Poročanje medijev-odaja Trenja
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Mislim nagnusno, da pride nekdo ki je plačan za svoje delo v železnike pluvat po prostovoljcih ki smo pomagali ljudem ki so rabli pomoč, gospod Slak pa je namesto da bi posodil svoje agregate ljudem ki jih potrebujejo raje snemal oddajo v živo in blatil delo prostovoljcev! Morda bi mu nekdo iz vodilnih v GZS moral napisat nek dopis. Mislim da se vsi strinjate z mano da je bilo to več kot le grdo pluvanje po Gasilcih, kateri smo nudili pomoč krajanom!
Ker nesreča nikoli ne počiva, mi pa z njo ne!
- prostovoljni gasilec
- Kraj: ob izviru Ljubljanice
Priznam, da me je g. Slak z svojim tokratnim vodenjem oddaje užalil.
Kot je užalil verjetno še marsikaterega prostovoljnega gasilca, ki je pomagal prebivalcem Železnikov v stiski.
Ne razumem tudi pomembnih ljudi ter celo ministrov, da se še vedno udeležujejo njegovih oddaj ter mu dovoljujejo, da jim stalno skače v besedo.
Upam, da bodo njegovi nadrejeni kmalu njemu namignili v njegovem stilu, naj odstopi.
Jaz bi g. Slaku predpisal za pomiritev ustrezno merico banvela.
LP!
Kot je užalil verjetno še marsikaterega prostovoljnega gasilca, ki je pomagal prebivalcem Železnikov v stiski.
Ne razumem tudi pomembnih ljudi ter celo ministrov, da se še vedno udeležujejo njegovih oddaj ter mu dovoljujejo, da jim stalno skače v besedo.
Upam, da bodo njegovi nadrejeni kmalu njemu namignili v njegovem stilu, naj odstopi.
Jaz bi g. Slaku predpisal za pomiritev ustrezno merico banvela.
LP!
- mito
- Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
- Kontakt:
Link, o katerem je pisal sabirman:
http://www.gasilec.net/prispevek.php?leto=2007&id=211
Upam, da se bosta naša dva " ta glavna" naprej odzivala še bolj ostro in da ne bo ostalo zgolj pri enem dopisu na Pop tv.
Kar pa se mene in moje družine tiče, pa sta spletna stran 24ur.com in pa Pop tv zgodovina. Zagotovo pa nisem edini.
http://www.gasilec.net/prispevek.php?leto=2007&id=211
Upam, da se bosta naša dva " ta glavna" naprej odzivala še bolj ostro in da ne bo ostalo zgolj pri enem dopisu na Pop tv.
Kar pa se mene in moje družine tiče, pa sta spletna stran 24ur.com in pa Pop tv zgodovina. Zagotovo pa nisem edini.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
MITO.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Kljub temu, da sta tako POP TV, kot tudi pesimistična domačina blatila vse, ki smo pomagali oz. pomagajo, dvomim, da ima širša javnost enako mnenje. V soboto, ko smo se vračali iz Železnikov nas je, ko smo stali pred semaforjem ogovoril starejši gospod v srebrnem karavanu: "Dober večer fantje, ste bili na Gorenjskem? Da, tako je, ravnokar se vračamo iz Železnikov. Bravo, vsaka vam čast. Hvala vam za pomoč, resnično vam hvala in srečno!" To je bila največja nagrada za nas. In naj se kdorkoli še tako trudi očrniti naš ugled oz. nas blatiti, naj že spozna, da ni močnejšega od srca prostovoljca (pa naj bo to vojak, gasilec, študent...).
LP pa srečno!
LP pa srečno!
Cogito, ergo sum.

- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Ko sem se pogovarjal z domačini iz Železnikov po oddaji Trenja so mi zaupali, da jih je bilo zelo zelo strah, da gasilcev ne bo več k njim, da bi pomagali, glede na videno v oddaji Trenja.
Sem jim dejal, da smo gasilci ljudje, ki človeka v stiski ne zapustimo ne glede na vse. In že naslednji dan nas je bilo zopet polno.
