Požari v Mariboru

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Mene je danes novica o požigalcih dobesedno pribila na stol. Ko sem prebiral članek v slovenskih novicah zasledil poimensko kdo naj bi bili požigalci in seveda takoj se spomnil da je Martin P. naš član foruma. Kaj se roji po glavi mladih ne vemo, ali so hoteli več akcije, večje požare ali pa so hoteli pokazati da tudi oni zmorej kaj več.

:shock:
Ta hudi PGD VRBJE.
romancretnik

Odgovor Napisal/-a romancretnik »

O takšni zadevi težko napišem le stavek ali dva, zato si moje mnenje lahko preberete na blogu www.piroman.blog.siol.net
Uporabniški avatar
Sedlar - PGD Britof
Kraj: Kranj - Britof
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Sedlar - PGD Britof »

Jah tut jest moram žal rečt da poznam enega od osumljenih in se mi ni nikoli zdelo, da bi do tega prišlo. KATASTROFA!
gorobi
Kraj: Lendava

Odgovor Napisal/-a gorobi »

Ko sem slišal za novico sem bil :shock: , nato sta me zagrabila sveta :twisted: in :cry: . Kar mešana kombinacija občutkov.

Res je, da je padel velik madež :oops: , pa ne samo na gasilce PGD MB-mesto, ali Mariborske, kot je to prebirati med vrsticamo člankov, ampak na vse nas, vse Slovenske gasilce.
Zadeva je toliko bolj odmevna, ker so sedaj kar trije iz isterga društva. Če bi bil le eden, bi se mnogo manj razpisali (to potrjujejo članki iz preteklosti).
Nekdo je med posti zapisal, da so jih mogoče premalo angažirali (beri: zaposlili, se z njimi ukvarjali). Zanimivo bi bilo postaviti vprašanje, kdo je temu kriv, saj kolikor vem, so ti fantje že nekaj let bili v vrstah tega društva in takrat niso iskali nobenih podvigov, adrenalinskih šokov. Res je, da je bil v preteklosti drug poveljnik, ki je enoto seveda, po vsej verjetnosti drugače vodil, predvsem avtoritativno, vendar z pravšnjo mero strogosti - mogoče je tu razlika, ali je malo bolj demokratično, popuščajoče vodenje privedlo do tega??
V tem segmentu vidim tudi del odgovornosti poveljnika (je bila že opisana kakšne vrste).
Seveda lahko je biti po vojni heroj, kako bi se sam odrezal, težko ocenim.

Kar precej fantov v društvu poznam. Vem, da so delali, delajo in bodo delali v prid občanom v težavah. Si predstavljam, kako težko bo it v naslednjo intervencijo z negativnimi predsodki. Težko bo oprati ta madež in predsednik ima prav, samo časovno lestvico bi še bilo potrebno pomakniti bolj nazaj.

Ne želim niti sebi niti drugemu, da bi se mu kaj takega zgodilo, vendar močno upam, da to ne bo preveč zamajalo zagnanost ta pravih gasilcev na ˝hofu˝. Želim si, da si gasilski tovariši čim prej premeljejo to negativno izkušnjo, da bi lahko delovali v ustaljenih tirnicah.

Fantje držte se, ne sedaj vržt puško v koruzo, strnite vrstev v prid čim prejšnje povrnitve ugleda.
sašo
Kraj: Kobarid

Odgovor Napisal/-a sašo »

Pa toliko je o temu govora, pa a se ljudje ne zavedajo kaj jih čaka, kaj s tem povzročijo sotovarišem oz. društvu katero ima bogato tradicijo?
Ne vem, se sprašujem in ne dobim odgovora...
Sedaj se lahko poslovijo od gasilske kariere! Prej bi se LAHKO TRUDILI, DA BI POSTALI POKLICNI GASILCI V MARIBORU, IN BI PO 10 LETIH DELA IMELI ŽE VSEGA POLN KUFR! kariera jim je šla z temi nespametnim podvigi po vodi, žal je tako!
Saj sem jih imel tudi sam 17, pa 18 pa 20 let, ampak take mi pa niso šle po glavi... saj pravijo, > mladost je norost in skače čez vodo tam, kjer je most <
Želim društvu čimprejšnje okrevanje... Fantom pa želim reči, da so osramotili slovensko gasilstvo. Pa brez zamere!
Lep pozdrav, Sašo!
Uporabniški avatar
nepismen za ta forum
Kraj: Maribor

Odgovor Napisal/-a nepismen za ta forum »

No dragi slušatelji in prebiralci foruma. Pa ga imamo.
POŽIGALCA-e, kakor koli hočete.

