Industrijski požar v Kranju

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
Uporabniški avatar
man 14.284
Kraj: Zgornja Bistrica

Odgovor Napisal/-a man 14.284 »

Škoda res škoda da ne razumete kaj hočem povedat vsi ste takoj zagrabli tisto o lažeh je pač tako napisano vrjetno bi se dalo izbrat primernejšo besedo! Vzamem nazaj!!

Še enkrat ne blatim gasilcev tudi ne inštruktorjev vsi se trudimo po svojih močeh ampak hočem vam povedat da ta trud ki ga vlagamo prilagodimo stanju na požarišču če smo trije je to dovolj za 1 napad če mamo GV1 čakamo na GVC to smo že vsi 100x čuli in tukaj je bistvo tega kar hočem povedat kranjski gasilci so v tem požaru hoteli naredit preveč in s tem zanemarili druge izredno pomembne stvari kar bi lahko pripeljalo do katastrofe ki pa se na srečo ni zgodila so pa bli vsi pogoji izpolnjeni. Popravite me če se motim!
Savinčan

Odgovor Napisal/-a Savinčan »

Že kar nekaj časa nisem nič napisal za forum, ker semi zdi, da je na njem 80% procentov takih, ki se samo izpostavljajo, ne razmišlajo pa nič, ker se jim gre samo za to da se pokažejo na zven.

Kot je nekdo izjavil, da mu je dvignalo deklc, ga je tudi meni ob tem, da si mečete polene pod noge, cela država pa se nam smeji.':evil:'

Se je morda kdo vprašal, a so za stanje kakeršno je krivi poklicniki,':?:'
Question ki pridejo z tremi vozilo in 5 ljudmi na intervencijo, ali je za to kriv sistem zaščite in reševanja. Kaj je kriv vodja poklicnikov če regijski center ni takoj vpoklical PG Društev.A je on kriv ker ta društva nimajo dovolj ljudi, ker jih na delovnih mestih ne pustilo na in tervencijo. NI !!!

Kriva je država, ki se tako mačehovsko obnaša do nas gasilcev, pa naj bomo prostovolni ali poklicni.Krivi smo sami, da imamo v štabih ljudi, ki jih je povozil čas.Za vse to smo si krivi sami ne pa inštruktorji na IGU. Nekateri še hudičevo dobro vedo kaj je za naredit, pa tega ne morejo, ker mi še kar naprej volimo nesposobne ljudi, po sistemu ti si lepši, ne pa po tem kaj bodo naredili za nas gasilce, da se čim bolj približamo razvitemu sistemu, ki vlada v evropi, kjer imajo toliko gasilcev kot nas je slovencev skupaj.

Ne vem zakaj se optožujete med seboj, bilo bi bistveno bolje da strnimo vrste in iz naših vrst naženemo ljudi, ki nevidijo dal od svojega nosa.Pa lepo prosim nehajte z napadi med nami (Prostovolci in Poklicniki) ampak poskušajmo iz tega konflikta priti, še bolj močni in bolje pripravljeni za to za kar se zavzemamo"Reševnje ljudi in objektov"
Z Gasilskim pozdravom "NA POMOČ" ':lol:'
Rok Ušen
GE: Savinjska

?

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Mogoče bi bilo temo smotrno zaključiti, ker smo toplo vodo že odkrili, sedaj se pa že bolj ali manj ponavljamo. :D
Rok Ušen, GČ I. st.
BorisGoličnik
Kraj: Šoštanj

Odgovor Napisal/-a BorisGoličnik »

Ta tema je res za zaključit, pa vendar tudi meni ne da miru, da ne bi napisal par stavkov.