Vsi pozabljajo, da smo prostovoljni gasilci najprej ljudje, ki opravljamo svoje naloge brezplačno. Tudi zato je naša želja pomagati še toliko bolj nesebična.
Naj naredi Slak eno oddajo v tem smislu.
Sem jim dejal, da smo gasilci ljudje, ki človeka v stiski ne zapustimo ne glede na vse. In že naslednji dan nas je bilo zopet polno.
Vsi pozabljajo, da smo prostovoljni gasilci najprej ljudje, ki opravljamo svoje naloge brezplačno. Tudi zato je naša želja pomagati še toliko bolj nesebična.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Janez Tratnik napisal/-a:Ko sem se pogovarjal z domačini iz Železnikov po oddaji Trenja so mi zaupali, da jih je bilo zelo zelo strah, da gasilcev ne bo več k njim, da bi pomagali, glede na videno v oddaji Trenja.
Janez ....lepo in dobro povedano.
- _strojnik_
- Kontakt:
Lahko bi pa enkrat naredili odajo o problematiki gasilcev! Odhodi iz delovnih mest, financiranje, opremljenost po kategorizaciji,...
in iz tega bi bilo videti, da smo bedaki, ker vse to počnemo zastojn in smo večinokrat kritizirani in dostikrat neopremljeni po kategorizaciji.
LP
in iz tega bi bilo videti, da smo bedaki, ker vse to počnemo zastojn in smo večinokrat kritizirani in dostikrat neopremljeni po kategorizaciji.
LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Ne morem prav veliko povedati/soditi o samem voditelju, ker ga ne poznam osebno, toda glede oddaje je večkrat omenil, da je gledanost najpomembnejša (ne glede na ostale dejavnike, ki so ali še bodo prisotni).
Zame osebno torkova oddaja ni bila izpeljana na profesionalnem nivoju, pa tudi kar nekaj argumentiranih kritik je bilo slišanih.
Pozitivna stran oddaje: s pomočjo gledalcev so za pomoč prizadetim v torkovem neurju zbrali skoraj 90.000 evrov.
Zame osebno torkova oddaja ni bila izpeljana na profesionalnem nivoju, pa tudi kar nekaj argumentiranih kritik je bilo slišanih.
Pozitivna stran oddaje: s pomočjo gledalcev so za pomoč prizadetim v torkovem neurju zbrali skoraj 90.000 evrov.
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

- _strojnik_
- Kontakt:
Popravljam - točen podatek: z dobrodelno akcijo za pomoč prizadetim v poplavah se je s pomočjo odziva gledalcev, ki je bil izjemen, saj je bilo v oddaji sprejetih doslej rekordno število klicev, kar 224.032, in s tem zbranih za pomoč prizadetim v poplavah 94.093,44 €.
vir in več podrobnosti na: http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3060258
vir in več podrobnosti na: http://24ur.com/bin/article.php?article_id=3060258
FIREFIGHTERS we are reversing new side!

Take oddaje verjetno ne zna naredit ,ker je pljuvanje po prostovoljcih , ki so pripravljeni pomagat veliko bolj donosno in gledanost večja.Slak bi se moral v vsakem primeru opravičit , njegovi nadrejeni pa razmišljat o njegovem umiku iz TV.Me pa zanima ali se je ta gospod Slak kdaj vprašal kdo bi njemu pomagal ,če bi ga doletela taka nesreča , morda bi mu pomagala gospa ,ki je imela edina čas , za nastop v njegovi oddaji in to takrat ko so bili njeni soobčani v velikih težavah in prezaposleni z odpravljanjem posledic katastrofe ,ki jih je prizadela.Mitja Gregorič napisal/-a:Janez Tratnik napisal/-a:Ko sem se pogovarjal z domačini iz Železnikov po oddaji Trenja so mi zaupali, da jih je bilo zelo zelo strah, da gasilcev ne bo več k njim, da bi pomagali, glede na videno v oddaji Trenja.
Janez ....lepo in dobro povedano.
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.
NA POMOČ !
NA POMOČ !
