Ponjenje vozila in mercedes sprinter

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Uporabniški avatar
max

Ponjenje vozila in mercedes sprinter

Odgovor Napisal/-a max »

Živjo!

Zanima me neki v zvezi z polnjenjem akumulatorja v vaših vozilih.Stvar pa je sledeča.V našem društvu imamo vozilo GV1(mercedes sprinter),ki je star eno leto.Problem pa se je pojavil pozimi,ker je v našem koncu hudičevo mrzlo.Zdej je blo pa tko.Če nismo šli avta prižgat vsaj enkrat na tedn,nam ni več vžgal.Akumulator je bil čist prazn.To se nam je zgodil ene dvakrat.Zdej smo se pa odločili,da si nabavimo polnilec,ki bo non stop priklopljen na akumulator.Pod avtom je tudi vtičnica,ki je namensko namenjena za priklop polnilca.
Zanima me kako imate po vaših društvih urejeno,in kje se da kupiti polnilec,ki bo dost kvaliteten.Se pravi,da bo imel funkcijo dopolnjevanja akumulatorja.
Hvala za odgovore!

lp
Uporabniški avatar
Oskar
Naj forumovec 2004
Naj forumovec 2004
Kraj: Malečnik
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Oskar »

Pirotehniki so zelo iskani, še posebej ko kaj narobe naredijo !
Uporabniški avatar
Dušan
Kraj: Zgornja Bistrica (Tirgot)

Odgovor Napisal/-a Dušan »

Marcedes!?? :D

Pri nas je tud mrzlo in imamo GV1 že kar nekaj let in ni priklopljen na vzdrževalec baterij! In za enkrat še ni bilo težav s tem....je pa garaža ogrevana. Lahko pa se zgodi, da se izprazni baterija, če pozabimo vklopljen kateri od porabnikov recimo ( radijska postaja).
Tehnika nam lajša življenje!
Rok Ušen
GE: Savinjska

Prazen akumulator

Odgovor Napisal/-a Rok Ušen »

Se strinjam - krivec je lahko tudi kakšna svetilka, ki se polni, ko je avto ugasnjen. Saj tako je bilo pri nas na VW LT 35.
Rok Ušen, GČ I. st.
mattej

Odgovor Napisal/-a mattej »

Pri nas smo imeli podoben problem pri Ducatotu.Težavo smo rešili tako: polilec+vsako nedeljo nekaj kilometrov.
NA POMOČ! Matej
Uporabniški avatar
tempiha
Kraj: Bližna okolica Maribora

Odgovor Napisal/-a tempiha »

Kot je napisal Mattej: Vsako soboto ali nedeljo naredite nekaj kilometrov z vozilom potem pa boste imeli mir z akumolatorjem.
LP.
Okoliščine v katerih se požar razvija niso vedno enake.
marco
Kraj: dravska dolina

Odgovor Napisal/-a marco »

Tudi mi imamo sprinterja;ga nimamo priklopljenega,vozimo z njim bolj malo,ga ne vžigamo v garaži pa vendar ko je treba vžge. Brez posebnosti bi rekli! :P
Uporabniški avatar
VladoP
GE: Radlje ob Dravi
Kraj: Radlje ob Dravi
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a VladoP »

Pri nas imamo v garaži za vsako "parkirno mesto" priklop za vzdrževanje akumulatorjev.Nanj imamo vedno priključena vsa vozila razen PV-1 (Subaru Forester) ker je še nov in po tem ni potrebe :D
Uporabniški avatar
mito
Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mito »

Mi imamo polnilec od podjetja xxxxxxx od leta 1995, tako za GV1 kot za MB. Do sedaj še ni bilo problemov, vmes pa smo zamenjali le en akomulator, pa še to zaradi tega ker smo gradili nov dom in je bilo vozilo pol zime zunaj. No pa tudi vseeno ni akomulator za večno. Naslov (upam, da je še ta pravi).

xxxxxxxxxxxxx
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
Uporabniški avatar
tidl_lidl
Kraj: Ligojna

Odgovor Napisal/-a tidl_lidl »

Ja zadeva je sledeča :!: mi smo pred letom dni nabavili polnilec proizvajalca xxxxxxxxxxxx! razlog je bil enak kot pri vas... v 14 dneh se nam je izpraznil akomulator, kjub temu da imamo stikalo, ki prekine tok takoj po izhodu iz akomulatorja ( se pravi da na akomulatorju ni bilo porabnikov)!

Naša napaka je bila, ker nismo vzeli polnilca, ki bi polnil še MB v gv-v1 :evil: ampak nak polne samo akomulator kombija. Cena polnilca je pa približno xxxxxxxx z montažo.

S polnilcem smo imeli samo enkrat problem pa še to je bilo zaradi tega ker so se štromarji igrali po gasuilskem domu in naredili kratek stik, ki je uničil varovalko na polnilcu, ki smo jo nato sami zamenjali!

lp :D
Spoštovanje drugih je cilj, ki ga moramo v ljudeh prebuditi!!!
Uporabniški avatar
Uroš Lenarčič
Kraj: PGD Slape-Polje

Odgovor Napisal/-a Uroš Lenarčič »

Pri nas imamo urejeno polnenje za vozili GVC 16/25 in GV-V1 (tudi za kotorno). GVM je pa še nov in še trenutno ne razmišljamo o nabavi polnilnega sistema, ampak imam občutek, da bo kmalu tudi to potrebno urediti. :oops:
Cogito, ergo sum.

Slika
Uporabniški avatar
mito
Kraj: Kostrevnica-Šmartno pri Litiji
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a mito »

Kot vidite se nekatere proizvajalce lahko objavla druge pač ne. Moja pomoč je tako zbrisana. Če kdo rabi naslov, ga lahko dobi po ZS, če mi ga še tam ne bodo zbrisali. Povem pa še enkrat, da pri nas v desetih letih še nismo imeli problema s tem polnilcem.
Piši, vendar ne piši neumnosti, v nasprotnrm primeru povej, da je to tvoje mnenje.
MITO.
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Objavljajo lahko samo podjetja, ki že tako ogllašujejo (in to plačajo) na forumu.

moderator
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Matej_K.

Odgovor Napisal/-a Matej_K. »

A Mercedes tudi oglašuje in plačuje?
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

Matej_K. napisal/-a:A Mercedes tudi oglašuje in plačuje?
Če nekdo točno napiše firmo, kjer se nekaj kupi je to direktno oglaševanje. Tega se ne sme (pravila foruma). Če kdo napiše Michelin guma ni direktno oglaševanje po moji logiki, saj jo lahko kupiš na 100 koncih.
Ne dovolim direktne reklame, saj ni fer do ostalih prodajalcev istih produktov. Lahko pa se po ZS menite in hvalite ter počnete kar koli. To pa ni več domena foruma in javnih objav. To je to.

Za nazaj je kar nekaj objav, kjer so podatki o podjetjih, mnenja in podobno. Ne zdi se mi smiselno vse to brisat. Ampak za naprej so pravila (že nekaj časa) jasna.

lp vsem
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Odgovori