Zdaj lahko vsaj mirno spimo, ali pa tudi ne. Mislim , da če jih je bilo več ali pa eden je prav vse eno, tako kakor njihova imena ( lahko si jih preberete v dnevniku VEČER ). Požigali so in požiglci bodo ostali, pa če tudi niso namerno podtikali požare in so vedeli za ta dejanja kolegov gasilcev. Zakaj niso to takoj naznanli ali pa povedali, če so to vedeli. To za mene niso Gasilci in nikoli ne bodo!

Ker sem zelo radoveden, in sem na ušesa vlekel, kaj se pogovarjajo o tem moji bližnji krajani vam moram povedati samo tole:
Ja to bo velik šok za PROSTOVOLJNO gasilerijo v Mariboru. Ljudem pač ni važno od kje ali od kod prihajajo, požigali so gasilci!

Poveljnik PGD Maribor - mesto pa se bo zdaj pač moral izkazati iz kakšnega testa je. Upam da mu bo uspelo rešilo v društvo tega madeža Ž(požiga ) in nadaljevati z delom, saj je on odgovoren za svoje operativne gasilce. Vsa moja podpora gre tej osebi saj je dober človek in vem da bi sam to preprečil če bi vedel.
Ostali ( tako zagnani ) člani pa bodo zdaj morali skloniti glave in izkazati podporo Predsedniku in poveljniku društva, pa ne z samo sankcijo in možno izklučitvijo teh članov (vir: Radio City ), pač pa z dobrim delom, saj zdaj mislim, da jim bo kar hudo v prihodnjosti. Takšen pečat zlepa nebodo zbrisali nekaj let.

Moje mnenje je da počakamo na uradne informacije katere bo posredovala Policija v ponedeljek, vendar za mene bodo ostali to kar jih je obsodila javnost in celo društvo z njimi.

To je samo moje mnenje, saj upam da je to namen tega foruma.

Še dva vprašanja:?
" Pa nista ta dva, katera sta bila zelo aktivna na forumu, zelo zagovarjala Listo gasilcev ob volitvah. Sta bila tudi pri tem zelo aktivna?"
" Pa je res, da je eden se priajvil na razpis v pokljicni enoti?"
forbidden

Odgovor Napisal/-a forbidden »

Lep pozdrav... v nedeljo zvečer okoli 22.00 sem ob izhodu iz stanovanjskega bloka opazil, da nam gorijo kesoni.. ko sem pritekel do kesonov sem na drugi strani ceste videl osebo, ki je gledla požar. vedel sem da je to požigalec saj je pri nas zagorelo ok. 5x in tudi v naši okolico je dostikrat gorelo. Oseba ki je stala na nasprotni strani ceste je začela bežat jaz pa za njo. nisem ga mogel ujet sem pa si zapomno kako je zgledal in ko je sosed poklical policijo sem policiji povedal kak je zgledal fant so ga nato tudi ujeli in ga pripeljali do mene na prepoznavanje. prepoznal sem ga tudi na eni od slik na tem forumu. Zanima me če ma kdo kake informacije kaj je z njim če je na prostosti al kaj?
Uporabniški avatar
nepismen za ta forum

Čaka na nadaljevanje kariere požigalca ( če ga vsaj OVADIJO ), pa mislim da mu ni prijetno.

