Reševalna blazina!!!

Gasilska vozila in zaščitna ter reševalna oprema

Moderator: Janez Tratnik

Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj

Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.

Reševalna blazina naj se uporablja za kaj?

a. intervencije
31
76%
b. vaje
10
24%

Skupaj glasov: 41

MarkoŠ
Kraj: Boh. Bistrica
Kontakt:

Reševalna blazina!!!

Odgovor Napisal/-a MarkoŠ »

Kako je zdaj stem a se reševalna blazina uporablja samo za intervencije ali se lahko uporablja za vaje.
To me zanima zato, da bom pravilno učil gasilce.

V službi ljudstva na pomoč!
Uporabniški avatar
Franci
Kraj: Velike Lašče
Kontakt:

Re: Reševalna blazina!!!

Odgovor Napisal/-a Franci »

Stendlar kaj pa odgovor "C" za intervencije in vaje.
Malo treninga nikoli ne škodi. 8)
Stati inu obstati. /Trubar/
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kraj: Dol pri Hrastniku
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a BAČO »

Tudi jaz sem za oboje ( vaje in intervencije ), saj gasilci morajo vaditi postavitev blazine, mislim, da pa tudi ni nič hudega, če dva ali trije gasilci skočijo na pravilno postavljeno in napihnjeno blazino iz višjega nadstropja.

LP BAČO :wink:
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

Mislim, da je bilo enkrat že dovolj zapletov kar se blazine tiče.Ravno pred nedavnim je žal prišlo do poškodb na eni od vaj, ki je bila vrhunsko zamišljena. V tujini za skoke na blazino pokličejo profesionalne kaskaderje...vsaj v Avstriji je bilo tako.
Blazina je namenjena za reševanje ljudi v kriznih situacijah in nikakor ni predmet na katerega se lahko veselo in prosto skače. To je moje mnenje. :oops:

P:s.Vem za situacijo, ko smo kot mladi gasilci imeli možnost v Umagu skočiti iz stolpa na blazino. In adrenalin, ter strah je naredil svoje pri parih...enostavno noge navpično in gremo. Nekaj je teoretična razlaga skoka, drugo pa je izvesti skok v praksi. Ne vem...dvorezen meč...je tale vprašanje.
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kontakt:

Evo, " kaskader " BAČO na občinski gasilski vaji LOG 2005 v Hrastniku, skok iz IV. nadstopja na velenjsko vskočnico.

LP BAČO :-#
Priponke
Skok iz Log 1, IV. nadstropje.JPG
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
boštjančk
Kraj: povžarija

Odgovor Napisal/-a boštjančk »

Moje mnenje je, da stvar ne bo "počila" če se kdaj uporabi za vajo, saj to ne bi bilo v korist samo gasilcem, temveč tudi stanovalcem, ki so v višjih nadstropjih - pa ne mislim, da bi morali vsako staro mamo vreči skozi okno na vaji
Gobc me je zmer tepu!
Bivši član povžarske konjenice
Uporabniški avatar
čupa
Kraj: PGD Bled-Rečica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a čupa »

LESCE2 napisal/-a:Mislim, da je bilo enkrat že dovolj zapletov kar se blazine tiče.Ravno pred nedavnim je žal prišlo do poškodb na eni od vaj, ki je bila vrhunsko zamišljena. V tujini za skoke na blazino pokličejo profesionalne kaskaderje...vsaj v Avstriji je bilo tako.
Blazina je namenjena za reševanje ljudi v kriznih situacijah in nikakor ni predmet na katerega se lahko veselo in prosto skače. To je moje mnenje. :oops:
Blazina nikakor ni namenjena za izvajanje vaj oz. skokov, pac pa le za nujne primere taksnega resevanja in za zascito ob delu z ALK!!!!
kadar gori nas ni(-:
http://www.pgd-bledrecica.org
Uporabniški avatar
Tona
Kraj: BREZJE-MB

Odgovor Napisal/-a Tona »

