To se mi zdi malce za lase privlečeno.Kranjčan napisal/-a:Zabavko nebi ti rad vneprej zagrenil življenja, opoziril bi ti le samo na to, da bi bilo dobro če bi vedel, da v Kranju nisi zaželjen če si prvič prostovoljni gasilec in drugič če si član tega foruma.
poklicni gasilec
Moderator: Vrsho
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
-
Kranjčan
Naprej so prišli trije kandidati, tako kot je bilo na začetku rečeno. Kdo pa je prišel naprej, pa vedo samo vodilni v GBL, saj so oni staknili glave skupaj in zadevo dokončno odločili. V prihodnjih dneh pa bodo o izboru obveščeni tudi dotični kandidati.
LP
Suzy
LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
Jest pa bom NARAVNOST komentiral izjavo Kranjčana!
Čeprav je izven teme!
VEM da GRS nima preveč dobrega mnenja o PGD-jih! In da se otepajo kandidatov, ki imajo čine v PGD! SUPER KAJ!
To je dejstvo!
In zakaj?
No ja! Pa me naj kar SKURCAJO! STOJIM ZA SVOJIMI BESEDAMI!
Se še podpišem, sicer pa sem!
Če me to onemogoča, da imam čin v PGD in da sem član foruma GASILCI.ORG potem PLOSKAM naši državi in takim cvetkam!
To je tako kot bi za mehanika iskal človeka OBVEZNO BREZ izkušenj!
Nadaljujem? Ni potrebe!
Torej mišljenje GRS: (kot je meni znano!!!) In sem ga VEČKRAT slišal od ljudi polnih svoje glave! (beri GRS Kranj) SEVEDA SAMO določeni!
Poznam kar nekaj fantov in so SUPER!!! Tako da ne posplošujem! Samo nekaj cvetk!
Mišljenje cvetk: Prostovoljci odžiramo denar poklicnim! Zakaj? Če so na intervenciji sami potem traja (PRIMER) 3h! Če pa pridejo-mo prostovoljci pa traja 2h! In? Hja več denarja če so na intervenciji kot v domu!
In potem prostovolci čičamo doma in ko je potrebno (PLANIKA), ko je resnična štala... so pa prostovolci dobri in jih dobivajo po glavi!
NEOPREMLJENI, LAUFAJO KO KURE, POJMA NIMAJO, lahko nadaljujem?
Kje pa naj človek dobi izkušnje če ne v sodelovanju z vami? Naj sami kurimo, da ko bo potrebno bomo izurjeni in delali pravilno!?
NOT!!!
Mislim da sem napisal dovolj!
Aja pa te cvetke o katerih govorim! Lahko rečem, da sem od nekaterih od njih VEČJI strokovnjak o gasilstvu kot oni!
Sicer pa to ni težko!
Komur forum ni všeč naj ga ne bere (in zapravlja časa!) nam in sebi! Komur pa PGDji (od poklicnih) niso všeč naj se pa praša kaj lahko ONI brez nas!?
Prazen nič! Ko pride do česa večjega (poplave, večji požar, nezgode,...) smo pa dobri in ploskajo ko pridemo!
Aja da ne govorim kakšne polemike so če jih prehitiš na intervencijo!
Evo mislim da sem si dovolj "sovražnikov" nakopal v Kranju!
Se opravičujem ostalim forumašem za daljšo objavo! Samo take stvari me pa pogrejejo![/b]
Čeprav je izven teme!
VEM da GRS nima preveč dobrega mnenja o PGD-jih! In da se otepajo kandidatov, ki imajo čine v PGD! SUPER KAJ!
To je dejstvo!
In zakaj?
No ja! Pa me naj kar SKURCAJO! STOJIM ZA SVOJIMI BESEDAMI!
Se še podpišem, sicer pa sem!
Če me to onemogoča, da imam čin v PGD in da sem član foruma GASILCI.ORG potem PLOSKAM naši državi in takim cvetkam!
To je tako kot bi za mehanika iskal človeka OBVEZNO BREZ izkušenj!
Nadaljujem? Ni potrebe!
Torej mišljenje GRS: (kot je meni znano!!!) In sem ga VEČKRAT slišal od ljudi polnih svoje glave! (beri GRS Kranj) SEVEDA SAMO določeni!
Poznam kar nekaj fantov in so SUPER!!! Tako da ne posplošujem! Samo nekaj cvetk!
Mišljenje cvetk: Prostovoljci odžiramo denar poklicnim! Zakaj? Če so na intervenciji sami potem traja (PRIMER) 3h! Če pa pridejo-mo prostovoljci pa traja 2h! In? Hja več denarja če so na intervenciji kot v domu!
In potem prostovolci čičamo doma in ko je potrebno (PLANIKA), ko je resnična štala... so pa prostovolci dobri in jih dobivajo po glavi!
NEOPREMLJENI, LAUFAJO KO KURE, POJMA NIMAJO, lahko nadaljujem?
Kje pa naj človek dobi izkušnje če ne v sodelovanju z vami? Naj sami kurimo, da ko bo potrebno bomo izurjeni in delali pravilno!?
