nakup vozila
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
nakup vozila
zanima me kakšne vozila imate v vaših društvih?
nihče drug ne gre v gorečo hišo kot gasilec
Pri nas premoremo zelo dobra vozila: nova GVC 24/50 MAN 310 . letnik 1995 GV1 VW transporter synchro in PV1 Isuzu Trooper.
Vse to pa je zgolj posledica razumevanja našega župana in njegove podpore opremljanju društev v naši občini. V letih 1996 do 2003 je vsako društvo v občini dobilo novo vozilo, tako da imamo dve GVC 24/50, 4 GVC 16/25 in GVV1 novejših datumov. PGD Velenje pa v letošnjem letu nabavlja še GVC 24/50. Po srednjeročnem planu opremljanja je zdaj na vsrti osebna zaščitna oprema in orodna vozila, del sredstev pa bo namenjem obnovi gasilskih domov.
Financirnje se je tako uredilo, da gasilci vemo pet lwet naprej, koliko sredstev in za kaj nam jih bodo namenili, tako da se lahko prilagodimo tem načrtom z našo dejavnostjo. Lahk rečem sam, da smo dobro pošlihtal te zadeve. Torej avti so, zdaj pa še ostala oprema.
Lp
Vse to pa je zgolj posledica razumevanja našega župana in njegove podpore opremljanju društev v naši občini. V letih 1996 do 2003 je vsako društvo v občini dobilo novo vozilo, tako da imamo dve GVC 24/50, 4 GVC 16/25 in GVV1 novejših datumov. PGD Velenje pa v letošnjem letu nabavlja še GVC 24/50. Po srednjeročnem planu opremljanja je zdaj na vsrti osebna zaščitna oprema in orodna vozila, del sredstev pa bo namenjem obnovi gasilskih domov.
Financirnje se je tako uredilo, da gasilci vemo pet lwet naprej, koliko sredstev in za kaj nam jih bodo namenili, tako da se lahko prilagodimo tem načrtom z našo dejavnostjo. Lahk rečem sam, da smo dobro pošlihtal te zadeve. Torej avti so, zdaj pa še ostala oprema.
Lp
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
vozila
lp!
Ja icko lepo vam ko se opremlajte po nekih standardih(kategorizacijah)
pri nas je zadeva sledeča: vsako društvo je bilo opravičeno do nabave novega vozila-za podvozje prispeva občina za nadgradnjo pa društvo samo! pa tukaj še ni nič narobe ampak problem je da smo dobili isto tako društva (2.kat.) kot društva (3.kat,4.kat,) pa čeprav nekatera društva obstjajo samo 10 let in je to njihovo prvo vozilo pa še to da imajo največ 1-3 intervencije letno al pa še to ne!! Mi pa ko posredujemo od 10-20krat pa je to da je samo eno vozilo z gasilnim sredstvi in potrebno opremo lahko že kočljiva zadeva!!
Pa kaj moremo temu se reče predvolilna kampanja!!!
upajmo na bolje!
Ja icko lepo vam ko se opremlajte po nekih standardih(kategorizacijah)
pri nas je zadeva sledeča: vsako društvo je bilo opravičeno do nabave novega vozila-za podvozje prispeva občina za nadgradnjo pa društvo samo! pa tukaj še ni nič narobe ampak problem je da smo dobili isto tako društva (2.kat.) kot društva (3.kat,4.kat,) pa čeprav nekatera društva obstjajo samo 10 let in je to njihovo prvo vozilo pa še to da imajo največ 1-3 intervencije letno al pa še to ne!! Mi pa ko posredujemo od 10-20krat pa je to da je samo eno vozilo z gasilnim sredstvi in potrebno opremo lahko že kočljiva zadeva!!
Pa kaj moremo temu se reče predvolilna kampanja!!!
upajmo na bolje!
- RadioaktivniS
- GE: PGD Veliki Kamen
- Kraj: Veliki Kamen
Icko, ko sem bral tvoje sporočilo, so se mi kr "sline cedile"
Ko bi bilo pri nas tako! PA NI!
