GASILSKE IZKAZNICE 2

Vse kar je povezano z organiziranostjo gasilstva in predpisi
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Uporabniški avatar
_Fire_

Odgovor Napisal/-a _Fire_ »

No pri nas v društvu so izkaznice čudna reč, saj se dogovori vlečejo že kar ene 3 leta. Kaj je vzrok ne vem, res pa je, da smo se večkrat pogovarjali glede stroška, ki bi nastal pri izdelavi. Nato smo prišli do skupne točke in se odločili, da bomo izkaznice dali delati le za operativce in s tem se je izbor bistveno zmanjšal.

LP
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

Jaz res nevem zakaj se vsi "baje" silijo met izkaznce. Ce pa tak nimajo nobene vloge, kaj mu bo ce niti na tekmovanja ne hodi ? se postavljat se ne more z njo kr ni nalepk od cinov gor :lol:
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
Estera

Odgovor Napisal/-a Estera »

PIPIKA13 napisal/-a:Prosim ne se odmikat od teme fotografije tukaj niso toliko pomembne, če ravno so strošek!

Estera se pravi, da naj nabavim članske izkaznice in potrošim 300.000 sit društvenega denarja za to, da bo nekdo imel na tekmovanju lažje delo z evidencami! Halo kaj ti si mogoče v organih GZS, da tako razmišljaš? Pol menda nosiš tudi E.E. srajco pa brez zamere!
Noben ni rekel da mora vsak penzionist okol z gasilsko izkaznico dirkat. Izkaznice se bodo uporabljale tudi pri izobraževanju in jih bo potrebno imeti za legitimacijo.

Pri nas smo jih nabavili za člane A, zaradi pokalnega tekmovanja, ter nekaj funkcionarjem oz. tistim, ki se izobražujejo.
Sero venientibus ossa.
Uporabniški avatar
Pero

Odgovor Napisal/-a Pero »

sem ze velikokrat bil na igu, pa mi niti 1x niso rekli za izkaznco...
Don't raise your voice, Improve your argument!
Uporabniški avatar
Estera

za enkrat še ne. vsaj tako sem bil obveščen v ljubljani ko sem dvignil obrazce
Sero venientibus ossa.
Uporabniški avatar
PIPIKA13

Odgovor Napisal/-a PIPIKA13 »

Veš Estera to pa mi ni všeč, da bi jo nekateri člani dobili drugi pa ne. V našem društvu so vsi člani enako vredni.

Glede penzjonistov pa: To so gasilski veterani, ki jih zelo spoštujemo saj so v preteklosti ogromno naredili za naše društvo!

Hvala za mnenja ste mi kar dosti pomagali, bomo za teh 300.000 sit. kaj bolj potrebnega kupili.
Uporabniški avatar
_Fire_

Odgovor Napisal/-a _Fire_ »

[quote="PIPIKA13"]Veš Estera to pa mi ni všeč, da bi jo nekateri člani dobili drugi pa ne. V našem društvu so vsi člani enako vredni.

[/quote]

Glede tega da so vsi enakovredni se jaz ne strinjam. Sicer ne vem kako je pr vas, pri nas se redno na vajah in podobnem pokaže nekje okoli 25 članov, medtem, ko ostalih pač ne vem kolko mogoče vidimo na občnem zboru al pa še to ne. Kako naj bo potem enakovreden član in koristi iste ugodnosti kot nekdo, ki vloži veliko časa letno v društvo, razvoj in pa prostovoljno delo?

Res pa da moramo na veterane pač gledati drugače, ker so pač svoje aktivno obdobje že dali skozi.

se opravičujem, ker smo že izven teme malo ampak sem moral na to odpisat.

LP
Uporabniški avatar
Estera

Bravo Fire!

To je bil namen moje objave. Nikomur ne jemlem zaslug za nazaj, samo moj
star ata je ne rabi kr ga niti na občni zbor ni.

