GVM VW Transporter ali Renault Trafic
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
GVM VW Transporter ali Renault Trafic
Odločili smo se, da zamenjamo dotrajano vozilo GVM.
Prosil, bi vas, v kolikor je bil že kdo pred dilemo. Kaj predlagate VW Transporter ali Renault Trafic.
Vozilo bi bilo GVM, 8+1 sedežev, seveda povišano.
Kaj predlagate? Imate kake dobre ali slabe izkušnje?
Hvala za vsako informacijo in predlog!
Lep pozdrav
Ob nakupu-odločitvi, pa sporočim rezultat in slike!
Prosil, bi vas, v kolikor je bil že kdo pred dilemo. Kaj predlagate VW Transporter ali Renault Trafic.
Lep pozdrav
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Re: GVM VW Transporter ali Renault Trafic
Ugotovi SDM, nato vzemi težo vozila, prištej 9 x 75 kg, pa še 160 kg za opremo, če dobiš ven težo z ustrezno rezervo, potem lahko kupiš enega ali drugega.Zabavko napisal/-a:Odločili smo se, da zamenjamo dotrajano vozilo GVM.
Lep pozdrav
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Oba sta možna glede dovoljene mase in ostalih zahtev po tipizaciji! Podvozje je potjeno!
Mene bolj zanimajo vaše izkušnje glede vožnje, voznih lastnosti, prostora v potniški kabini (pri VW je namreč problem s prostorom na sprednji klopi, ker voznik nima dovolj prostora, v kolikor sedita še 2 odrasla človeka zraven), in še kakšna informacija-graja, ki bi lahko pomagala pri izbiri.
Hvala
Mene bolj zanimajo vaše izkušnje glede vožnje, voznih lastnosti, prostora v potniški kabini (pri VW je namreč problem s prostorom na sprednji klopi, ker voznik nima dovolj prostora, v kolikor sedita še 2 odrasla človeka zraven), in še kakšna informacija-graja, ki bi lahko pomagala pri izbiri.
Hvala
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt:
Jah, to bi pa že delal reklamo, kar pa ne smemZabavko napisal/-a:Oba sta možna glede dovoljene mase in ostalih zahtev po tipizaciji! Podvozje je potjeno!
Hvala
LP
Janez
Ne prehitevaj, poglej drevo, ki raste!
Zabavko, mislim, da bi moral navesti tudi, kakšen pogon želite ( 4x2 ali 4x4 ), ker kolikor se meni zdi VW Transporter 4motion, ne gre skozi tipizacijo za GVM-1, čeprav je vozilo izredno uporabno, to vem tudi iz lastnih izkušenj, imamo namreč VW Transporter Syncro in smo z njim zelo zadovoljni, le če sta poleg voznika še dva potnika, se počutita malce utesnjeno
.
Upam pa, da bo več podrobnosti o ustreznosti samih vozil za predelavo v GVM-1 napisal SAKI.
Pa uspešno izbiro vam želim.
LP BAČO
Upam pa, da bo več podrobnosti o ustreznosti samih vozil za predelavo v GVM-1 napisal SAKI.
Pa uspešno izbiro vam želim.
LP BAČO
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Se bojim, nisem pa siguren, da če to varianto vzameš pri VW Transporterju potem to ni več 8+1 ampak je 7+1. V tem primeru pa to ni več po tipizaciji za GVM.edvard napisal/-a:Problem se lahko reši,da se namesto klopi (spredaj) vzame varjanto z navadnim sedežem potem ima voznik dovolj prostora.
LP iz Celja
Tomaž K.
Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Pot do znanja je dolga, življenje pa kratko. (Hipokrat)

Re: GVM VW Transporter ali Renault Trafic
Ne eno in ne drugo ampak tretje, to pa je Renault MASTERZabavko napisal/-a: Kaj predlagate VW Transporter ali Renault Trafic.
Cenejši od VW ter večji in uporabnejši od obeh navedenih
IZKORISTI, A NIKDAR NE IZKORIŠČAJ!
Lp
Borut Satler
Lp
Borut Satler
Saki me je opomnil!
RENAULT MASTER! Se opravičujem za pomoto!
Glede pogona pa je tako, da smo premišljevali in prišli do zaključka, da nekako ne potrebujemo 4x4. Požarni okoliš obsega center Kranja, ter nekaj okoliških vasi. Pa še cena je neprimerno višja, ter potrditev podvozja je malo bolj problematična!
Hvala vsem!
RENAULT MASTER! Se opravičujem za pomoto!
Glede pogona pa je tako, da smo premišljevali in prišli do zaključka, da nekako ne potrebujemo 4x4. Požarni okoliš obsega center Kranja, ter nekaj okoliških vasi. Pa še cena je neprimerno višja, ter potrditev podvozja je malo bolj problematična!
Hvala vsem!
Ja mi mamo tud namen kupt en GVM pa se men zdi še najbolša varianta transporter 2.5tdi 4motion dmr (130km, povečana nosilnost, 4x4, dolga mednosna razdalja)Tomkat napisal/-a:Se bojim, nisem pa siguren, da če to varianto vzameš pri VW Transporterju potem to ni več 8+1 ampak je 7+1. V tem primeru pa to ni več po tipizaciji za GVM.edvard napisal/-a:Problem se lahko reši,da se namesto klopi (spredaj) vzame varjanto z navadnim sedežem potem ima voznik dovolj prostora.
je res da je kombi nekoliko dražji od konkurence je pa po mojem mnenju prostornejši kot kakšen trafic ali vivaro pa nevem zakaj ma reševalna postaja ljubljana 21 transporterjev ki so vsi nujna medicinska pomoč in se mi zdi da tko kt oni vozjo more imet transporter zelo dobro lego na cesti.
tudi do sedaj mamo transporterja synchro in smo zadovoljni...
lp
Skupaj spreminjajmo svet na bolje!
Če niti pod točko razno nočete kršiti PGS oz. tipizacije, potem je stvar jesna, lahko pa povem iz lastnih izkušenj, da je VW dosti boljša naložba kot pa RM. Je že res, da VW nima toliko prostora, samo pri 5cm snega in malo manjšega klanca lahko pozabite na kakršno koli zmagoslavje RM, kar pa ne drži za VW sploh če je 4x4, ki pride skoraj čisto povsod. Je pa tudi res, da boste za boljše vozilo odšteli malce več denarja, je pa na vas, ali se držite pravil "kot pijanec plota", ali pa sedaj malce več odštejete, pa na dolgi rok malce prišparate.
Mislim, da to lahko potrdijo, če ne drugi, reševalci, ki sodelujejo na tem forumu in imajo v svojih enotah obe znamki vozil.
Mislim, da to lahko potrdijo, če ne drugi, reševalci, ki sodelujejo na tem forumu in imajo v svojih enotah obe znamki vozil.
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Bivši član povžarske konjenice