Smo društvo II. kategorije, res da zadnji dve leti nismo imeli nobene intervencije (še sreča da je tako), pa vendar nesreča nikoli ne počiva in lahko se zgodi, da bom moral na intervencijo takoj sedajle... pa kaj mi pomaga... V garaži imamo kombi, ki služi kot orodno vozilo in vozilo za prevoz moštva... pa to me niti ne moti... ne vem pa, če ti kaj pove, če ti rečem, da je to
TAM2001... ampak 2001 ni letnica, to je model...
tale naš avtoček je 1971 letnik
in je tudi edini v našem društvu...
Pa tudi po okoliških društvih ni nič bolše... povprečna starost vozil v naši zvezi je 25 let
pa ne kaže, da bi bilo kaj kmalu bolje 
LP!
Ko bi bilo pri nas tako! PA NI!
Smo društvo II. kategorije, res da zadnji dve leti nismo imeli nobene intervencije (še sreča da je tako), pa vendar nesreča nikoli ne počiva in lahko se zgodi, da bom moral na intervencijo takoj sedajle... pa kaj mi pomaga... V garaži imamo kombi, ki služi kot orodno vozilo in vozilo za prevoz moštva... pa to me niti ne moti... ne vem pa, če ti kaj pove, če ti rečem, da je to
tale naš avtoček je 1971 letnik
Pa tudi po okoliških društvih ni nič bolše... povprečna starost vozil v naši zvezi je 25 let
LP!
Ja Icko zgleda da ma naš okoliš kar precej sreče okoli vozil.
Tudi mi smo društvo II. kategorije in imamo v svojem voznem parku terensko vozilo NISSAN KING letnik 2000, ki je opremljeno za gozdne požare saj ima v prtlažnjem delu tudi rezervar z vodo in navijalkoz 50 m cevi. Poleg tega imamo še vozilo za prevoz moštva CITROEN JUMPER letnik 1997, ki ima vgrajeno vso opremo za signalizacijo in razsvetljavo. Naša hiba je le avtocisterna TAM 5500, ki je sicer dobro servisirana in deluje za svoje leto brezhibno, venda jo bomo če bo vse po načrtih kaj kmalu zamenjali.
Zavedati pa se moremo nečesa: vsa ta vozila smo si kupili predvsem z našim delom in prispevki krajanov - občinski delež je v primerjavi z našim delom nizek.
Tudi mi smo društvo II. kategorije in imamo v svojem voznem parku terensko vozilo NISSAN KING letnik 2000, ki je opremljeno za gozdne požare saj ima v prtlažnjem delu tudi rezervar z vodo in navijalkoz 50 m cevi. Poleg tega imamo še vozilo za prevoz moštva CITROEN JUMPER letnik 1997, ki ima vgrajeno vso opremo za signalizacijo in razsvetljavo. Naša hiba je le avtocisterna TAM 5500, ki je sicer dobro servisirana in deluje za svoje leto brezhibno, venda jo bomo če bo vse po načrtih kaj kmalu zamenjali.
Zavedati pa se moremo nečesa: vsa ta vozila smo si kupili predvsem z našim delom in prispevki krajanov - občinski delež je v primerjavi z našim delom nizek.
Kar se Janezek nauči to Janez zna!
vozila
V PGD Velenje premoremo naslednja vozila TAM 80 T50 GV-2 letnik 88
MERCEDES 412 D HTRV letnik 99,MERCEDES 1328 GVC 16/25 letnik 02
TAM 190 T15 GVC 24/50 letnik 90,
VW TRANSPORTER GVM-1 letnik 92,TAM 190 T15 TRV 2-D letnik87 in
IVECO MAGIRUS 232 D15 ALK letnik 85.
MERCEDES 412 D HTRV letnik 99,MERCEDES 1328 GVC 16/25 letnik 02
TAM 190 T15 GVC 24/50 letnik 90,
VW TRANSPORTER GVM-1 letnik 92,TAM 190 T15 TRV 2-D letnik87 in
IVECO MAGIRUS 232 D15 ALK letnik 85.