IHIHIH ha ha ha
Uporabniški avatar
eustace

Odgovor Napisal/-a eustace »

Mislim da je med gasilci premalo dovolj in dobro usposobljenih, ne samo po činih in formalnem znanju za vodenje PGD in zato mislim, da ni najbolj pametno, da vsepovprek vpijemo in pozivamo k odstopom.
Funkcije, kot so poveljnik in predsednik PGD niso vsaj po mojem mnenju politično nastavljene funkcije in zato ne čutim potrebe za odstope, kot jih poznamo v politiki, ko za takšne napake krivimo ministre in potem jih po sistemu, ki nam je znan v preteklih dneh odtsvljamo in menjamo.
Vprašajmo se koliko ljudi pa sploh imamo v društvu, ki so sposobni opravljat takšno delo in če bomo za vsako čelado, ki ni bila na intervenciji na glavi ter vsak podoben kiks menjali vodstvo, kam pa pridemo. V enem mandatu lahko na položaj postavimo vse ki so sposobni opravljat to funkcijo.... ko nam jih zmanjka pa lahko gremo spet po vrstnem redu, ki je bil prej ko smo jjih odslavljali. In potem se vprašamo kaj smo naredili.
Zato menim da v tem primeru ni primerno pozivanje k odstopu, ker pač gre le za bolezen oziroma nepremišljena dejanja nekaterih, nad čim vodilni v društvu pač ne morejo imeti neposrednega vpliva. Marsikdo med nami prevzema kakšno odgovornost nad kom na svojem delovnem mestu in kjub temu da sodelavce zelo dobro poznaš, vsaj mislimo tako, roko v ogenj pa ne moreš dati za nikogar kar brez tehtnega razmišljanja.
Sigurno vodilni čutijo subjektivno odgovornost, ki pa nikakor ni zrela za odstop. Marsi kdo v naši organizaciji dela večje napake in na bistveno višjem nivoju kot PGD pa jih nihče ne poziva k odstopom.

Bol pomembno je, da zadevi organi pregona pridejo do dna in storilce primerno kaznujejo, vsi mi pa mogoče iz tega le kaj pametnega naučimo in v nadaljne preprečimo podobne škandale.
Zadnjič spremenil eustace, dne 13. September 2007, 16:31, skupaj popravljeno 1 krat.
Blag ogenj hitro ugasne; če pa ga pustite, ga reke ne bi pogasile. (Shakespeare William)
forbidden

ob pogovoru z policistom sem izvedel da ga nimajo za kaj obtožit.. ker naj ne bi v tem primeru povzročil vlke škode... zdaj pa kaj bo glede tistega ko je priznal druge stvari pa nevem.. upam da nebojo več meli možnosti požigat
Uporabniški avatar
nepismen za ta forum

forbidden napisal/-a:zdaj pa kaj bo glede tistega ko je priznal druge stvari pa nevem.. upam da nebojo več meli možnosti požigat

Prav si naredil BRAVO!

Pa se je izkazalo da so prav gasilci kdo bi si mislil. Ha

Prva liga si tudi take potrebujemo, če ti nam požigajo
forbidden

mislim da bi vsak to naredo ce bi mu vsake tolko časa bajta gorela... pa ja.. gasilec.. čudi me njegova starost.. jaz bi mu dal 16 na videz ceprav sem vido da bi naj bil star 17
Uporabniški avatar
nepismen za ta forum

Upam da mu mentor ni bil TA najstarejši, ker se lahko Maribor boji nove generacije požigalcev.

Kaj veš mogoče se bo našel kakšen kateremu je bol idol potem.....
forbidden

upajmo na najboljše...
franci1
GE: PGD Šentjernej
Kraj: Šentjernej

Odgovor Napisal/-a franci1 »

trevor napisal/-a:Baje naj bi se piromančki razpisali po forumu. Kje pa naj bi to bilo?
V Večeru je citat iz foruma. Ko uporabiš iskanje in vzameš ključno besedo iz citata npr. bankomat, te iskanje pripelje do teme, kjer boš našel ta isti citat :

viewtopic.php?t=8682&highlight=bankomat

in člana foruma z ogromno objavami.

Žalostno. :cry: Morda pa le ni vse res, kar pravijo. Upajmo
Odgovori