Gasilski koledar 2008

Vse gasilske teme, ki ne spadajajo v ostale podforume.

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Gasilski koledar 2008

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Leto je naokoli in kmalu bo čas za raznašanje gasilskih koledarjev.
Sedaj me zanima kakšne koledarje ste naredili in kam ste jih dali tiskat (to pa mi pošljite po ZS), da ne bomo delali reklame.

Najbolj mi je všeč grafična postavitev na koledar PGD Dol pri hrastniku.
Spodnji napis iz koledarja PGD Dobravčeva
Seveda bi spremenil slike in dodal naše slike in grb.:lol:

Oba koledarja sta na tej strani:

http://gasilci.org/forum/viewtopic.php?t=8057&start=0

Kakšno je vaše mnenje in kako zgledajo vaši koledarji :?: :!: :?:
deja94

Odgovor Napisal/-a deja94 »

Ogledal sem si lanske koledarje.Moram reči,da so vsi lepi.Ampak nikjer nisem zasledil logotipov sponzorjev koledarjev,ki so plačali tiskanje.Saj jih menda ne plačujete sami?Mislim,da bi morali biti na koledarju.Naše društvo že vrsto let raznaša setvene koledarje,ker pač ljudem so všeč.Sponzorja pa imamo vsako leto,tudi po dva,če je interes.Za koledarje nam plačujejo cca 220€,za njih pa istržimo okoli 1500 €
zonty

Odgovor Napisal/-a zonty »

ima kakšno PGD koledar, ker pozirajo fantje v gasilski opremi oblečeni in malo manj oblečeni.ker takšne prakse se poslužujejo tudi športniki ni športnice, ki se slikajo za koledar in gredo potem te za med.za kaj podobnega pa v Sloveniji še nisem slisal.mogoce bomo mi drugo leto prvi;)))
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

deja94 napisal/-a: ... nikjer nisem zasledil logotipov sponzorjev koledarjev,ki so plačali tiskanje.Saj jih menda ne plačujete sami? ...
Pri nas je pač praksa da na koledar ne dajemo logotipov firm. In plačamo koledarje v celoti sami. 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
gapi
GE: Lukovica
Kraj: Lukovica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a gapi »

Franci napisal/-a: Pri nas je pač praksa da na koledar ne dajemo logotipov firm. In plačamo koledarje v celoti sami. 8)
Pri nas je pa praksa ravno obratna, sicer smo jo uvedli šele lansko leto, tako da imamo sedaj že drugo leto logotipe firm na koledarjih.

Z njimi skoraj v celoti pokrijemo stroške izdalave koledarjev. Sej bi dal gor kako zgleda oz. bo zgledal za leto 2008, samo je prevelika datoteka.

Imamo pa zdej že kar nekaj let prakso, da dajemo na koledarje svoje slike.

Lep pozdrav!

Gašper Mav
http://www.gasilci-lukovica.si
Uporabniški avatar
_strojnik_
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a _strojnik_ »

Pri nas koledarje vedno financiramo sami! A4 format nekaj slik in kontaktna številka ter intervencijske številke.
Koledarje razdelimo med krajane ko pobiramo prostovoljne prispevke!

LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Uporabniški avatar
hec

Odgovor Napisal/-a hec »

Naš koledar je sestavljen iz 7 strani, na eni strani sta po dva meseca. Na vsako stranico damo še po nekaj gasilskih slik in 30 sponzorjev. Koledarje skupaj z prostovoljnimi prispevki, razdelimo pred novim letom.
deja94

Ne zdi se mi logično,da najprej kupite koledar,potem pa ;prodajate;Bodite no malo marketinški.Koga pabriga,kdo je na koledarju naslikan ali čigav logotip je na njem,za gasilsko društvo je važno ,da čim več iztrži!!!!ej ej ej ej jej ,še smo hlapci.
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

deja94 napisal/-a:Ne zdi se mi logično,da najprej kupite koledar,potem pa ;prodajate;Bodite no malo marketinški.Koga pabriga,kdo je na koledarju naslikan ali čigav logotip je na njem,za gasilsko društvo je važno ,da čim več iztrži!!!!ej ej ej ej jej ,še smo hlapci.
Deja, samo to si zapomni, da gasilci koledarjev po gospodinjstvih ne prodajamo, temveč delimo ( raznašamo ) :roll: .

