zbor gasilskih vozil

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
maksimiljan

zbor gasilskih vozil

Odgovor Napisal/-a maksimiljan »

Že lep čas spremljam različne komentarje (aktivno in pasivno), ki se pojavljajo ob predstavitvi novih vozil na forumu. Ljudje smo si pač različni in vsak ima pravico biti za ali proti neki inovaciji, prav tako pa je vsak opravičen do komentarja, ki je lahko pozitiven in negativen, a za njim stoji z argumenti.
Vsak nadgraditelj teži k temu, da vozilo izdela z čim manj stroški, saj mu tako več ostane, ostaja pa dejstvo, da se napake serijsko ponavljajo tudi na vozilih z kasnejšim datumom izdelave.
Tudi slike, ki niso posnete iz idealnega kota marsikaj pokrijejo in marsikaj razkrijejo. Povsem nekaj drugega je ogled v živo in primerjava z enakim vozilom ( proizvajalec šasije in različni nadgraditelj).A tudi to nam ne pove kaj dosti, če nas zanimajo vozne lastnosti oz. moč motorja (220KM …280KM).Tako nam ne preostane nič drugega kot vožnja od enega gasilskega društva do drugega, ki je po možnosti na drugem koncu Slovenije in primerjavo po slikah……. ter poslušanje različnih komentarjev.

Moj predlog, za katerega upam, da ga bodo podprli tudi udeleženci na forum in to aktivno, saj brez vozil izpeljava ne bo mogoča, je sledeč:

· ZBOR VOZIL (2005 in novejša)
· PRIMERJAVA VOZIL (Mercedes, MAN, Renault, IVECO,Scania, VOLVO….)
· PRIMERJAVA NADGRADENJ
· PRIMERJAVA MOČI MOTORJEV
· PRIMERJAVA ČRPALK
· TESTNE VOŽNJE (voznik iz PGD- ja ki je lastnik vozila)
·
·

Glede na to, da je veliko vozil še v fazi izdelave in bodo prevzeta v uporabo v poletnem času, bi bilo smiselno organizirati »zbor« v oktobru, ko bodo za nami že domače veselice, mošt in kostanj pa bosta tudi ta prava, frajtonarica pa je že všteta.

V kolikor bo moj predlog padel na plodna tla, sem pripravljen vso zadevo tudi organizirati ter sprejeti vsakršne predloge, ki bi pomagali, da bi »zbor« zagledal luč sveta. Lokacija zbora bi bila nekje na štajerskem v bližini avtoceste.
Uporabniški avatar
MatKme
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a MatKme »

Zadeva sploh ni napačna. Vendar društva, ki imajo po en GVC oz. je GVC še v izdelavi bodo težko zapustila domače društvo saj je dom brez tehnike nima pravega pomena! Njihovo delovanje je ohromljeno! To je moje mnenje! Seveda pa upam da se bo stvar realizirala!

:D
Lep pozdrav! Matevž Kmecl
Uporabniški avatar
aljoša zver
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a aljoša zver »

Ta zadeva res ni napačna, se mi zdi to da je ena super ideja, to se pri nas vidi ko sedaj tudi iščemo najbolšo rešitev za nabavo našega vozila GVC16/25, vendar je pa tudi res da si nekatera društva ki imajo samo en GVC to težko privoščijo, tu bi se morala najti še kakšna boljša rešitev. Vendar pa podpiram tvoj predlog.
Naša spletna stran:

http://www.pgdradlje.si
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Dobra ideja , predvsem za društva ki načrtujejo nabavo in bi prišla do marsikatere ideje in informacije .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
sebastjan.kamensek
Kraj: Železniki

odgovor

Odgovor Napisal/-a sebastjan.kamensek »

Dobra ideja... vendar se moram strinjati z Matkme... pač si nekateri ne moremo privoščiti, da bi odpeljali naše glavno napadalno vozilo na kakšno srečanje, saj ostanemo brez 1/3 orodja in opreme. Žal se vsi zanašamo na to vozilo, in brez njega bi nam kar trda predla.Sicer pa je vzpodbudno, da vsaj nekdo razmišla v tej smeri..

l.p.
!Vogn ni igrača!
maksimiljan

replika

........smo brez GVC-ja,.......... MatKme vem kje je Škofja vas in mislim, da bi gasilci iz Vojnika brez vsakega problema pokrili vaš požarni okoliš, če bi ravno takrat prišlo do intervencije. v Garaži imate pa še TAM-a, ki pa tudi ni za med staro šaro.Se pa morda spomniš od kje so bila vse vozila ko je bila gasilska parada v Celju.
Takih primerov je koliko hočeš..........................

Možnost obstaja, se strinjam...........se pa gasilci združujemo z namenom, da sodelujemo in si pomagamo.