Ja Čupa imaš prav . Samo daj ti meni reči , kako bodo gasici znali brez uporabe blazine na vajah delat z njo ? Brez vaj ni znanja , je pač tako . Zato bo bil tudi jaz za odgovor C - intervencije in vaje .
Največja tema v življenju je nevednost in žal tudi neumnost .
Uporabniški avatar
čupa
Kraj: PGD Bled-Rečica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a čupa »

Vaje kot so postavitev blazine normalno morajo biti, samo skakati naj se nebi smelo zaradi raznih moznih poskodb itd.
kadar gori nas ni(-:
http://www.pgd-bledrecica.org
Uporabniški avatar
Janez Tratnik
moderator
moderator
Kraj: Dobračeva - Žiri
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Janez Tratnik »

kolikor je meni poznano imajo med drugim te blazine med ostalimi tehničnimi podatki tudi navedeno, koliko znaša višina, ki omogoča reševanje oseb ob intervenciji in koliko znaša višina na katero se lahko skače na blazino za potrebe vaj
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.
Uporabniški avatar
silvano
GE: PGD Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvano »

Štendlar se res nimaš s čem drugim ukvarjat :( (sej veš kulk je ura ane?)

LP Silvo
sej bo bolš

http://www.pgdbb.si
Uporabniški avatar
BAČO
moderator
moderator
Kontakt:

silvano napisal/-a:Štendlar se res nimaš s čem drugim ukvarjat :( (sej veš kulk je ura ane?)

LP Silvo
Silvano lahko ti svojo neprijetno izkušnjo o skakanju na blazino poveš, vsem tistim, ki jo še ne poznajo :? .

LP BAČO :(
Urban ROMIH
PGD Dol pri Hrastniku
NA POMOČ !!!
Uporabniški avatar
silvano
GE: PGD Boh. Bistrica
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a silvano »

Ko bo prišel čas zagotovo (zna bit kr spis: o travmah, depresiji, uničenem življenju, negotovi prihodnosti, spoznavanju kaj sploh pomeniš družbi, koliko malo je potrebno pa si mrtev, ...)
Potem pa še armada pametnih "generalov", ki vsak po svoje razlaga pravilen skok (mimogrede vsak drugi navaja svojo različico "pravilnega" skoka), jest pa si ob tem v glavi sprašujem, kje so bili prej. Namreč na usposabljanjih imaš lahko še tolk teoretičnih tudi jest sem jih slišal, sam ko moraš skočit zadeva zgleda drugače.

Primer:
Sam igram harmoniko (oz. sem igral). Lahko vam tisočkrat teoretično povem in opišem kako se zaigra pesmica Marko skače, samo ko boste imeli inštrumet v rokah se zna zgodit, da iz njega ne boste slišali pesmice.

Kot sem uvodoma omenil bo gotovo na to temo še kaj rečeno. Za zdaj pa le še to.

Nič kolikokrat sem izrekel besede, da gasilci žrtvujemo svoje življenje za druge. Kaj pa vam hočem s povedati?

Šele, ko si na "stvari" se zaveš kaj si sploh žrtvoval! Pa še to, varujte svoje zdravje, ko ga ne bo več bo PREPOZNO!

lp DO DRUGIČ Silvo

p.s.

Ko tole pišem se mi kr roke tresejo
sej bo bolš

http://www.pgdbb.si
Rafter
moderator
moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Rafter »

silvano napisal/-a:Šele, ko si na "stvari" se zaveš kaj si sploh žrtvoval!
A pod "stvar" si mislil.... khm, zadnjo plat?

Spomnim se, da sem nekaj slišal okrog tega, ali bi hotel neljub pripetljaj opisati . pravzaprav me bolj zanima, kako je kaj zdaj s teboj?

LP, R. :?
LESCE2
Kraj: Lesce-Gorenjska

Odgovor Napisal/-a LESCE2 »

No ravno o tem sem jaz razlagal kar je Silvano zapisal. Nekaj je teorija, drugo pa praksa.
Odgovori