Ogrevanje

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
jamamoto

Ogrevanje

Odgovor Napisal/-a jamamoto »

Letos smo kupili novo vozilo Iveco 65C17 GVV-1
Zanima me, kako vi ogrevate garaže z vozili z vodo
Hvala za informacije
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Pri nas , razen izjemoma , garaže ne ogrevamo , kajti zelo poredko nam v garaži pade temperatura pod + 12 stopinj . Če je pa izreden mraz kar nekaj časa in se temperatura v garaži zniža pod mejo + 10 stopinj pa pričnemo ogrevati .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

Glede na to, da ni potrebno ogrevati bolj kot na recimo +10°C in glede na to (kot je rekel že Tona), da ni treba ogrevati kontinuirano vsak dan šest mesecev, ampak samo po potrebi, je zagotovo najbolj ugoden način ogrevanja z elektriko. Razen če ogrevate tudi druge prostore v gasilskem domu.
Uporabniški avatar
pgdpragersko

Odgovor Napisal/-a pgdpragersko »

mi ogrevamo na elektriko !

zaradi stare gareže nam temparatura komaj doseže 10 stopinj.Račun za elektriko je temu primeren :cry:
Uporabniški avatar
Dejan Z.
GE: Stojnci
Kraj: Stojnci

Odgovor Napisal/-a Dejan Z. »

Mi pa ogrevamo z pečjo na kurilno olje, ne samo garaže ampak celoten gasilski dom. Vendar imamo za garaži, dvorano in kuhinjo narejeno ločeno termostat in posebaj montirano vodno pumo za vsako našteto posebaj.

Garaži ogrevamo samo v zimskem času, ko se temperatura spusti pod ledišče, pa še to ne vedno, ogrevamo jo le takrat, ko je temperatura več dni pod ničlo.

Me pa zanima kako imajo to urejena tista društva, ki imajo v garaži po 5 avtomobilov ali več, predvsem poklicni?
Brez gasilcev res ne gre
Slika
Uporabniški avatar
Tomkat
GE: PGD Škofja vas
Kraj: Celje - Škofja vas

Odgovor Napisal/-a Tomkat »

Mi garaže ogrevamo z električnimi pečmi. (Elektro si pa mane roke.)

V primerih ko zima kaže zobe. Temperature pa vztrajajo pod ničlo dalj časa pa si pomagamo tudi z dodatnimi plinskimi grelci.

Je pa res da zadnjih nekaj let ni več potrebe po dodatnih grelnih telesih. Nova vrata tudi naredijo svoje. :D
LP iz Celja :wink: Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)
Slika
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Tomkat napisal/-a:Je pa res da zadnjih nekaj let ni več potrebe po dodatnih grelnih telesih. Nova vrata tudi naredijo svoje. :D
Se mi zdi, da je zadnja zima kar dolgo kazala zobe, pa še fejst ostri so bili. :lol:

Za vrata pa: vsekakor večnamensko dobra investicija. Zato me zanima, zakaj kolega pgdpragersko kolegom v društvu še ni omenil možnosti dodatne izolacije? :?
Uporabniški avatar
Zabavko
Kraj: Kranj-Primskovo

Odgovor Napisal/-a Zabavko »

Ogrevanje doma: plin
Garaža: ob graditvi novega doma (cca. 4leta nazaj) smo v garažo postavili sistem ogrevanja na plin, samo da imaš na koncu ventilatorje na tropu in ne grelnih teles (radiatorji).
Vendar mislim da v vseh letih sistem še ni bil prižgan. Temp je vedno nad lediščem. cca 8.
upam da ogrevanje ne bo potrebno, ker garaža za 3 avtomobile porabi kar nekaj denarja.
Gasilci smo čudne žvali! Ko drugi spijo mi na pomoč hitimo!
Uporabniški avatar
SUXic
GE: Dolič-Šentflorjan
Kraj: Dolič

Odgovor Napisal/-a SUXic »

Pri nas pozimi ogrevamo s pomočjo elektrike....centralno ogrevanje se enostavno ne izplača....vsaj kolikor smo delali preračune...

....no ja lanska zima je bila res pasja tako da smo si pomagali še s plinskimi pečmi.....

lp AleŠ :wink:
Moje ime Aleš RAKOVNIK
Uporabniški avatar
edvard
Kraj: Komen

Odgovor Napisal/-a edvard »

Izolacija folk in če drugega ne prišparate na kurjavi!!!

Zabavko povej mi kako imate vi urejeno s tem? Dom je mlad par let pa me zanima če ste dali objekt izolirat (z fasado:tervol ali stiropor)!?!

Pri vseh naložbah je ta dolgoročno hvaležna če malo pomisliš pa preračunaš maš te stroške povrnjene v par letih (pri kurjavi)!!!
DELAJ NAPAKE, AMPAK DELAJ JIH PRAVILNO! (LOESJE)

http://www.carnium.si
http://www.gasilcikranj.si
Uporabniški avatar
NH30

Odgovor Napisal/-a NH30 »

Mi grejemo naše garaže z plinom,zakar konc kurilne sezone skor pademo dol
od višine računa!

Lp
Uporabniški avatar
Denis
Kraj: Vrbje - Spodnja savinjska dolina
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Denis »

Mi grejemo tudi na elektriko v eni je na steni pritrjen ventilator ter grelec v drugi pa peč. So pa termostati držijo pa temperauto na 10 C, bomo vidl letos kako bo ko so nova vrata.
Ta hudi PGD VRBJE.
Uporabniški avatar
pgdpragersko

Odgovor Napisal/-a pgdpragersko »

Rafter napisal/-a:
Tomkat napisal/-a:Je pa res da zadnjih nekaj let ni več potrebe po dodatnih grelnih telesih. Nova vrata tudi naredijo svoje. :D
Se mi zdi, da je zadnja zima kar dolgo kazala zobe, pa še fejst ostri so bili. :lol:

Za vrata pa: vsekakor večnamensko dobra investicija. Zato me zanima, zakaj kolega pgdpragersko kolegom v društvu še ni omenil možnosti dodatne izolacije? :?
imamo plan narediti nove garže in upamo da nam bo čimprej uspelo :wink:
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Garaže ogrevamo s centralno kurjavo. V prvi garaži, kjer sta GVM in GV-V1 sta dva radiatorja, v drugi garaži kjer je pa GVC jih je pa nekaj več. Zelo pogrešam pa ogrevanje nove garderobe.
Cogito, ergo sum.

Slika
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Uroš Lenarčič napisal/-a:Zelo pogrešam pa ogrevanje nove garderobe.
Eh, pač lažje hlače gor potegneš, če je mrzlo. Saj veš, mraz pa to. :twisted: Pa še bolj hitro so vsi oblečeni. :wink:
Odgovori