Kaj pa ko je vozilo na rednem servisu, tehničnem pregledu..........in ga ni tam kje bi moral biti, torej v garaži. Kako pa takrat opravičuješ svoje trditve!?!?!

Lani je bilo v Opatiji najmanj 20 vozil iz Slovenije v večini iz manjših društev, mogoče bi bilo smiselno povprašat njih kako so rešili ta problem in tako bo rešen tudi vaš in se bomo lahko srečali na "zboru", če bo zagledal luč sveta.
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Maks, da ne bo pomote. Ideja o takšnem "zboru" ni napačna in ji vsekakor ne gre nasprotovati. :wink:
Kako in kje organizirati, kako se zadeve logistično lotiti je pa drugo vprašanje.
Se mi zdi, da bi bilo radovednih interesentov kar dosti. Se tudi sam štejem med njih.

Pa še mimogrede:
Vidim, da dokaj dobro poznaš situacijo v naši okolici, pa vendar samo popravek: Kolegi iz Vojnika sodijo v sosednjo občino in sosednjo GZ, tako, da bi nas malce težje pokrivali. V garaži je res poleg MAN-a še TAM. In tu se strinjam s tabo, da nikakor ni za šaro. Mi smo prav veseli, da ga imamo. Ampak glede na idejo, da bi na zbor prišla vozila letnika 2005 in mlajša tudi naš MAN odpade.
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Uporabniški avatar
Urosch
Kraj: in the midlle of nothing

Odgovor Napisal/-a Urosch »

hm...V kolikor spremljam to temi mi je prav všeč. Bilo bi pa dobro če bi naredili več takih zborov po Sloveniji. Npr. da se nebi gasilci iz GZ Maribor vozili v Ljubljano ali pa kam drugam, bi se lahko naredilo več takih srečanj po mestih v Sloveniji, npr: v Mariboru, Ljubljani,..Seveda pa nebi smela bit vsa srečanja na en dan ampak razporejena...
Samo predlog :D
Lep pozdrav, Uroš
maksimiljan

Nisem čisto točno vedel kje je meja.........no se ni važno, sem vesel da zadevo podpiraš, kar pa se tiče letnikov vozil sem pač napisal eno cifro, ki mi je padla na glavo.

Vem, da bo logistično zahtevna zadeva, a za nas gasilce ni nič nemogoče, če smo sposobni zbrati miljone za GVC-je, bomo pa še to zrihtali.

Koliko mi je Belak razkazal vašega MAN-a mislim, da bi bio škoda da se ne bi udeležili "zbora".

Koliko smo se pogovarjal z stanovskimi kolegi in ko je nekako padla ideja za "zbor" bi nekako zagotovili cca 15 če bi bil izveden takoj. Smiselno pa bi bilo, da bi se nas zbralo čim več, zato je oktober več kot dober, saj bil lahko marsikatero društvo imelo malo strokovno ekskurzijo v mesecu požarne varnosti.
Uporabniški avatar
toma
Kraj: Mežica

Odgovor Napisal/-a toma »

Predlog je vsekakor na mestu , samo povečaj strostno omejitev za eno ali dve leti,pa bomo morda lahko zraven in če bi se to razvijalo po mestih bi lahko bila predstavljena različna gasilska vozila ,ki služijo svojim namenom od GV1 do GVM1 in naprej saj so tudi ta zanimiva .
Gasilec znanja ne proda , ampak ga podari.

NA POMOČ !
maksimiljan

Toma ...........mislim, da lahko letnik vozila čisto odpišemo. Prav tako pa tudi tip vozila.
Glede na neke dogovorjene zadeve z stanovskimi kolegi bo "zbor gasilskih vozil" na štajerskem izveden v oktobru, za kje drugje pa se bo moral najti en drug organizator, ki bo poskrbel za logistične zadeve.
20 GVC-jev je že zagotovljenih, če pa damo zraven še vozila pod 3,5 skupne teže pa smo že prek 30 vozil.
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

Največji zbor gasilskih vozil se je zgodil danes v planici.
Darko
kutan
Kraj: Selnica ob Dravi

Odgovor Napisal/-a kutan »

Ta zbor bi lahko priredili na letališču v Slivnici pri Mariboru.
Gasilci smo pravi lojzeki ko pa je potrebna pomoč pa smo pravi asi!
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

kutan napisal/-a:Ta zbor bi lahko priredili na letališču v Slivnici pri Mariboru.
Ideja ni slaba. Bomo pomagali pri organizaciji, če bomo lahko.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

darko napisal/-a:Največji zbor gasilskih vozil se je zgodil danes v planici.
Darko
Darko, to so bila v glavnem manjša vozila GV-1 in GVM-ji. :roll:
Stati inu obstati. /Trubar/
Odgovori