Novo vozilo gasilcev iz Trofaicaha

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Odgovori
dobovsek

Novo vozilo gasilcev iz Trofaicaha

Odgovor Napisal/-a dobovsek »

Že pred letom dni smo se nekateri udeležili predaji novega gasilskega vozila v namembnost pri avstrijskih kolegih. Takrat sem se tam povezal z enim od gasilcev in moram reči, da sva stike tudi ohranila. Pred kratkim ko sem se malo potikal po Avstriji sem se zopet oglasil tudi pri njih. Predstavil sem jim naš forum ter povprašal če smem slike njihovega novega vozila objaviti na teh straneh. Seveda so v to privolili, zato vam danes z veseljem pokažem slike njihovega vozila, čeprav je od prevzema že kar dolgo časa.
Sem sem prilepil le 1 slikco za pokušino ostalo bo sledilo v galeriji.
Vozilo je na podvozju MAN LE 14.280, celotna investicija z opremo pa naj bi po neuradnih podatkih stala okrog 60 mio SIT.
Priponke
IMG_1260.jpg
Pozdrav iz pod kamniških planin ;)
darko

Odgovor Napisal/-a darko »

To so vozila za martranje gasilcev, saj v njem ne moreš stati.
Darko
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Zakaj pa bi stal? Sej se ne voziš z ljubljansko trolo?! :)
Se strinjam, da je MAN kar se kabin tiče dokaj tesen..sem si jih kar nekaj ogledal. Čeprav pa znajo nadgraditelji lepo povečati kabino za posadko. Meni je voz všeč, ni mi pa nekak pri srcu predvidevam da pnevmatski del zadnjih stopnic iz kabine.
Uporabniški avatar
strojnik

Odgovor Napisal/-a strojnik »

No to je lepo slišat da se gasilci povezujemo tudi preko meja.

Bi pa na temu mestu nekej ipostavil, in sicer me zanima kako je pri teh novih vozilih kaj z elektroniko. Že zadnjč pri predstavitvi Ziegler opreme sem opazil da se še posebej pri črpalkah uporablja vse več elektronike (razne komande, elektromagnetni ventili,...). Pa me zanima kakšno imate kaj vi mnenje o tem? A imate kje v društvih kaj podobnega in kako se obnese? Zanesljivost?
Slika
TUTA
Kraj: PGD Tolmin

Odgovor Napisal/-a TUTA »

Neše društvo je bilo na izletu kjer smo si ogledal GB Celje. Ta imajo pumpo vodeno preko računalnika.

Ker nas je zanimalo kako se ta sistem obnese saj ga mi trenutno še nimamo je povedal takole. Da sicer zelo praktičen vedar ko si ponavadi nekoliko živčen na itervenciji in hočeš čim hitreje spraviti vodo do napadalcev, sistem pogosto zablokira.
Tako da očitno bo potrebno sistem še malo izpopolniti.

več lahko povejo Celjani.
LP Luka
v službi ljudstva- NA POMOČ
Luka Tuta
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

mi imamo drzavnega tunelca isto z vso elektroniko in zasloni na dotik, pa morem povedat da se ni blo problemov. Pac malo se je treba privadit, je pa vse cist simpl in pise v slovenscini. V bistvu prtisnes na gumb voda, ter na stran kjer hoces da tece in si fertik (par pritiskov in konc). zanesljivost ? tak kot navadn sistem. Edino kar je, da lahko ce si fejst nerodn mimo prtisnes , pa si v drugem meniju, to je pa isto na mehanicni, ce odvijes napacen vijak tud ne tece ?
Glede celjanov pa brez komentarja. Zakaj pa so vaje ? ce pa se poklicni ne morejo malo ustect v nov sistem, pol pa res nevm ... :roll:
(vem da majo istega tunelca kot mi)
Don't raise your voice, Improve your argument!
Odgovori