ZAŠČITNA OBLEKA TIGER
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
ZAŠČITNA OBLEKA TIGER
Poveljniki iz GZ Postojna so se v tem tednu na češkem med prvimi udeležili predstavitve evropske novosti-obleke tiger proizvajalca Deva.
Obleka je nastala kot odgovor izboljšave konforta gasilca.
Kompozicija materialov je:
-nomex tought diamond-200 g
-gore-tex fireblocker N -135 g
-nomex confort/aramid grid -200 g
teža skupaj 535 g/m2
Ob teži 2,85 kg in neprimerno boljšem odvajanju vlage od telesa ter boljšimi mehanskimi lastnostmi ter novi konstrukciji (kroju) se je s tem doseglo zmanjšanje toplotnega stresa za gasilca. Obleka bo v kratkem v sloveniji, kjer jo bo možno tudi potipati.
darko
Obleka je nastala kot odgovor izboljšave konforta gasilca.
Kompozicija materialov je:
-nomex tought diamond-200 g
-gore-tex fireblocker N -135 g
-nomex confort/aramid grid -200 g
teža skupaj 535 g/m2
Ob teži 2,85 kg in neprimerno boljšem odvajanju vlage od telesa ter boljšimi mehanskimi lastnostmi ter novi konstrukciji (kroju) se je s tem doseglo zmanjšanje toplotnega stresa za gasilca. Obleka bo v kratkem v sloveniji, kjer jo bo možno tudi potipati.
darko
Cena naj ne bi bila bistveno višja od Fireman-a V. Vsaj tako je bilo rečeno. Tudi sicer so v osnovi vsi materiali isti. Drugačen pa je način tkanja. Nomex comfort je v bistvu isti, le da ima v tkanino vtkano mrežo, zaradi česar se ta material težje raztrga. Hkrati pa so zmanjšali težo in izboljšali odvajane potu proti goretex membrani.
Z novim krojem je olajšana gibljivost rok. Zdi se mi, da so podaljšali tudi življensko dobo obleke.
Z novim krojem je olajšana gibljivost rok. Zdi se mi, da so podaljšali tudi življensko dobo obleke.
Lets work the problem people, lets not make things worse by guessin'
-
BorisGoličnik
- Kraj: Šoštanj
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
-
gasilec
Cena Firemana V je po mojih nekaj mesecev starih informacijah med 120 in 130 tolarskimi tisočaki.gasilec napisal/-a: Koliko pa je cena tega Firemana V? Koliko bo cena tigra?![]()
Kar se pa direktnih nakupov tiče, mislim da je malo verjetno, da bo proizvajalec zeznil svojega ekskluzivnega uvoznika za SLO in CRO ter prodajal mimo njega. Stvari niso vedno tako preproste, kot bi lahko bile...
Aja, stran proizvajalca: http://www.deva-fm.cz/ Poskusite češko...
- Peter
- Upravnik

- GE: Zabreznica
- Kraj: Breznica
- Kontakt:
Tole sem že objavil v eni temi, pa lahko še enkrat za primerjavo cen.
http://www.zahas-sro.cz/cenik_e.php?akce=html&kat=19
http://www.zahas-sro.cz/cenik_e.php?akce=html&kat=19
Obleka Tiger
Zanima me ,kako se je zaščitna obleka obnesla na intervencijah, HFT, kako odvaja vlago-počutje gasilca itd. Ne potrebujem podatkov proizvajalca ampak kako je na pravih intertvencijah. Prav tako me zanima koliko prenesejo "gajke" in če prenesejo težo mag-lite baterije.
Kot mi je znano imajo postojnčani te obleke in mogoče bi kateri vedel kaj povedati.
LP
Kot mi je znano imajo postojnčani te obleke in mogoče bi kateri vedel kaj povedati.
LP