Pozdravljeni,
Naše društvo v prihodnjem letu kupuje gasilsko vozilo GVM-1. Zato smo se odločili, ker imamo že GVC-25/50, v katerega lahko stlačimo prav vso potrebno opremo in prav z njim se prvo odpravimo na intervencijo. V društvo imamo tudi GV V1, ki je star preko trideset let,dotrajan in nam služi zgolj za prevoz moštva.
Ker smo društvo I. kategorije nam pripada samo GV V1, ki pa je v našem primeru popolnoma ne uporabne oz. če se izrazim drugače bi z nakupom vozila, ki nam pripada vrgli stran veliko denarja, ki ga lahko porabimo za nakup ostale prepotrebne opreme.
Seveda nam nakupa nihče ne brani, ampak nam v mnenju o nakupu GZS pravi, da nam vozilo GVM-1 ne pripada in ga zato ne moremo uveljavljati v razpisu za sofinanciranje GV.
Zanima me, če ima kdo podobno izkušnjo in katere argumente je navajal ob prošnji za spremembo mnenja oz. na razpisu za sofinanciranje GV in seveda uspel.
Vozilo GVM-1, ki ga želimo kupiti pa bo ustrezalo vsem ostalim pogojem razpisa.
Kako na razpisu uveljaviti avtomobil, ki ti ne priprada?
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Vaše ugotovitve so pravilne
Res je, da nam tudi GVM25/50 ne pripada. Ga pa potrebujemo in smo takrat dobili sredstva za njega.
Enako je z GVM-1, ki nam prav tako ne pripada a ga vseeno potrebujemo.
Zakaj potrebujemo oba ta vozila vam nebi sedaj na dolgo in široko moril pa vseeno, lahko sami ugotovit, da je birokracijski razkorak v tem kar potrebuješ in kar ti pripada velik.
Zakaj potrebujemo oba ta vozila vam nebi sedaj na dolgo in široko moril pa vseeno, lahko sami ugotovit, da je birokracijski razkorak v tem kar potrebuješ in kar ti pripada velik.
GVM25/50
Najprej glede oznak vozil...
Moram priznati, da vsak dan ne berem tipizacije vozil, ampak v tej temi se pojavljajo oznake vozil, za katere prvič slišim. Sklepam, da imate v garaži GVC 24/50, GV-V1 in sedaj bi pa radi kupili GVM-1. ALi to drži?
Sedaj pa še nekaj glede sofinanciranja...
Glede na to, da ste uspeli pridobiti sredstva za GVC-24/50 sklepam, da vaše društvo finančno nima prevelikih težav, oz. da imate zelo močne sponzorje.
Dajte se raje vprašati, koliko vam je do tega, da nakup vašega vozila potrdi GZS? Če vzamemo vrednost takšnega vozila cca. 40.ooo evrov (več kot dovolj za vse aktualne znamke), koliko od tega boste dobili povrnjenega in kdaj. Dajte se rajši s prodajalcem vozila dogovorit za pošten popust in pustite razpis.
To je moje mnenje.
Moram priznati, da vsak dan ne berem tipizacije vozil, ampak v tej temi se pojavljajo oznake vozil, za katere prvič slišim. Sklepam, da imate v garaži GVC 24/50, GV-V1 in sedaj bi pa radi kupili GVM-1. ALi to drži?
Sedaj pa še nekaj glede sofinanciranja...
Glede na to, da ste uspeli pridobiti sredstva za GVC-24/50 sklepam, da vaše društvo finančno nima prevelikih težav, oz. da imate zelo močne sponzorje.
Dajte se raje vprašati, koliko vam je do tega, da nakup vašega vozila potrdi GZS? Če vzamemo vrednost takšnega vozila cca. 40.ooo evrov (več kot dovolj za vse aktualne znamke), koliko od tega boste dobili povrnjenega in kdaj. Dajte se rajši s prodajalcem vozila dogovorit za pošten popust in pustite razpis.
To je moje mnenje.
Rok Ušen, GČ I. st.
Re: Vaše ugotovitve so pravilne
Ja sredstva za 24/50 ste dobili zato ker je to dopušča razpis. Če dobro pogledaš razpis je za I.kat. dovoljeno da namesto GV-1 kupijo 24/50. To potrebo mora potrditi reg. poveljnik.bac napisal/-a:Res je, da nam tudi GVM25/50 ne pripada. Ga pa potrebujemo in smo takrat dobili sredstva za njega.
Z GVM-1 pa nikakor niste upravičeni da sodeujete na razpisu.
Naj navedem primer ene moje bližnje enote. Enota je II.kat. njim GVM-1 po kategorizaciji pripada, ampak zato ker v svojem voznem parku nimajo GVC 16/25, ne morejo sodelovati na razpisu. Naj povem še to, da namesto 16/25 imajo 24/50. Uradna razlaga je bila, da s kombinacijo vozil 24/50 in GVM ne morejo zagotavljati zadostne operativne sposobnosti.
Zakaj se obremenjujete z razpisom? Saj sploh ne veš, če bo država naslednje leto še kaj dala. Moje mnenje je, da nabaviš tisto kar rabiš, ne pa nekaj kar ti predpisujejo. V kategorizaciji je napisana minimalna oz. priporočljiva oprema. Za mene so to samo smernice kaj naj bi minimalno imel, se pa sam odločiš kaj rabiš.