V našem društvu ( PRD PARAMEDIC, enota PP Radovljica, bolničarji GZ Radovljica) je sitacija glede vozil sledeča:
1. OPEL FRONTERA SANITET 2.3 TDI letnik 92
2. CITROEN CX 2.0 SANITET letnik 88
3. VW TRANSPORTER SANITET 2,5B letnik 93
Vsa vozila smo nabavili izključno z lastnimi sredstvi. Citroen gre letos v prodajo, načrtujemo pa nabavo še enega vozila. Pravkar zbiramo sredstva s prostovoljnimi prispevki občanov.
1. OPEL FRONTERA SANITET 2.3 TDI letnik 92
2. CITROEN CX 2.0 SANITET letnik 88
3. VW TRANSPORTER SANITET 2,5B letnik 93
Vsa vozila smo nabavili izključno z lastnimi sredstvi. Citroen gre letos v prodajo, načrtujemo pa nabavo še enega vozila. Pravkar zbiramo sredstva s prostovoljnimi prispevki občanov.
Niko
V našem društvu, ki je I. kategorije, imamo sedaj vozilo GV-1 in sicer TAM 75 letnik 1981. Tudi mi smo razmišljali o predelavi vozila (VT črpalka in nekaj vode), pa smo od tega odstopili. Zaradi prevelike teže bi bilo potem vozilo zelo počasno. Skratka: v lanskem letu smo nabavili vozilo IVECO TD 50C 15V. Sedaj je v predelavi in konec aprila naj bi bilo dokončano. Tako bomo imeli za naše pogoje primerno vozilo GV-V1. Je pa to edino vozilo v našem društvu.
V našem društvu imamo sledeča vozila:
PV - Mitsubishi Pajero 2.5TD letnik 1995 = 8. let
GVM - Fiat Cucato-Combinato letnik 2002 = 1. leto
GVC - 16/22 TAM 5500 letnik 1967 = 36. let
GVC - 24/90 TAM 260 letnik 1991 = 12. let
TV-1 - TAM 110 letnik 1987 = 16. let
ALK 32 TAM 190 letnik 1989 = 14. let
Kot vidite so vsa vozila razen GVM in PV starejša od 12. let, kar je zelo žalostno za osrednjo enoto v občini, istočasno vam povem, da je v naši GZ povprečna starost vozil 16,5 let. Ali ima kdo kaj za povedat ?
Z gasilskim pozdravom:
NA POMOČ!
PV - Mitsubishi Pajero 2.5TD letnik 1995 = 8. let
GVM - Fiat Cucato-Combinato letnik 2002 = 1. leto
GVC - 16/22 TAM 5500 letnik 1967 = 36. let
GVC - 24/90 TAM 260 letnik 1991 = 12. let
TV-1 - TAM 110 letnik 1987 = 16. let
ALK 32 TAM 190 letnik 1989 = 14. let
Kot vidite so vsa vozila razen GVM in PV starejša od 12. let, kar je zelo žalostno za osrednjo enoto v občini, istočasno vam povem, da je v naši GZ povprečna starost vozil 16,5 let. Ali ima kdo kaj za povedat ?
Z gasilskim pozdravom:
NA POMOČ!
Smo osrednja enota III. kategorije in premoremo naslednja vozila:
GVC 16/25 - TAM 125T10, letnik 1979
GVC 24/50 - MB 1217, letnik 1981
GV-1 - MB Sprinter 312, letnik 2000
GVC 16/25 - Scania 114C 340, letnik 2002
GVC 16/25 - TAM 125T10, letnik 1979
GVC 24/50 - MB 1217, letnik 1981
GV-1 - MB Sprinter 312, letnik 2000
GVC 16/25 - Scania 114C 340, letnik 2002
- Priponke
-
- Sprinter.JPG (25.38 KiB) Pogledano 2191 krat
-
- Garaza.JPG (25.67 KiB) Pogledano 2196 krat
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
vozila
Jani to pa mate vi idealno urejen vozni park-kapo dol!!
aja veš ka me zanima kolko vas je prišo MB Sprinter(komplet) je 4x4 a ne?
lp pa kr tak naprej!!!

aja veš ka me zanima kolko vas je prišo MB Sprinter(komplet) je 4x4 a ne?
lp pa kr tak naprej!!!