Tema Industrijski požar v Kranju je zašla iz prave smeri in je prešla v temo, ki bi jo lahko poimenovali Dvoboj med poklicnimi in prostovoljni gasilci v Kranju. Moram povedati, da sem zelo razočaran ob branju prenekaterih postov, v katerih eni prav spodbujate rivalstvo med poklicnimi in prostovoljci, izžarevate svojo jezo, favšijo, zavist in mečete polena pod noge! V tej smeri se je izkazala tudi debata v tej temi, pa tudi v precej drugih v katerih se nisem oglašal. S tem ne bomo nič spremenili na bolje, vsekakor pa s tem spreminjamo stvari na slabše. Sam sem prostovoljni gasilec in ne zagovarjam ne enih, ne drugih, si pa kot gasilec močno želim, da bi bilo sodelovanje med vsemi gasilci po celi državi enkrat zgledno in dobro urejeno. Na vseh straneh smo dobri in slabi, vsi delamo napake pri svojem delu, dejstvo pa je eno, da smo vsi tu zato, da po svojih najboljših močeh opravljamo svoje poslanstvo, PRI KATEREM PA NIKAKOR IN NIKDAR NE BI SMELO PRIHAJATI DO RIVALSTVA MED POKLICNIMI IN PROSTOVOLJNIMI GASILCI!!!
Kar se tiče tega požara, so sigurno bile napake, ki so bile narejene, je pa dejstvo, da so se vsi gasilci trudili, da bi bila intervencija čimboljše izpeljana. Analiza bo pokazala, kje so bile napake, kaj je bilo narobe in verjamem, da se bo marsikatera stvar potem izboljšala in bo zadeva na naslednji intervenciji boljše delovala. Iz moje strani vse pohvale tako poklicnim, kot prostovoljnim gasilcem, ki ste sodelovali na tej intervenciji. Verjamem, da ste naredili vse, kar je bilo v vaših močeh, da bi bila intervencija čimbolj uspešna, bi pa za konec izpostavil čudovit in še kako resničen stavek, ki ga je napisal Milan v svojem postu in si iz srca želim, da bi o tem stavku vsi skupaj dobro razmislili in si ga dobro zapomnili ( tudi takrat, ko se bo delala analiza tega požara ):

»Ampak zreli bomo, ko si bomo odkrito, brez zamer priznali napake in se ob tem združili.«

Z željo po večji strpnosti in složnosti, z gasilskim pozdravom: NA POMOČ!

B.
Mitja

Odgovor Napisal/-a Mitja »

Hm, k telih 9 strani pametnjaštva vidm, me kr "srat" prime.

Komentar na objavo Lesce2 iz 10. april 2007, 14:52(1 stran).

Sem prostovoljni gasilec PGD Kranj-Primskovo, ki je skupaj z Lesce2 vstopil v prostor in ščitil lakirnico.
Glede odziva- na prizorišče je PGD Kranj-Primskovo prišlo v 25 min od poziva. Pri tem je treba upoštevati, da smo VSI štirje iz prve ekipe bili v službah(predvsem v okolici Kranja- 10min do GD). Kasneje so se pridružili še 4 Primskovljani, prav tako iz služb.

Glede dihalcev, ki naj jih ne bi imeli s sabo:2 dni pred intervencijo mi je eden od naših članov naročil, da je potrebno napolniti dihalce(smatral sem, da so prazni, želel pa jih je samo ponovno napolniti, ker so stali že nekaj časa), zato nesporazum, da jih imamo na polnjenju. Kje jih imamo v tovornjaku dobro vem, mislil pa sem, da jih nimamo s sabo, ker so prazni (sam sem prišel z kombijem, zato med vožnjo nisem mogel preveriti). Ko smo preverili,je bilo vse v redu. Po ostale dihalce sem pa poslal nekoga izmed prisotnih, saj bi nam še vedno lahko prišli prav, če niso popolnoma izpraznjeni.

Ker sem od naših imel samo jaz izpit za IDA, sem prosil očividca Lesce2(poveljnik Lesc), da mi pomaga pri vstopu z IDA.

Ugotovili smo, da se ogenj približuje lakirnici z samimi nevarnimi snovmi, zato smo naredili vse, da smo jo zaščitili( gasiti ostale prostore ni imelo velikega smisla, saj je bilo vse leseno in gorelo kot bakla). Kar nam je tudi uspelo.

Torej, zaključek.
Praktično edina stvar, ki je po intervenciji ostala cela, je bila lakirnica, kar je najpomembneje.
Vode nam pa tudi nikoli ni zmanjkalo. Vsaj na našem koncu ne.
Tako, da bi za intervencijo rekel, da je uspela, če je smisel gašenja preprečiti nevarnost.
Poklicni gasilci pa so imeli v tem času 3 intervencije, tako da je pomanjkanje gasilcev razumljivo in upravičeno. Mogoče bi lahko vodja intervencije malo več časa posvetil poveljevanju in prostovoljnim gasilcem, saj smo se čisto sami odločali, kaj bomo gasili, ker so bili poklicni gasilci v okrnjeni zasedbi na drugi strani.
Velika kritika pa na delo policije, saj so zaposleni in firbci nemoteno "letali" po goreči stavbi.

