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kontakt:

Tako, led je prebit, osnovne podatke smo dobili s strani Urosch-a in pa cvirka, ki je objavil svoj komentar na portalu. Sedaj pa bi bilo lepo, če bi kdo izmed sodelujočih opisal še potek posredovanja in morebitne "posebnosti".

LP BAČO :wink:
cvirk napisal/-a:Sam sem sodeloval poleg na požaru in vam lahko povem, da smo dali vse od sebe da bi rešili vse živali. Kraj požara so vso noč čuvali policisti in tamkajšni gasilci, saj je še prihajalo do manjših ponovnih vžigov. Zjutraj pa so prišli tudi kriminalisti, ki so si ogledali kraj dogodka.
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
kocko
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kocko »

Sem gasilec pri PGD Selnica ob Dravi, ki je tisti dan tudi izvozila in ker še nimam izpita izprašenega gasilca, sem bil z prijateljem na požaru in sem naredil nekaj slik in jih bom naložil.

Na požaru:

SlikaSlikaSlikaSlika

SlikaSlikaSlikaSlika

SlikaSlikaSlikaSlika

SlikaSlikaSlikaSlika

SlikaSlikaSlikaSlika

SlikaSlikaSlikaSlika

SlikaSlikaSlikaSlika

En dan po požaru smo šli z našimi gasilci na kraj kjer je gorelo in na travniku je bila vsa živina ki je zgorela.

Drug dan:

SlikaSlika

Vidim, da je zgoraj bilo napisano, da bi o tem nekdo moral povedati nekaj več in ker sem bil na požaru bom povedal nekaj več o tem.

Zagorelo je nekje med 18.30 - 19.00 uro v manjšem hlevu v neposredni bližini PGD Slemen. Na intervenciji so bili gasilci PGD Slemen, PGD Selnica ob Dravi, PGD Ruše in pa PGD Smolnik kolikor mi je znano. Zgorel je skoraj cel hlev in pa 3/4 živine. Plamen ognja je bil dokaj velik gasilci so prvo normalno gasili z vodo nato se je pa začelo zelo kadit in so morali v objekt gasilci z dihalnimi aparati. Nekaj živine je bilo rešene, kaj več je pa niso mogli rešit saj bi tvegali gasilci svoja življenja kajti večina živine je bilo pripete na verigi kolikor sem pač slišal od gasilcev. To bi naj bil že 5 požar na isti lokaciji (podtaknjen). Lastnik tega hleva pravi pač, da sumi kdo bi lahko bil požigalec ampak do zdaj koliko vem še požigalec tega objekta ni znan.

Če vas še kaj zanima v zvezi z tem lahko vprašate.

Lep pozdrav, Kotnik :wink:
Uporabniški avatar
M-Coki

kocko napisal/-a:Lastnik tega hleva pravi pač, da sumi kdo bi lahko bil požigalec ampak do zdaj koliko vem še požigalec tega objekta ni znan.[/i]
A novinarji so dejali - citiram: ''Lastnik je prepričan, da ve, kdo požare podtika!''
P.s. pa Štegerja, ki je sodeloval v intervenciji pozdravi. :wink:
Slika
Slika Slika
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Mene zanima kaj se je zgodilo z živalmi, ki so poginile v požaru ali jih je odpeljala služba higijenikov? Kot vidim je v zbirki slika kjer so poginule živali na travniku?
Tehnika nam lajša življenje!
Uporabniški avatar
kocko
Kraj: Selnica ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a kocko »

Lastnik je prepričan kdo podtika ja, samo dokazano še nič ni. Koliko pa vem, je pa obtožil enega od xxxxxxxxxxxxx, kar se mi zdi malo čudno in ne fer.

V nedeljo torej en dan po požaru so živino odpeljali veterinarji. Kaj so pa z njo naredili pa nebi vedel. ;)

Objavo sem malce popravil, da v javnost nebi prišle kakšne napačne informacije, saj vemo, da nekateri ugibanja in "čveke", kar hitro uporabijo za pisanje v medijih :roll: .

moderator
Lp, Daniel Kotnik
E-Mail: daniel.kotnik@gmail.com
GSM: 031/211-282

Slika

Ce ze nemores narediti nic dobrega, ne naredi nic slabega.
Uporabniški avatar
Urosch
Kraj: in the midlle of nothing

Odgovor Napisal/-a Urosch »

Z moje strani nekaj glede ugibanj o tistem ki podtika požare. Mislim da je nasploh brezveze kakšne novice širit o požigalcu ker gre vse za baba čula baba rekla. V pristojnosti policije je, da razišče gdo in zakaj podtika. V kolikor pa sem seznanjem z pravili foruma naj bi se razglabljalo o sami intervenciji, pristopu gasilcev, ... ne pa o tem gdo podtika požare in pa zakaj podtika te požare.
Lastnik lahko kvečjemu le domneva gdo mu požiga požare, še vedno pa ne more rečti tega na glas če nima trdnega dokaza ali pa če ga ni dobil zraven. Kakršnokoli ugibanje na forumu gdo bi lahko bil in zakaj je po mojem mnenju nespremenljivo, kajti lahko z nepremišlenjim in prehitrim jezikom še dobiš kakšno tožbo od tistega ki ga obtožiš in ga obtožiš po krivem.
Tako da raje se pogovarjajmo o sami intervenciji ne pa o krivcu. Ve se da je na delu požigalec in naj ostane tako do tistega trenutka dokler ne bo policija podala trdnega dokaza kateri je krivec. Če pa ima gdo kakšno vprašanje o intervenciji pa naj kar vpraša, kajti na forumu je dosti gasilcev iz teh krajev in tudi jas se bom pozanimal še malo več o tej intervenciji.
L.p Uroš

Naredil sem dva odstavka zaradi lažjega branja.
Zadnji dve objavi sem pobrisal, ker so bila smetenje. Saj poznate: o tem se pa jaz strinjam , jaz tudi .. itd...

modeartor
Odgovori