V našem društvu (II. kategorija) posedujemo 4 IDA Drager in 8 tlačnih posod (5 kompozitk). Letos nam je uspelo poenotit aparate (isti tip), nameščeni pa so v GVC 16/25. Za uporabo IDA imamo usposobljenih 12 gasilcev, 2 imava opravljen tudi obnovitveni tečaj, ostali nosilci IDA pa so še bolj sveži.
Pri nas ( III kategorija), razpolagamo z 10 dihalnimi aparati in 5 rezervnimi jeklenkami.. Trenutno delamo na nabavi še 2 dihalnih aparatov in še nekaj rezervnih jeklenkah ... Od vseh jeklenk sta 2 karbonski. Zadeve polnimo na GZ Škofja Loka..
Ja s tuki res ni logike, mi smo tut GD 3. kategorije pa imamo samo dva dihalca. Jst tako slabo stanje pripišujem našemu vodstvu, ki je totalno v p.... Ko pa daš predlog, da bi kaj novga nabavel je pa vse"predrago" pa "ni denarja". Obstajamo ljudje, ki nam ni vse eno kaj se dogaja in smo gasilci z dušo in telesmo ampak pač nismo "dost zreli" in se nas ne upošteva. Tem našim "starčkom" še zdej ni jasn, da so časi juge in časi tita minili in da treba it korak naprej, da treba ljudi izšolat jim dat opremo za kvalitetno opravljanje dela. Ampak kaj čmo mogoče bo po volitvah novega predasednika kej bolš.
se opravičujem, da sem zajadral malo izven teme ampak mogu sm si dušo olajšat
KOFD mislim, da je res čas da zamenjate vodstvo. Res je, da IDA niso poceni in si jih manša društva ne morejo privščiti veliko. Vendar mislim, da bi morali kot društvo III kategorije razpolagati z kr 2× ali celo 3× večimi IDA.
Zanima me koliko vozil imate v društvu, ter koliko nosilcev IDA?
Pa mogoče bo zdj mal bolš, ker smo svoja občina in je naš župan dost poslušen za gasilce. Zdej se sestavlja plan nakupa opreme za naše društvo in PGD Prekopa. Bomo videl kako bo pa kdo bom meu besedo pri tem. Nosilec IDA je samo 1. Nevem pa po kakšni logiki smo mi GD 3. stopnje saj razpolagamo samo z GVC 24/50 pa z enim bogim kombijem(ta bo v roku 5ih mescev zamenjan). Gasilec sem že od pionirčka ampak zdej sm začel malo bolj spremljati stvari pa mi je vsak dan majn jasn.