LP BAČO :evil:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

deja94 napisal/-a:Ne zdi se mi logično,da najprej kupite koledar,potem pa ;prodajate;Bodite no malo marketinški.Koga pabriga,kdo je na koledarju naslikan ali čigav logotip je na njem,za gasilsko društvo je važno ,da čim več iztrži!!!!ej ej ej ej jej ,še smo hlapci.
Tako pisanje me pa dvigne, ne poznaš tematike pa kvasaš v tri dni !

- najprej (pred 100leti nekje) so gasilci okrog novega leta obiskali krajane in pregledovali kurišča ter preventivno svetovali. Za to so dobili kakšne pol klobase ali suho sadje itd..

- potem so pričeli dobivat tuti kak krajcar. Da bi se nekako zahvalili za darilo so si naredili skromne koledarje, ki so imeli tri funkcija in jih morajo imeti tudi danes

1. zahvala za prejeti prostovoljni prispevek
2. na njem mora biti preventivno sporočilo, geslo, številka za klic v sili itd..
3. uporabno vrednost in promocija našega humanega dela

Vsako društvo si pač privošči koledarje po svojih zmožnostih in če je gori kak sponzor nič hudega, le osnovno poslanstvo mora koledar še vedno imeti.
Pa ne pozabit voščit za praznike, kaj svetovati in se zahvaliti za prispevek.
Pa da si ne boste mislili , tega zadnjega ne znajo vsi !!
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Đuro
GE: Hoče
Kraj: Hoče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Đuro »

Oskar, ne zameri, jaz bom ta tvoj post malo popravil (samo povdaril nič druga).
Oskar napisal/-a: Pa ne pozabit voščit za praznike, kaj svetovati in se zahvaliti za prispevek.
. . . to je to, okoli koledarjev, gasilcev in decembra!
PGD Hoče - since 1888
http://www.gasilci-hoce.si/
deja94

Hja.Bačo in Oskar,tako vidva razmišljata.Tudi mi ne prodajamo koledarjev,pač pa z veliiiiiiikim veseljem sprejmemo prostovoljne prispevke krajanov,ki nam ob obisku v roke stisnejo 20 ali 50 €.Živimo v tržnem gospodarstvu in gasilci smo v hudih časih,kar se tiče financ.NIhče nič ne da,vsi bi kar brez gasilcev,razen ko koga v rit peče(ko zagori)Ljudem je treba povedati,da denar ,ki ga prispevajo,gre za njihovo varnost in gasilsko opremo za boj s požarom,pa vcepit jim v glavo,da je lahko ogenj tudi kdaj pri njih doma.Ob obisku s koledarjem ob koncu leta pa nakladat z nekim veselim božičem in lepim in srečnim novim letom,fantje,nič od tega,nič.Kdor je gasilec,je gasilec,drugim se pa j.... zate.Torej,vadi pare!Jaz bom prišel k tebi na pomoč ,ne ti meni,ki nimaš pojma ,kaj pomeni biti nekomu na razpolago 24 ur na dan.To je treba ljudem povedat,pa ti bodo rade volje stisnli kaj keša v roke.To ni prodajanje koledarjev,to je trženje in to je predstavitev laikom,kaj in kdo smo prostovoljni gasilci!!! Na pomoč!
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Deja 94 to ni namen te teme in prosim upoštevaj mnenja drugih in nebodi žaljiv, preberi si pravila foruma!!!
Zadnjič spremenil MarkoŠ, dne 22. November 2007, 23:43, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Oprosti deja 94, ampak s takim pristopom ti ne boš prišel nikamor, še najmanj pa k zavidljivi količini prostovoljnih prispevkov. Bo treba najprej na teren obiskati nekaj gospodinjstev, potem pa sigurno ne boš več pisal takšnih bedarij :roll: .

LP BAČO 8)
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

deja, deja... Vsak krajan v tvojem tržnem gospodarstvu plačuje davke iz česa se potem financira požarna varnost.

Zdaj v decembru imaš priložnost da pred vrati sprejmeš povabilo in vstopiš naprej, se usedeš, se malo pogovoriš z domačini, predaš koledar in voščiš vesele praznike.... za tistih 5, 10, ... eurov se lepo zahvališ in že si pri naslednjih vratih.

Poizkusi!
Zaklenjeno