Alpinistični pas
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Alpinistični pas
zanima me v kolikih društvih imate pas, ki ga uporabljajo alpinisti za plezanje in če se ta zadeva dobro odnese oziroma ali se sloh da uporabljati preko zaščitne obleke in z vso gasilsko opremo.
kjer se kadi tam smo pa mi
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
naprimer mi smo že v manjši akciji nakupovanja te opreme ampak imamo problem
v naših vrstah nimamo nobenega alpinista tako, da nihče ne pozna in ne zna (trenutnu) delati in plezati z to opremo zato iščem jamarje ali alpiniste v moji okolici, ki bi nam bili pripravljeni pomagati in prikazati kako se ta oprema uporablja in kaj vse sploh rabimo za varno delo.
Nekaj sem pozabil, tukaj imam en predraču za nekaj opreme tu zraven so tudi jeklenke za IDA ce ve gdo se za kakšne boljše variante se priporočam
Na podlagi vašega cenjenega povpraševanja Vam posredujemo naslednjo ponudbo:
Poz. Naziv artikla Cena v EUR Cena v SIT
01 Reševalni pasovi za reševanje z višine:
- tip: UNI 1
- tip: UNI 3
- tip: RAPID
49,00
80,00
84,00
11.637,50
19.000,00
19.950,00
02 Reševalna vrv Ø 10, dolžine 20m s torbico 35,00 8.312,50
03 Reševalna vrv Ø 10, dolžine 30 m s torbico 46,00 10.925,00
04 Navaden jeklen cilinder 6 lit/300 bar (polna ca. 11 kg) 230,00 54.625,00
05 Super lahek jeklen cilinder 6 lit/300 bar (polna ca. 9 kg) 310,00 73.625,00
06 Kompozitni cilinder 6,8 lit / 300 bar (polna ca 6,9 kg) 540,00 128.250,00
07 Najnovejši kompozitni cilinder Manesmann 6,8 lit / 300 bar (polna ca 3,9 kg) 595,00 141.312,50
upam, da se boste znašli v tem kaosu prve cifre so evri druge pa tolarji. Mi pač negre od rok ustavljanje tabel v forum
Na podlagi vašega cenjenega povpraševanja Vam posredujemo naslednjo ponudbo:
Poz. Naziv artikla Cena v EUR Cena v SIT
01 Reševalni pasovi za reševanje z višine:
- tip: UNI 1
- tip: UNI 3
- tip: RAPID
49,00
80,00
84,00
11.637,50
19.000,00
19.950,00
02 Reševalna vrv Ø 10, dolžine 20m s torbico 35,00 8.312,50
03 Reševalna vrv Ø 10, dolžine 30 m s torbico 46,00 10.925,00
04 Navaden jeklen cilinder 6 lit/300 bar (polna ca. 11 kg) 230,00 54.625,00
05 Super lahek jeklen cilinder 6 lit/300 bar (polna ca. 9 kg) 310,00 73.625,00
06 Kompozitni cilinder 6,8 lit / 300 bar (polna ca 6,9 kg) 540,00 128.250,00
07 Najnovejši kompozitni cilinder Manesmann 6,8 lit / 300 bar (polna ca 3,9 kg) 595,00 141.312,50
upam, da se boste znašli v tem kaosu prve cifre so evri druge pa tolarji. Mi pač negre od rok ustavljanje tabel v forum
- Janez Tratnik
- moderator

- Kraj: Dobračeva - Žiri
- Kontakt:
Malce bolj pregledno.
So pa cene kar ugodne.
So pa cene kar ugodne.
- Priponke
-
- predračun reševalnih pasov.doc
- (45.5 KiB) Prenešeno 214 krat
Lep preostanek dneva vam želim.
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Janez Tratnik, GSM: 041 587 444.

Kot gasilec se rodiš in večno ostaneš!
Gasilce rajši pokličite prehitro kot prepozno!
Sam imam pas Salewa z varovalnim sistemom Y (ferrata) in se zelo dobro obnese http://www.salewa.com/index3.asp. Cena je okoli 70 € za pas in 110 € za varovalni set.
- Matej B.