NOT!!!
Mislim da sem napisal dovolj!
Aja pa te cvetke o katerih govorim! Lahko rečem, da sem od nekaterih od njih VEČJI strokovnjak o gasilstvu kot oni!
Sicer pa to ni težko!
Komur forum ni všeč naj ga ne bere (in zapravlja časa!) nam in sebi! Komur pa PGDji (od poklicnih) niso všeč naj se pa praša kaj lahko ONI brez nas!?
Prazen nič! Ko pride do česa večjega (poplave, večji požar, nezgode,...) smo pa dobri in ploskajo ko pridemo!
Aja da ne govorim kakšne polemike so če jih prehitiš na intervencijo!
Evo mislim da sem si dovolj "sovražnikov" nakopal v Kranju!
Se opravičujem ostalim forumašem za daljšo objavo! Samo take stvari me pa pogrejejo![/b]
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
-
Kranjčan
Tukaj se pa jaz podpišem pod objavo Zabavkota. Nisem vedel da si toliko seznanjen glede našega sodelovanja z GRS Kranj. Čisto vse kar si napisal je resnično, lahko dodamo samo še to da so nekateri res polni samega sebe. Najbolj pa jim zamerim ker v Kranju ne pustijo da bi prostovoljci sodelovali tudi na intervencijah. In potem se res zgodi Planika na vsakih nekaj let, mi pa brez izkušenj.Jasno saj nam niti ne dobvolijo da bi jih kje dobili. Mislim da takšnega sodelovanja ni nikjer drugje v SLO. Še Ljubljana ki ima nekaj poklicnih na izmeni nima tako slabega sodelovanja kot pa GRS Kranj, pa komaj po 5 ali 6 jih pride na intervencijo. Na izmeni pa jih dela po 7. No res da jih je napisano malo več, vendar dejansko jih pa dela manj, so so tudi dopusti in bolniške vmes.
Še enkrat bravo Zabavko, mogoče si si malo pokvaril vtis v GRS, vendar pravica pa je napisana 100%.
Še enkrat bravo Zabavko, mogoče si si malo pokvaril vtis v GRS, vendar pravica pa je napisana 100%.
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Samo moje osebno menje ter izkušnje iz prakse o povezavi prostovoljci in poklicni.
Kar sem jaz imel izkušnje z delom v poklicnih enotah (tudi v Kranju) lahko fante samo pohvalim. Povsod je bil lep sprejem, veliko so nam povedali, svetovali. Pa to ljudje, ki imajo za sabo po 4000 vodenih intervencij. To so prave zakladnice gasilskega znanja, ki jih radi delijo s prostovoljci če seveda želiš.
Če pa prideš k njim z zlatimi našitki in pametuješ vse vprek pa mislim, da tam nimaš kaj iskati. Fantje, čin še ne pomeni znanja, dolgi gobec pa tudi ne.
Kar sem jaz imel izkušnje z delom v poklicnih enotah (tudi v Kranju) lahko fante samo pohvalim. Povsod je bil lep sprejem, veliko so nam povedali, svetovali. Pa to ljudje, ki imajo za sabo po 4000 vodenih intervencij. To so prave zakladnice gasilskega znanja, ki jih radi delijo s prostovoljci če seveda želiš.
Če pa prideš k njim z zlatimi našitki in pametuješ vse vprek pa mislim, da tam nimaš kaj iskati. Fantje, čin še ne pomeni znanja, dolgi gobec pa tudi ne.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik napisal/-a:
Kar sem jaz imel izkušnje z delom v poklicnih enotah (tudi v Kranju) lahko fante samo pohvalim. Povsod je bil lep sprejem, veliko so nam povedali, svetovali. Pa to ljudje, ki imajo za sabo po 4000 vodenih intervencij. To so prave zakladnice gasilskega znanja, ki jih radi delijo s prostovoljci če seveda želiš.Če pa prideš k njim z zlatimi našitki in pametuješ vse vprek pa mislim, da tam nimaš kaj iskati. Fantje, čin še ne pomeni znanja, dolgi gobec pa tudi ne.
Se podpišem pod to
dušan
Vedno pričakuj nepričakovano!
Bolj ali manj se strinjam z Janezom Tratnikom. Po mojem mnenju je odnos odvisen od prvega vtisa. Če pride prostovoljec k poklicnemu in začne po domače povedano pametovat, potem se sploh ne čudim da imajo poklicni slabo menje o prostovoljcih (moramo pa le vedeti, da je tem fantom gasilstvo vsakdanji kruh in ne hobi, ter da imajo znanje na visokem nivoju).
LP
Suzy
LP
Suzy
Če v življenju srečaš limono, kupi tequilo in sol ter pokliči še mene 
Točno to sem mislil. Zato pa sem napisal obdelovali in ne obdelali.Oskar napisal/-a:Tomkat, teme o relaciji poklicni-prostovoljni še nismo obdelali do konca , ker se pojavljajo novi problemi.
Torej poiščite to temo in pišite v njo. Tu pa naj ostane razpis.
Moderator pa naj pobriše.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)