Reševalno vozilo v modrih odtenkih
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Reševalno vozilo v modrih odtenkih
Ker se je moderator (že pred časom) odločil , da bo temo viewtopic.php?t=3163 zaprl, moram pač objaviti novo.
Datum: 16.02.2005
Ura: 8.55
Komentarji?
Datum: 16.02.2005
Ura: 8.55
Komentarji?
Policija ima svoje reševalno vozilo že več kot 20 let. Transporter na sliki je pred nekaj leti zamenjal dotrajanega PUCH-a, oprema pa je bila premeščena oziroma dopolnjena. Vozilo se uporablja ob dežurstvih medicinskega osebja ob raznih usposabljanjih, kjer je to predpisano oziroma obstaja večja možnost poškodb (strelišča, poligoni). Nimam pa podatka, da bi se omenjeno kadarkoli uporabljalo v nujnih prevozih v okviru NMP. Za vse nujne prevoze se uporabljajo vozila NMP.
http://users.volja.net/pgdihan
LP Brane
LP Brane
-
mihec
Tudi reševalna ekipa jeseniških gasilcev ali pa ekipa katere od firm z neurgentnimi prevozi bo v določenih primerih vključila modre lučke in ponesrečenca (sploh če je poškodba huda in ni mogoče zagotoviti takojšnjega prevoza z "ustreznim" vozilom) prepeljala v bolnišnico. Ampak treba se kje zavedati, da v primertu, da gre kaj narobe, ekipa tudi popolnoma sama odgovarja kazensko, materialno, predvsem pa moralno.
Pa četudi je ta "rešilec" modre barve.
LP, R.
P.S.: Drugače pa to idejo popolnoma podpiram. Če je le možno, naj na vseh shodih, prireditvah in podobno dežurajo, in naj imajo čim manj dela.
Pa četudi je ta "rešilec" modre barve.
LP, R.
P.S.: Drugače pa to idejo popolnoma podpiram. Če je le možno, naj na vseh shodih, prireditvah in podobno dežurajo, in naj imajo čim manj dela.
Če je vozilo ustrezno opremljeno, ter v njem strokovno usposobljeno osebje (beri reševalec ali zdravnik, ki mi lahko pomaga)
, je zaradi mene lahko tudi "blond" barve
le, da bo v primeru, ko bom jaz ali kdo od mojih bližnjih, potreboval nujno pomoč najhitreje ukrepal
Je pa važna strokovnost, to pa drži
, čigava last pa je samo vozilo, pa ne igra nobene vloge
To je pač moje mnenje, naj mi pomaga prvi, ki je za to ustrezno usposobljen, papirji (beri koncesija), me v takem primeru ne zanima

Je pa važna strokovnost, to pa drži
To je pač moje mnenje, naj mi pomaga prvi, ki je za to ustrezno usposobljen, papirji (beri koncesija), me v takem primeru ne zanima
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Moje mnenje.
Sam se ne strinjam z modro barvo. Dejansko bi moral obstajati en predpis, ki bi določeval barvo reševalnih vozil, pa četudi je to policija lastnik.
Za vojsko recimo, da se tolerira zelena za policijo pa mislim, da ni potrebna modra.
Sam se ne strinjam z modro barvo. Dejansko bi moral obstajati en predpis, ki bi določeval barvo reševalnih vozil, pa četudi je to policija lastnik.
Za vojsko recimo, da se tolerira zelena za policijo pa mislim, da ni potrebna modra.
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Gobi je napisal:
Uporablja se ga predvsem na vajah policistov, streliščih. prisoten pa je tudi na vseh večjih prireditvah, kjer je večje število policistov. Namenjen je predvsem za nudenje pomoči policistom, ki bi se poškodovali na delu. Seveda pa če bi moštvo s tem reševalnim vozilom naletelo na nesrečo se ne bi obrnili stran, ampak bi nudili pomoč tudi civilnim občanom.
Tako je vozilo spada pod Generalno policijsko upravo, stacioniran je v Ljubljani v avtoparku policije na Vodovodni.Tak rešilec sem videl že kako leto nazaj, zanima me pa kje je stacjonirano Tacen
Uporablja se ga predvsem na vajah policistov, streliščih. prisoten pa je tudi na vseh večjih prireditvah, kjer je večje število policistov. Namenjen je predvsem za nudenje pomoči policistom, ki bi se poškodovali na delu. Seveda pa če bi moštvo s tem reševalnim vozilom naletelo na nesrečo se ne bi obrnili stran, ampak bi nudili pomoč tudi civilnim občanom.
- Uroš Lenarčič
- Kraj: PGD Slape-Polje
Tudi mene to zanima. Reševalno vozilo z napisom "GASILCI" pa imajo kot mi je znano tudi v GARS Jesenice.MLADI-MB napisal/-a:Vidim, da ima oznako PV-1Je to mozno, glede na to, da je to vozilo za PP in ne gasilsko vozilo?
![]()
LP,
Martin Plavec
PGD Stara Vrhnika ima pa gasilski vozili z znakom prve pomoči, zato me pa zanima če so morda first responder enota?
LP, Laik
Cogito, ergo sum.

- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt: