Pozivnik - sem ga pokvaril?

Včasih življensko pomemben del gasilske opreme.
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Andro_

Pozivnik - sem ga pokvaril?

Odgovor Napisal/-a Andro_ »

Pozdrav,
zanima me kaj je to na pozivniku (glej sliko). Enkrat sem baterijo spraznil čisto do konca - do te mere da se je pozivnik sam ugasnil. Ko sem dal not novo oz. eno od napolnjenih baterij, se mi sedaj vedno tole pokaže pa na začetku ful dolgo vibrira. Se komu sanja kaj je to oz. kaj lahko naredim?
Priponke
pager
pager
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Če se ne motim so tole RIC naslovi, katere ima vpisan sam pozivnik. Če pa jih hočeš videt, pa moraš vedet kako do njih priti. Kak pa to dol spravit pa ne vem, kolikor pa zadevo poznam pa se ti po nekaj sekundah vrže v normalno stanje.

Sicer pa imam enega takega, ki se v normalno stanje ne vrže, in ga je baje treba resetirat.
Andro_

sem poskušu razne te fore, ki jih imajo ponavadi te električne naprave. če držim vse 3 tipke medtem ko vstavim baterijo je edina razlika ta da ne vibrira na začetku. Pa tudi če ga pustim pri miru to ostane na zaslonu seveda...
MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

A pozivnik ti normalno dela, probej se testirat. :wink:
Uporabniški avatar
Fire|Man

Odgovor Napisal/-a Fire|Man »

Čuden se mi zdi da si dobil RIC naslove na zaslon ker, če se ne motim jih lahko dobiš le ob vklopu pozivnika s tem, da moraš istočasno držati rumeno in menda zgorno tipko.
Probaj dat baterijo še enkrt vn in not.
"Pa sam gasilc' sm hotu bit!"
Andro_

ja, sej se men tut čudno zdi :) mism, vem drgač kako pridt do tega, zdej se je pa to zgodilo kar tko, samo baterijo sem not dal. In seveda sem tut baterijo probu vn dat, že večkrat.

Zdej ne vem pa kako testirat če pozivnik dela, razn da bi naroču da mi ga ročno proži.
MarkoŠ
Kontakt:

Aktivira se pozivnik tako, da nekdo (običajno tisti, ki skrbi za pozivnike v PGD ali poveljnik PGD) pokliče na 112 oz. ReCO, prosi za proženje pozivnika, pove številke pozivnika ali ime nosilca pozivnika in pozivnik se proži.

A pozivnik normalno prikaže vse funkcije: uro, besedilo sporočila, zvok ali vibriranje.

Če pozivnik ne prikaže vseh funkcij je najboljše, da ga daš na servis.

Upam, da sem ti kaj pomagal, če ne me pokliči na gsm.
Andro_

ne, pozivnik je ves čas tak (zmrzjen), ni tako da bi te podatke samo prikazal ampak se pri tem ustavi. Torej tut nobena tipka nima efekta itd...
MarkoŠ
Kontakt:

Potem ti ne ostane nič drugega kot, da čimprej pošlješ pozivnik na servis. :wink:
Andro_

Ok, hvala
bom našel nekoga ki pri nas to dela :)
če ma pa kdo slučajno še kako idejo/izkušnjo pa kar na dan z njo seveda
Uporabniški avatar
Mitja Gregorič
Naj forumovec 2003
Naj forumovec 2003
Kraj: Volčja Draga
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mitja Gregorič »

Pozivnik bo najverjetneje potrbno ponovno spogramirat...

meni se je podobno 2x zgodilo obakrat ko je bila baterija na koncu in je bil takrat pozivnik prožen ter je piskal na omarici v pGD do izpraznitve...

potrebno ga je bilo nest nazaj v RCO na programiranje...

Nesi v RCO!!!
Operativci - Bratje v ognju,dimu in pepelu

Slika
Slovenski gasilci >KLIKNI< !!!
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Ja, se strinjam z Mitjem, ne nosi na servis ampak na ReCO, saj tudi moje prejšnje pisanje sloni na navedbi nekoga iz ReCO-ta.
hipy

Odgovor Napisal/-a hipy »

To kar se je zgodilo je posledica izpraznitve notranje baterije, ki vzdržuje spomin za vse nastavitve uporabnika, vključno z RIC številkami. To se zgodi z leti.Treba je zamenjati notranjo baterijo, ali preveriti možnost hladnega lota, ki je pri starih modelih 2.0V in pri novih modelih 3.0V, ter vse skupaj na novo programirat. Programatorje imajo na RECO-tih. Če stisneš vse tri tipke pri ugasnjenem pozivniku se pokažejo te RIC številke, ampak takrat je pozivnik v SERVICE MODU in se obnaša malo drugače kot normalno. Meniji se hitreje ugašajo, pozivnik za vsak poziv piska, ker ne dela CALL SUPRESSION in tako naprej.
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Mitja Gregorič napisal/-a: ...potrebno ga je bilo nest nazaj v RCO na programiranje...
Nesi v RCO!!!
Moj nasvet je da odneseš pozivnik na servis in ne na ReCO. 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
stanč

Odg: Pozivnik - sem ga pokvaril?

Odgovor Napisal/-a stanč »

Za testiranje pozivnika lahko sam pokličeš na št. 112, se predstaviš in prosiš če ti lahko pošle testbi poziv. Povedal mu boš RIC pozivnika in ti bo poslal poziv.
Pazi da mu poveš pravi RIC ker drugače bo sprožil celo gasilsko zvezo oz. celo društvo.
Drgač pa ti tko piše ko dobiš testni poziv, če testnih pozivov ne prejemate redno pokličite na tlf 112.;)
Odgovori