Vse pametnjakoviče na tem forumu bi pa prosil, da so gasilci zaradi pomoči drugemu, ne zaradi filanja egota samemu sebi.

Zahvaljujem se pa poveljniku Lesc(Lesce2), ki je priskočil na pomoč v najbolj ključnih trenutkih gašenja požara. Prav tako zahvala fantu, ki je odšel po dodatno zalogo dihalcev v naš PGD.

Za manjšo zmedo glede dihalcev in organiziranosti se pa opravičujem. Glede na maloštevilčno zasedbo in velik ter nevaren požar se mi zdi da je to upravičeno. Sami imamo pa intervencije predvsem v stilu "pridemo in obrnemo", tako, da si izkušnje težje nabiramo. Samo na vajah, ki pa jih pozimi nismo imeli.

Pa lep pozdrav vsem!
Mitja
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Mitja:

Tudi z Zabavkotom sva govorila o vašem alarmiranju in o vsej zadevi. Tu sva si bila istega mišljenja, da je dopoldanski čas kritičen za vse, ki so zaposleni. Zato vam dolgega odzivnega časa morda res ne gre zameriti. Predvidevam, da v kolikor država nekej ne bo ukrenila glede tega, bo ta problem postal z leti še večji. In kako bodo potem to rešili nimam pojma.

Zabavko mi je obrazložil še ostale detajle glede vašega dela in vsega. Na koncu sva obdelala tudi tvojo rahlo zmedenost :)
Sem pa mnenja, da si gasilec na mestu saj si bil en redkih, ki je stopil iz vrste in rekel: " Mi lahko pomagaš, greva noter?" Čeprav sva si bila tujca sva pogumno poprijela za cev in priskočila na pomoč. Če sva morda dodala samo en +, da požar ni zajel lakirnice in skladišča..potem je bil trud poplačan. Nikar pa se ne zahvaljuj za pomoč...to je vendar naše delo.
Čeprav največja dilema je bila prav ta :...Ali pomagati, ali ne. Kaj bodo rekli?... Prepričan sem, da bi marsikdo priskočil na pomoč, vendar nikoli ne veš kako bo to kdo vzel.

No, upam, da boste malo naštudirali kako izpiliti načrt alarmiranja skupaj s poklicnimi in res vam želim uspešno delo naprej in naj vam nihče ne vzame zagona. Tokrat se je izkazalo, da niste nič manj vredni kot poklicni, saj ne eni in ne drugi en brez drugega nebi zmogli.

Lep pozdrav na kranjski konec.

P.s. Ne zameri kritik...iz njih se da veliko naučiti in tudi skozi njih lahko spreminjamo stvari na bolje.
izzy
Kraj: PGD

Odgovor Napisal/-a izzy »

prostovolci smo zato da pomagamo poklicnim gasilcem, če nebi bilo nas v velikih situacijah oz. požarih poklicni gasilci nebi bili kos intervenciji!!!!!

Zato je pomembno, da poklicni in prostovolni gasilci sodelujemo med seboj ne da se dajemo kdo bo prvi na intervenciji.....................
kdo je boljši kdo ni ..........
naj zaključim!!!! vsi smo tu ker bi radi pomagali po najboljših močeh
pa naj bojo to poklicni ali prostovolni gasilci!!!
Vsi za enega eden zavse!!!
NA POMOČ!!!!
britof

Intervju

Odgovor Napisal/-a britof »

V petek 13.04.2007 je bil objavljen prispevek v oddaji svet na kanalu A in sicer na temo odnosi med prostovoljci in profesionalci.Glede na to da sem kot prostovoljec v prispevku sodeloval(poveljnik PGD BRITOF) sem dolžan nekaj pojasnil v zvezi z intervjujem.Moram priznati,da je omenjeni intervju v prispevku izpadel popolnoma drugače,kot je bil moj namen.Namreč dolžina intervjuja je bila veliko daljša kot pa je bilo kasneje objavljeno in tudi v samem prispevku je bil objavljen samo tisti del,kjer sem dal izjavo,kaj nas najbolj skrbi pri alarmiranju v naši občini.
Vse ostalo(med drugim tudi bistvo intervjuja - odnosi med prostovoljci in profesionalci)pa ni bilo objavljeno.Naslednji dan ko sem govoril z novinarjem po GSM in mu omenil,da ni bilo objavljeno bistvo teme mi je zagotovil,da je bila dolžina prispevka omejena in da so zato morali "rezati".Tudi strokovni vodja na GRS KRANJ,mi je po telefonskem pogovoru zatrdil.da so tudi njegov intervju ogromno"porezali"
Po tem prispevku ima človek občutek,da je ravno naše društvo (PGD BRITOF) in s tem posredno tudi jaz kot poveljnik društva,tisti grešnik,ki tako in drugače blati profesionalce.Kar pa sploh ne drži.Sodelovanje med GRS KRANJ in našim društvom je lahko za vzor še ostalim društvom,ki pa pač ne da bi krepili tak odnos(konec koncev brez dobrega sodelovanja ni napretka tudi med prostovoljci)na veliko "plujejo" kar vse počes.
Kot že rečeno,bistvo mojega intervjuja,je bil demantirati vse očitke na račun profesionalcev a žal ravno ta del ni bil objavljen.