Slak
Res je bilo vse skupaj poden od podna. Po moje bi zdaj morali gasilci bojkotirati vse kar pride s POPTV. Nobenih izjav za njih, ne bi smeli dovoliti nobenega snemanja na intervenciji, ...
S tem bi lahko "iztisnili" slaka s televizije.
Jaz vem, da če pride v Braslovče, da ga bo naje..l
S tem bi lahko "iztisnili" slaka s televizije.
Jaz vem, da če pride v Braslovče, da ga bo naje..l
Rok Ušen, GČ I. st.
-
Mnenje krajanov
Danes sem govoril z dvema sodelavcema, ki živita v Železnikih. seveda je tema nanesla tudi na oddajo Trenja. Oba sta povedala nekaj dejstev, ki jih je vredno povedati naprej vsem prizadetim gasilcem.
Gospod Slak, če mu lahko rečemo gospod, je cel popoldan v Železnikih iskal osebo, da bo zvečer vse povprek popluvala in osramotila.
Gospa gostja je v Železnike prišla živeti pred dvema letoma v občinsko stanovanje v bloku. Živela je v drugem nadstropju in je ena redkih, ki ni imela na stanovanju nobene škode. Vseskozi je izkoriščala vse občinske in državne bonitete, zaposlena je bila v dveh podjetjih v Železnikih in v obeh je bila odpuščena zaradi kraje.
Tisti ki so imeli kakršnokoli škodo na premoženju pač v tej oddaji niso mogli sodelovati, ker so imeli preveč dela s pomembnejšimi dogodki. Gospa gostja pa je imela časa več kot preveč.
Ko so nekateri krajani Železnikov videli kaj se dogaja pri Trenjih, so šli proti studi, kjer je bil direkten prenos in so hoteli televizijski hiši prerezati vse kable za elektriko, ker je gospod Slak vodil oddajo v napačno smer, delal je mogoče le za svojo korist, na račun drugih državljanov, ki so resnično utrpeli veliknsko škodo.
Naslednji dan, ko se je vozilo POP TV pripeljalo v Železnike, so krajani s kamenji in skalami odgnali novinarje ker so vso pomoč ki so jo dobili krajani tako nesramno oredotočili na televiziji. POP TV je tisti dan imel le srečo, da so vso zadevo videli policisti, saj bi v naprotnem primeru bila zadeva drugačna.
Tudi mnenje krajanov iz Železnikov se popolnoma razlikuje od gospe gostje. To kar je povedala ona na televiziji je bilo njeno mnenje in ne krajanov Železnikov. So pa krajani takoj začeli z zbiranjem podpisov, prav tako so menda že dosegli, da se je gospa gostja morala izseliti iz Železnikov.
Kljub temu, da je voditelj Slak vodil oddajo popolnoma v napačno smer in veliko provokacijo, pozival župana k odstopu itd., je naredil vsaj eno veliko uslugo županu. Na ves njegov trud in delo ki ga je opravil v zadnjih dneh, bo dobil prav zaradi tega vsaj še dva mandata. Tako sta povedala oba krajana s katerim sem se pogovarjal. Podpora krajanov sedanjemu županu je trenutno na zalo visokem nivoju.
Drugače pa sta bila zadovoljena z vso pomočjo in vsemi prostovoljci, ki so sodelovali pri odpravljanju psosedic. Zadeva je bila zelo organizirana in dobro vodena. Vsak krajan je lahko šel na občino, tam je bil postavljen štab v katerem so bili vodilni gasilci, policija, CZ.... povedal kaj potrebuje in vse to je tudi zelo kmalu dobil, ne glede na to ali je bilo to samo moštvo ali celo tehnika. Vsak posebej sta se še enkrat zelo zahvalila za vso pomoč.
Toliko zaenkrat, predstavil pa se ne bom javno, čeprav sem redni obiskovalec foruma z enim samim razlogom. Napisal sem zadeve, za katerimi stojim in sem jih danes slišal, vseeno pa ni prijetno če bo vse to prebrala tudi gospa gostja, ki živi na stroške države itd...nebi rad da bi še od mene dobila kakršnokoli odškodnino, ker s svojimi rokami še ni naredila ničesar, razen nekaj kraje po podjetjih v Železnikih.