Izkaznice bodo počasi prinesle red na tekmovanja, da se ne bo posojalo članov in podobno.
Sero venientibus ossa.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

_Fire_ napisal/-a:Kako naj bo potem enakovreden član in koristi iste ugodnosti kot nekdo, ki vloži veliko časa letno v društvo, razvoj in pa prostovoljno delo?
Meni je uspelo. Vsako delo, opravilo ali delovanje v klubu točkujemo.
Ne vzami mojih besed za svete, ker smo društvo drugačne vrste, pa vendar ti bo morda pomagalo.
In sicer:

- redni treningi (torek, četrtek, čez vikend): 2 točki
- delo na klubu v času treninga (popravilo opreme...): 5 točk
- klubski spusti (enodnevni): 5 točk, vodja akcije 10 točk
- turistični spusti: vodniki in voznik 10 točk, ostali člani 5 točk
- redne velike akcije (Festival LENT, tradicionalni spusti, mednarodne tekme...): 20 točk

- sponzorska sredstva v denarju: za vsakih 2000 SIT 1 točka
- sponzorska sredstva v materialu: za vsakih 3000 SIT 1 točka

- vsak mesec najbolj priden tekmovalec: + 10 točk
- vsak mesec najbolj žleht tekmovalec: - 5 točk
- neopravičen izostanek (velja samo za tekmovalce): - 3 točke

Cilj vsakega aktivnega člana je zbrati 100 točk letno. Če jih zbere, ima velike ugodnosti (brezplačni prevozi, refundacija nabave opreme, plačane štartnine in kotizacije). Če jih nima, delno sam refundira stroške ali pa lahko točke "odkupi". A verjamite, vsak jih 100 zbere kot za šalo. Jaz jih imam trenutno 480, predsednik čez 700.
Če jih ima nekdo 0 (nič), je o akcijah samo obveščen, a vse stroške s sabo krije sam.

A verjamete, da se zdaj v mojem društvu sami ženejo, kdo bo kaj naredil? :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
Estera

NI tako slaba ideja, potem pa še kakšen izlet za določeno število točk pa smo tam.
Sero venientibus ossa.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Estera napisal/-a:NI tako slaba ideja, potem pa še kakšen izlet za določeno število točk pa smo tam.
Točno tako. Pred tremi tedni: Tara za vse nad 80 točk.

Čez dva tedna Soča za vse nad 50 točk. Za tiste nad 100 točk tuid brezplačen prevoz. :wink:
BorisGoličnik
Kraj: Šoštanj

Odgovor Napisal/-a BorisGoličnik »

Mi smo v društvu nabavili gasilske izkaznice za vse člane, s tem, da je vsak član plačal sam polovico stroškov. Tu ni bilo kakšnih problemov, vsekakor pa verjamem, da je problem v društvih, v katerih imate po 200 ali še več članov. Mi smo okrog članstva v društvu že pred leti začeli urejati zadeve in trenutno nas je 122. Že nekaj let spremljamo gibanje članstva, vodimo evidence udeležbe na raznih aktivnosti in na koncu leta naredimo analizo prisotnosti. Sestane se častno razsodišče in neaktivne člane obravnava in jih po potrebi tudi izključi, vsekakor ne brez podrobnega razgovora. No, to je že druga tema, je pa vsekakor od števila članstva odvisen strošek nabave izkaznic in ne vem zakaj bi jih nabavljali neaktivnim članom. V bistvu se pa že pri tem, ko mora vsak sam plačati polovico stroškov pokaže kdo je pravi gasilec in kdo jo sploh želi imeti.
Je pa žalostno to, da smo dobili izkaznice in razen za tekmovanja jih nimaš za kaj uporabljati. Če bi tisti, ki so si izkaznice izmislili šli malo v korak s časom, bi s temi izkaznicami gasilci že zdavnaj lahko uveljavljali razno razne popuste in ugodnosti. Vsaj tu bi se lahko zagrabila priložnost, da bi gasilci imeli kakšno ugodnost.
No, za to so vsekakor potrebni razni dogovori, kako pa potekajo dogovori in kakšne so sposobnosti pogajanja na vrhu naše organizacije je pa tako ali tako bolj ali manj vsem tukaj jasno...
Lp! B.
Uporabniški avatar
GoGo
Kraj: GE Ptuj
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a GoGo »