Poveljnik PGD BRITOF
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Mislim , da je že čas da se oglasim , kot somoderator tega foruma!

Teme vsekakor ne bomo zapirali ali zaključevali. Počakali bomo na analizo požara v mizarski delavnici v Kranju.
Analiza intervencije je v intenzivni pripravi.
Včeraj sem se tudi sam o tem prepričal z obiskom Kranja in seveda požarišča.

Kaj več pa po analizi. Naj zapišem samo to, da je velikost tega požara , tako po kvadratnih metrih in gorljivi snovi, ki je bila zajeta, veeeeliko majnše kot sem si po vašem pisanju in slikah ter posnethih predstavljal.
:shock: :wink:
Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
strojnik

Odgovor Napisal/-a strojnik »

Novinar napisal/-a:Lahko prostovoljni gasilci in profesionalni pustite svoj kontakt.
Ali pa prosim pokličite 040 69 69 24.
Hvala!
.... no potem naj pa še kdo reče da so v "službi ljudstva" oziroma da delajo za dobrobit ljudi...so pa samo tisto "izrezali" kar je bilo najbolj "pekoče"... :evil:

Zakaj niso mogli prispevka podaljšat na 5 ali 10 mimut in prikazat celotne podobe vsega, ker sedaj so ljudje ki so to spremljali še bolj zmedeni in nas imajo še za večje sovražnike (prostovoljce in poklicne)...

Za njih je važno da je vsak dan prispevek o strojanih.... #-o
Slika
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Opozarjam vas , da imamo pod Ostalo temo PREDSTAVITEV GASILCEV V MEDIJIH !
Uporabniški avatar
sebastjan.kamensek
Kraj: Železniki

odgovor

Odgovor Napisal/-a sebastjan.kamensek »

Bravo Lesce2! Tako se piše.. Izzy, kako si to mislil, da smo prostovolni zato, da "pomagamo" poklicnim... Verjetno si s tem mislil, da pomagamo drug drugemu, ker je to sožitje vzajemno...

l.p.
!Vogn ni igrača!
MVr

Odgovor Napisal/-a MVr »

sabirman napisal/-a:Zaradi tega ker ima pena DUŠILNI ter HLADILNI učinek :!:
Hvala za odgovor. Ampak, zadovoljivega odgovora mi nisi dal. Zanima me, zakaj gašenje z peno strešne konstrukcije, če je požar na tleh (posledično tudi na strešni konstrukciji) ob upoštevanju dejstva, da pena na visoki temperaturi relativno hitro razpada. Postavlja se tudi vprašanje zaščite stropne konstrukcije z težko peno, saj je le-ta precej tekoča in se ne ''prime'' na stoječe površine. Analiza (upam, da bo objavljena na forumu) pa bo verjetno dala odgovor o porabi penila.

Lep dan še naprej!

Martin.
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kontakt:

Re: odgovor

sebastjan.kamensek napisal/-a:Bravo Lesce2! Tako se piše.. Izzy, kako si to mislil, da smo prostovolni zato, da "pomagamo" poklicnim... Verjetno si s tem mislil, da pomagamo drug drugemu, ker je to sožitje vzajemno...

l.p.
nabiranje objav !
Uporabniški avatar
sabirman
Kraj: LJ-BRDO(antiforumaši)

Odgovor Napisal/-a sabirman »

Kar je blo je blo :!: Najbol pomembno je da so požar pogasili :!:
Te kej mot? Povej men in ne jambri poveljniku!
Odgovori