Če je bilo premrzlo za u dolgih rokavih pa tako povej
Požarne straže na večjih prireditvah
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
fireman_kiki
- Kraj: Brežice
-
comendatore
- Kraj: jesenice
- _strojnik_
- Kontakt:
Pri nas so sedaj odprli nov prizidek osnovne šole! Prišel je požarni inšpektor in ugotovil, da je v hidrantih premalo pretoka(pritiska)! Pouk v šoli je dovolil samo v primeru, če so prisotni gasilci dokler ne popravijo pritiska!
Tu je malu čudnu vse skupi vsaj zdi se mi!
LP
Tu je malu čudnu vse skupi vsaj zdi se mi!
LP
SLOVENSKO JE BITI GASILEC !!!
Odg: Požarne straže na večjih prireditvah
Imam eno vprašanje glede izvajanja požarnih straž na prireditvah.
Ali obstaja kakšen zakon, ki organizatorju prireditve predpisuje koliko ljudi oziroma usposobljenih gasilcev mora izvajati požarno stražo? Ali je to odvisno od števila obiskovalcev prireditve?
Mogoče bi bilo najbolje da bi kdo nalepil člene zakona.
Ali obstaja kakšen zakon, ki organizatorju prireditve predpisuje koliko ljudi oziroma usposobljenih gasilcev mora izvajati požarno stražo? Ali je to odvisno od števila obiskovalcev prireditve?
Mogoče bi bilo najbolje da bi kdo nalepil člene zakona.
73 de S55X
http://www.pgd-mozirje.si
http://www.pgd-mozirje.si
-
Aleksander Golež
- Kraj: Maribor
Odg: Požarne straže na večjih prireditvah
OK, tole sem jaz našel v Zakonu o varstvu pred požarom (ZVPos-UPB1)
37. člen se nanaša na požarno stražo... pa si ga oglejmo...
37. člen
(požarna straža)
(1) Požarno stražo mora organizirati:
1. kdor pretaka količine nad 5 m3 lahko vnetljivih snovi in gorljivih plinov;
2. kdor vari, uporablja odprt plamen ali orodje, ki pri uporabi proizvaja iskre, v prostoru, ki je nevaren za požar in ni posebej prilagojen za ta opravila;
3. prireditelj javnega shoda ali prireditve, na kateri je nevarnost, da izbruhne požar ali pride do eksplozije;
4. lokalna skupnost, lastnik oziroma upravljalec gozda ali drugega zemljišča, ko je razglašena povečana nevarnost požarov v naravnem okolju.
(2) Požarno stražo lahko opravljajo le gasilci v skladu z zakonom, ki ureja gasilstvo, v primeru iz 1. in 2. točke iz prejšnjega odstavka pa tudi za gašenje usposobljene osebe, če ne gre za opravljanje del v požarno bolj ogroženih objektih in objektih, v katerih se zbira več ljudi, določenih v skladu s tem zakonom.
(3) Požarna straža se mora izvajati, dokler traja povečana požarna nevarnost.
(4) Minister predpiše pogoje in način izvajanja usposabljanja ter preizkusa usposobljenosti oseb iz drugega odstavka tega člena.
Nič kaj ni v detajle definirano...
To je vse kar sem uspel najti koristnega v petih minutah... Upam, da bo kdo z izkušnjami na tem področju še kaj pokomentiral...
37. člen se nanaša na požarno stražo... pa si ga oglejmo...
37. člen
(požarna straža)
(1) Požarno stražo mora organizirati:
1. kdor pretaka količine nad 5 m3 lahko vnetljivih snovi in gorljivih plinov;
2. kdor vari, uporablja odprt plamen ali orodje, ki pri uporabi proizvaja iskre, v prostoru, ki je nevaren za požar in ni posebej prilagojen za ta opravila;
3. prireditelj javnega shoda ali prireditve, na kateri je nevarnost, da izbruhne požar ali pride do eksplozije;
4. lokalna skupnost, lastnik oziroma upravljalec gozda ali drugega zemljišča, ko je razglašena povečana nevarnost požarov v naravnem okolju.
(2) Požarno stražo lahko opravljajo le gasilci v skladu z zakonom, ki ureja gasilstvo, v primeru iz 1. in 2. točke iz prejšnjega odstavka pa tudi za gašenje usposobljene osebe, če ne gre za opravljanje del v požarno bolj ogroženih objektih in objektih, v katerih se zbira več ljudi, določenih v skladu s tem zakonom.
(3) Požarna straža se mora izvajati, dokler traja povečana požarna nevarnost.
(4) Minister predpiše pogoje in način izvajanja usposabljanja ter preizkusa usposobljenosti oseb iz drugega odstavka tega člena.
Nič kaj ni v detajle definirano...
To je vse kar sem uspel najti koristnega v petih minutah... Upam, da bo kdo z izkušnjami na tem področju še kaj pokomentiral...
Pot v pekel je tlakovana z dobrimi nameni. (Dante)