- GE: Ptuj / Tržec
- Kraj: Ptuj - Tržec
- Kontakt:
Kaj menite o marčevski ponudbi našega sponzorja, kjer je v akciji zaščitni varnostni pas Haberkorn, z 80cm dolgo vrvjo in karabinom. Me zanima kakšne izkušnje imate z njim, saj imamo trenutno mi enega na preizkušnji. Se odločamo za nakup novih tipiziranih pasov.
V petek gre en naš član na praktične vaje na Ig, v okviru tečaja za vodjo enote, pa ga bo tam preizkusil. Sem pa slišal da naj bi ti pasovi postali tipizirani tudi za gasilska tekmovanja (!!!!sem samo slišal!!!!).
Velika odlika je da je bistveno lažji od tistega ELAN-ovega.
Vaša mnenja in izkušnje so dobrodošla!!
V petek gre en naš član na praktične vaje na Ig, v okviru tečaja za vodjo enote, pa ga bo tam preizkusil. Sem pa slišal da naj bi ti pasovi postali tipizirani tudi za gasilska tekmovanja (!!!!sem samo slišal!!!!).
Velika odlika je da je bistveno lažji od tistega ELAN-ovega.
Vaša mnenja in izkušnje so dobrodošla!!
"Teorija brez prakse je kot voz brez akse!!!"
-
gasilec112
- Kraj: slo
Jaz pa tak mislim!
Dobro bi bilo, da bi vsako društvo imelo vsaj 2 alpinistična pasova, za reševanje iz kakršnihkoli globin višin, strmin.....
Jaz sem bi na Igu na spec. teh. reševanje in smo imeli spuste in tistega stolpa in smo uporabljali v veliki vičini alpinistične pasove. Nekateri pa tudi te običajne gasilske. Samo osebno se vsak posameznik bolje počuti če med reševanjem ali spuščanju uporablja alpinistični pas (ubčutek varnosti, udobja in kantrole...)
To je moje mišlenje!
Dobro bi bilo, da bi vsako društvo imelo vsaj 2 alpinistična pasova, za reševanje iz kakršnihkoli globin višin, strmin.....
Jaz sem bi na Igu na spec. teh. reševanje in smo imeli spuste in tistega stolpa in smo uporabljali v veliki vičini alpinistične pasove. Nekateri pa tudi te običajne gasilske. Samo osebno se vsak posameznik bolje počuti če med reševanjem ali spuščanju uporablja alpinistični pas (ubčutek varnosti, udobja in kantrole...)
To je moje mišlenje!
Pri nas uporabljamo le alpinistične pasove, vrvi; statične, dinamične, se pravi samo alpinistično opremo. Vendar!!!! Vsa alpinistična oprema: vrvi, pasovi imajo kratek rok uporabnosti, nekateri 4, nekateri 5 let, odvisno od proizvajalca, ne glede na to, ali so bili kdaj uporabljeni ali ne. Tega ne smete pozabiti.
Odg: Alpinistični pas
Pozdravljeni, v našem društvu se odločamo za nakup plezalnih pasov. Da bo oprema kvalitetna in uporabna smo se posvetovali z kolegi na GRSju, ki pa so nas naprosili, da se pozanimamo, ali je kakšno priporočilo kakšen plezalni pas naj bi uporabljali gasilci. Za tekmovanje firecombat, naj bi tekmovalci uporabljali pas tudi z ramenskim delom. Svetujete tak pas tudi za delo na intervencijah?
Odg: Alpinistični pas
tomaz112. Absolutno naj ima pas tudi ramenski del.tomaz112 napisal/-a:Za tekmovanje firecombat, naj bi tekmovalci uporabljali pas tudi z ramenskim delom. Svetujete tak pas tudi za delo na intervencijah?
Priporočam pa, pasove priznanega francoskega proizvajalca(da ne bo reklame), saj jih tudi sami uporabljamo.
In pa za resnejšo delo je fajn da že imajo integrirano prsno prižemo(t.i. CROLL).
LP
Re: Alpinistični pas
V našem društvu imamo 2x petzl navaho sicer je malo dražja zadeva je pa malo cenejša varianta od singing rocka približno enak po izgledu uporabnosti in kvaliteti. Ima pa mislim da PGD Ježica enoto za posredovanje z vrvno tehniko v MOL mogoče vam oni kaj svetujejo.