Gospod Slak, če mu lahko rečemo gospod, je cel popoldan v Železnikih iskal osebo, da bo zvečer vse povprek popluvala in osramotila.
Gospa gostja je v Železnike prišla živeti pred dvema letoma v občinsko stanovanje v bloku. Živela je v drugem nadstropju in je ena redkih, ki ni imela na stanovanju nobene škode. Vseskozi je izkoriščala vse občinske in državne bonitete, zaposlena je bila v dveh podjetjih v Železnikih in v obeh je bila odpuščena zaradi kraje.
Tisti ki so imeli kakršnokoli škodo na premoženju pač v tej oddaji niso mogli sodelovati, ker so imeli preveč dela s pomembnejšimi dogodki. Gospa gostja pa je imela časa več kot preveč.
Ko so nekateri krajani Železnikov videli kaj se dogaja pri Trenjih, so šli proti studi, kjer je bil direkten prenos in so hoteli televizijski hiši prerezati vse kable za elektriko, ker je gospod Slak vodil oddajo v napačno smer, delal je mogoče le za svojo korist, na račun drugih državljanov, ki so resnično utrpeli veliknsko škodo.
Naslednji dan, ko se je vozilo POP TV pripeljalo v Železnike, so krajani s kamenji in skalami odgnali novinarje ker so vso pomoč ki so jo dobili krajani tako nesramno oredotočili na televiziji. POP TV je tisti dan imel le srečo, da so vso zadevo videli policisti, saj bi v naprotnem primeru bila zadeva drugačna.
Tudi mnenje krajanov iz Železnikov se popolnoma razlikuje od gospe gostje. To kar je povedala ona na televiziji je bilo njeno mnenje in ne krajanov Železnikov. So pa krajani takoj začeli z zbiranjem podpisov, prav tako so menda že dosegli, da se je gospa gostja morala izseliti iz Železnikov.
Kljub temu, da je voditelj Slak vodil oddajo popolnoma v napačno smer in veliko provokacijo, pozival župana k odstopu itd., je naredil vsaj eno veliko uslugo županu. Na ves njegov trud in delo ki ga je opravil v zadnjih dneh, bo dobil prav zaradi tega vsaj še dva mandata. Tako sta povedala oba krajana s katerim sem se pogovarjal. Podpora krajanov sedanjemu županu je trenutno na zalo visokem nivoju.
Drugače pa sta bila zadovoljena z vso pomočjo in vsemi prostovoljci, ki so sodelovali pri odpravljanju psosedic. Zadeva je bila zelo organizirana in dobro vodena. Vsak krajan je lahko šel na občino, tam je bil postavljen štab v katerem so bili vodilni gasilci, policija, CZ.... povedal kaj potrebuje in vse to je tudi zelo kmalu dobil, ne glede na to ali je bilo to samo moštvo ali celo tehnika. Vsak posebej sta se še enkrat zelo zahvalila za vso pomoč.
Toliko zaenkrat, predstavil pa se ne bom javno, čeprav sem redni obiskovalec foruma z enim samim razlogom. Napisal sem zadeve, za katerimi stojim in sem jih danes slišal, vseeno pa ni prijetno če bo vse to prebrala tudi gospa gostja, ki živi na stroške države itd...nebi rad da bi še od mene dobila kakršnokoli odškodnino, ker s svojimi rokami še ni naredila ničesar, razen nekaj kraje po podjetjih v Železnikih.
Tud js sm ena od tistih k je kr pike dobivala ob gledanju Trenj... O pluvanju čez gasilce ste že dost napisal... Sram nej bo vsacga k ni cenu tega kar ste nardil tam...
Me je pa še najbl ob živce spravla una "novinarka" k je sprašvala svojce od tistega umrlega para... "In kako se počutite ob smrti vašega sina?" ... HALO... Verjetn so skakal v luft od veselja ja...
Pa še cel kup trapastih vprašanj je mela... Katastrofa od oddaje res! Edino kar je blo res dobro je bil zbran denar...
CARPE DIEM!