se strinjam! sicer nevem kak majo v njihovi občini sistem alarmiranja! vem pa da v naši če gori hiša se aktivira osrednja enota in domače društvo! tam tega očitni ni bilo! vprašanje pa tudi kako je bilo javljeno na ReCoPeroG napisal/-a:. Bolje, da je en GVC v akciji več kot premalo. Bolje preventiva kot kurativa!
Zgorela tri poslopja !?
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Lojtra napisal/-a:se strinjam! sicer nevem kak majo v njihovi občini sistem alarmiranja! vem pa da v naši če gori hiša se aktivira osrednja enota in domače društvo! tam tega očitni ni bilo! vprašanje pa tudi kako je bilo javljeno na ReCoPeroG napisal/-a:. Bolje, da je en GVC v akciji več kot premalo. Bolje preventiva kot kurativa!
A si 100%, da je tako pri vas
Nič na suho!
http://www.gasilcidvorjane.com
Ja piše ti okolica PtujaLojtra napisal/-a:kak pa veš iz kere občine sem, da veš da nimamo mi takodrgač pa če se javi na ReCo da gori stanovanjska hiša se 100% aktivira osrednja enota pa domače društo! =)
Požar Grajena
Nič na suho!
Žaljivo
Morebiti malo žaljivo, pa vendar...
Posredovanja enot iz krajev, ki se končajo na "CI" (na primer: Cezanjevci, Petišovci, Večeslavci in podobno), se relativno pogosto končujejo klavrno.
Zanimiva korelacija, ki pa me pravzaprav ne preseneča.
Posredovanja enot iz krajev, ki se končajo na "CI" (na primer: Cezanjevci, Petišovci, Večeslavci in podobno), se relativno pogosto končujejo klavrno.
Zanimiva korelacija, ki pa me pravzaprav ne preseneča.
Zadnjič spremenil Volkec, dne 1. Avgust 2007, 23:29, skupaj popravljeno 1 krat.
The only thing that I regret- I didn't take what I could get. (Motörhead)
LP Borut Volk
LP Borut Volk
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Poglej nekaj postov gor. Drugače pa se držimo teme in nam Lojtra malo opiši potek samega gašenja v Mezgovcih, ko si že rekel da si posredoval.Lojtra napisal/-a:ja? to bi lahko jaz sam povedal, če bi me kdo vprašo ne =)Matej B. napisal/-a:Torej si iz občine Markovci, kjer je osrednja enota PGD Bukovci.PGD Prvenci - Strelci / OGZ Ptuj / štajerska
in res je osredna enota pgd bukovci
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
mi smo bli aktivirani dokaj pozno! izvozili smo z GVC in GVM. ko smo prišli na kraj požara je bil požar skoraj lokaliziran! zgorelo pa je vse kar se zgoreti da! podrobneje ne morem opisat, ker kot pravim smo bili alarmirani pozno! ( ni naš teritorij + druga občina) izvozili smo predvsem zaradi pomajkanja vode saj v bližini ni dobenega hidranta! saj je hiša malce odmakjena od središča vasi

- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Vem da ni to v vaši občini Markovci, ampak v sosednji občini Dornava. Še isti dan zvečer okrog 20.00h sem se peljal mimo čez Mezgovce pogledat. Vendar me vseeno zanima nekaj stvari.
1. Kako (sirena, pozivniki,sms alarmiranje itd..) in kdaj so vas alarmirali?
2. Koliko vas je bilo iz vašega PGD??
3. Vaše naloge na požarišču?
4. Naloge drugih sodelujočih PGD?
5. Kako je potekalo vodooskrba glede na to da je hiša na samem sredi polja??
6. S kakšnimi vozili (tip,znamka) so posredovala PGD (Mezgovci, Dornava, Moškanjci, Zagojiči, Polenšak, Prvenci-Strelci,.....)?
7. Pomanjkljivosti na požarišču???
6. S kakšnimi vozili (tip,znamka) so posredovala PGD (Mezgovci, Dornava, Moškanjci, Zagojiči, Polenšak, Prvenci-Strelci,.....)?
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
1.) sirena! alarmirani smo bili okrog 16.10Matej B. napisal/-a:Vem da ni to v vaši občini Markovci, ampak v sosednji občini Dornava. Še isti dan zvečer okrog 20.00h sem se peljal mimo čez Mezgovce pogledat. Vendar me vseeno zanima nekaj stvari.
2.) z našega PGD nas je bilo 9
3.) polnjenje GVC, vstop v prostor z IDA (2x)
4.)aktivno gašenje se je ko smo prišli na kraj požara končalo!začela se je odkrivat streha in gasit na mestih še vedno tlečo ostrešje hiše! (društva iz GZ Dornava)
5.)vodo so dovažali z cisternami (pred našim prihodom)
6.)Mezgovci imajo če se ne motim GV1, Dornava GVC in GVM, Moškajnci GVC, Zagojiči GVC, Polenšak GVC 16/25, Prvenci strelci GVC in GVM
7.)samih pomankljivosti pri samem gašenju takrat ni bilo!za prej žal nevem! je pa bilo premalo nosilcev IDA pred našim prihodom! je bil tam samo eden!