Testna verzija Vulkana

Uporaba informatike v gasilstvu

Moderator: Vrsho

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Odgovori
krivina

Testna verzija Vulkana

Odgovor Napisal/-a krivina »

Link do testne verzije prenovljenega Vulkana:

http://www.gasilec.net/prispevek.php?leto=2006&id=208

Za enkrat mi ni prav preveč všeč, čeprav je šele začetna verzija. Notri tudi še ni vseh stvari, ki so bile obljubljene. Za zdaj vsebuje samo članstvo, organizacijo in opremo.

Upam na boljše nadaljevanje.
Uporabniški avatar
Matej Z.

Odgovor Napisal/-a Matej Z. »

Upam da bo novejša verzija mnogo enostavnejša, predvsem pa bolj pregledna.

Ali mogoče veste kdaj približno pride v uporabo?
Uporabniški avatar
_Fire_

Odgovor Napisal/-a _Fire_ »

Ko se človek navadi na eno pride drugo, ponavadi še slabše.

Če pogledam vulkan mislim da je kolko tolko, kar se pa uporabe tiče sem brez komentarjev, če prav gre zdaj že za silo, ko se človek malo navadi.
Ko pogledam tole testno verzijo mi pa ne gre nekaj v glavo. Razen grafičnih sprememb nisem opazil lih nekih razlik. Bo pa spet treba na novo šturirat, sem raje, da pustijo tako kot je.
Če kdo vidi kake novosti al pa spremembe za lažje delo pa naj napiše, da bom preveril, saj sem mogoče ocenil program le na prvi pogled. Pravijo pa da je prvi vtis najpomembnejši :) .

LP
Uporabniški avatar
blaz
Kraj: Zasip

Odgovor Napisal/-a blaz »

Mene je ta nova verzija navdušila predvsem s tem, da deluje še v čem drugem in ne samo v Internet Explorer. Sem prav lepo dela v Firefoxu in če bo tudi končna verzija tako delovala, sem jaz takoj za to da se Vulkan "posodobi".
Samo delo se mi ne zdi tako drugačno kot v sedanji verziji, samo izgled je prilagojen izgledu Spina. Po mojem menju bi moral vsak, ki trenutno uporablja Vulkan, znati uporabljati tudi novo verzijo.

Blaž
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Franci »

Sam grafični izgled mi deluje bolje. Kaj bo pa novega v ostalem delovanju prenovljenega Vulkana? Akdo to ve? :roll: 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

Bo treba na kake ugotovitve še počakati, sam sem se prijavljal v to verzijo že 4x, delalo pa je samo 1x.
Uporabniški avatar
pes
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a pes »

V Opremi imaš po novem na voljo izdelovalce podvozij, izdelovalce nadgradnje, sam določiš kot kaj boš vpisal kot OS al kot DI, po novem vpisuješ še reg. št.
Po novem so bovezni podatki o avtu: proizvajalec podvozja, leto podvozja, izdelovalec nadgradnje, leto nadgradnje.
Pri zadolžitvah opreme, npr.kot vozilo se poraja opcija količina-ki je npr. za vozilo vparašanje količina česa. Je pa ta količina pogoj za shranjevanje zadolžitev.

Pri iskanju opreme se ti npr. ob izbiri skupine Vozila, podskupine ne naložijo ampak moraš to storiti sam ročno s klikom išči :(

Modul Napredovanja je naložen vendar ne dela nič.

Modul Člani je naložen.Pri članu je dodana opcija dežurstva.Pri članovih podatkih ob članstvu je dodana opcija REVIJE ( morda bodo beležili kdo je naročen na LG-ja in kdo na Gasilec :twisted: :twisted: ) Dodan pa je modul delo, kjer jih zanimajo zdravniški pregledi, zavarovanje (to bo nekaj za Konciljo :twisted: ) in spet dežurstva. Pa v levem delu kjer iščemo člane, ne prikazuje več ID člana :evil:
Uporabniški avatar
Matej Z.

Franci napisal/-a:Kaj bo pa novega v ostalem delovanju prenovljenega Vulkana? Akdo to ve? :roll: 8)
Spreminjanje gesel je predvideno tako, da ga popravi sam uporabnik. V kolikor pa se bo geslo izgubilo, bo moral kontaktirati z administratorjem. To je neke vrste varnostni ukrep.

Če se ne motim bo to ena izmed sprememb.
Uporabniški avatar
Ndrej
GE: PGD Prečna
Kraj: Prečna, Novo mesto
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Ndrej »

A lahko kam pošljemo svoje predloge za "novi" Vulkan?

Predlagal bi, da naredijo "log" oz. "shranjevalnik dogodkov" ali kakršen koli je že slovenski izraz. Vse kar bi se naredilo/spremenilo v Vulkanu, bi bilo zabeleženo in bi lahko kadarkoli ogledali.
Uporabniški avatar
Matej Z.

Predloge za novi Vulkan so zbirali "JANUARJA, FEBRUARJA".

Informacijo o zbiranju predlogov smo dobili vsi tisti, ki imamo dostop do Vulkana. Obvestilo je čakalo na prvi strani po vstopu v Vulkan. Bil je naveden e-mail, kamor smo lahko poslali predloge.
Odgovori