Povsem se strinjam z Borisem Goličnikom! :wink:
Slika
To kar se Janezek nauči, to Janezek zna.
Uporabniški avatar
Estera

BorisGoličnik napisal/-a:Mi smo v društvu nabavili gasilske izkaznice za vse člane, s tem, da je vsak član plačal sam polovico stroškov. Tu ni bilo kakšnih problemov, vsekakor pa verjamem, da je problem v društvih, v katerih imate po 200 ali še več članov. Mi smo okrog članstva v društvu že pred leti začeli urejati zadeve in trenutno nas je 122. Že nekaj let spremljamo gibanje članstva, vodimo evidence udeležbe na raznih aktivnosti in na koncu leta naredimo analizo prisotnosti. Sestane se častno razsodišče in neaktivne člane obravnava in jih po potrebi tudi izključi, vsekakor ne brez podrobnega razgovora. No, to je že druga tema, je pa vsekakor od števila članstva odvisen strošek nabave izkaznic in ne vem zakaj bi jih nabavljali neaktivnim članom. V bistvu se pa že pri tem, ko mora vsak sam plačati polovico stroškov pokaže kdo je pravi gasilec in kdo jo sploh želi imeti.
Je pa žalostno to, da smo dobili izkaznice in razen za tekmovanja jih nimaš za kaj uporabljati. Če bi tisti, ki so si izkaznice izmislili šli malo v korak s časom, bi s temi izkaznicami gasilci že zdavnaj lahko uveljavljali razno razne popuste in ugodnosti. Vsaj tu bi se lahko zagrabila priložnost, da bi gasilci imeli kakšno ugodnost.
No, za to so vsekakor potrebni razni dogovori, kako pa potekajo dogovori in kakšne so sposobnosti pogajanja na vrhu naše organizacije je pa tako ali tako bolj ali manj vsem tukaj jasno...
Lp! B.
Pri nas smo si pa fotografije plačali sami, čeprav tista fotografija v paradni ni za drugam kot za na pogreb.
Sero venientibus ossa.
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

BorisGoličnik napisal/-a:Mi smo okrog članstva v društvu že pred leti začeli urejati zadeve in trenutno nas je 122. Že nekaj let spremljamo gibanje članstva, vodimo evidence udeležbe na raznih aktivnosti in na koncu leta naredimo analizo prisotnosti. Sestane se častno razsodišče in neaktivne člane obravnava in jih po potrebi tudi izključi, vsekakor ne brez podrobnega razgovora.
Boris, moram ti čestitati za temeljito opravljeno delo.

Zagotovo so minili časi, ko je število članov v društvu bilo nekaj, s čimer so se hvalili predsedniki. Kaj ti pomaga 100 članov, če pa jih od tega 80 vidiš samo dvakrat - na skupščini in pa na jesenskem pikniku. Aja, pa na bančnem izpisku o plačani članarini vidiš napisano njegovo ime.

Sicer se mi poraja vprašanje okrog tistega s častnim razsodiščem, ker namreč nikoli nisem zbral "jajc", da bi neaktivne požgečkal v smislu "il radi il idi" - v statutu in v ZDR namreč piše, da je član društva lahko vsak, ki spoštuje Pravila kluba in poravna temu nemenjeno članarino.

Se mi pa res že nekaj časa poraja smisel ekonomičnosti njihovega članstva - govorim o ekonomičnosti za društvo. Pri nas je prvo leto pristopnina 5k SIT in letna članarina 5kSIT, dalje pa se plačuje samo članarina, ter za tekmovalce mesečna vadnina.
V glavnem, z enim starim članom imaš letnega incoma 5kSIT, potem pa nekaj poje in popije na skupščini, pa še na jesenskem pikniku, stroški so z njegovim obveščanjem (vsi člani se obveščamo preko WEBpoštarja, kjer nas vsak SMS stane 13 SIT), zdaj pa da mu še bomo kakršnokoli izkaznico plačali?

Hvala lepa, raje ne. Čeprav ne govorim o gasilskih izkaznicah, ampak o izkaznicah TZS, katere člani smo in ki okrog tega pritiska na nas. Pa cena ni nič bolj ugodna, mislim da so še celo malo dražji.
Odgovori