LP Marolt
Snežne verige
Moderator: Janez Tratnik
Pravila foruma
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
V tem forumu veljajo splošna pravila foruma, ki jih dobite tukaj
Objave gostov bodo dodane po odobritvi moderatorja.
Snežne verige
No ja ker smo ravno v času zime in snega se mi postavlja vprašanje ali imate snežne verige v vozilih? Ozroma na vaji Skupaj smo močnejši-Prezid Hrvaška sam opazil na GVC ju poklicnih "vatrogascov"
iz Rjeke da imajo na Manu poseben sistem podmetavnja verig! Pa me zanima če ima kdo to v Sloveniji vgrajeno na GVC ju?? Sam sisetem pa se nadzoruje oziroma vklopi kar v kabini vozila in deluje samodejno...JE pa nekakšen kup vrtečih se verig ki jih podmetujepod pogonska kolesa!
LP Marolt
LP Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Pri nas smo uredili tako, da se takoj ko pade sneg na avtomobil montirajo verige in so gor dokler je sneg.
Kakor sedaj kaže pogled skozi okno, jih bom šel montirat ali danes zvečer ali jutri zjutraj.
Kakor sedaj kaže pogled skozi okno, jih bom šel montirat ali danes zvečer ali jutri zjutraj.
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
In nazadnje jo stakne, ki bila mu je kos...
http://www.facebook.com/pgdokonina
No mi imamo sicer v vozilh verige! Seveda pa so gume zimske no bolj kramp kod a gume! Tko da imamo verige samo za rezervo če bi bilo res tko hudo da se nebi dalo it nikamor! Sicer pa res zanimiva ideja da ko je snega imaš verige kar gor! Sam itak cesta kar hitro skopni..... Tko da pomoje ni bojazni...
Lp Marolt
Lp Marolt
življenje je lepo! Ne boj se mrtvih, boj se živih!
- man 14.284
- Kraj: Zgornja Bistrica
dober večer
Mi mamo za vsako vozilo( GVC,GV1) po en par verig ki jih nameščamo glede stanja sežne odeje! Čeprav se priporoča da bi se za vozila 4x4 naj verige nameščala na obe osi!
jaz osebno pa priporočam (če še niste) tudi nakup zimskih pnevmatik za vsa vozila saj vemo kak pravijo ziher je le ziher!!
Mi mamo za vsako vozilo( GVC,GV1) po en par verig ki jih nameščamo glede stanja sežne odeje! Čeprav se priporoča da bi se za vozila 4x4 naj verige nameščala na obe osi!
jaz osebno pa priporočam (če še niste) tudi nakup zimskih pnevmatik za vsa vozila saj vemo kak pravijo ziher je le ziher!!
- Gregor K.
- moderator

- Kraj: Nekje na poti...
- Kontakt:
Ja, cesta je ponavadi res hitro urejena in ni problemov, ampak pokrivamo kar nekaj hiš oz. kmetij, do katerih ni asfalta, še pluženje je slabo urejeno, največji problem pa je, da cesta leži v grapi in tam snega še dolgo ne nese, oziroma je po cesti nato led.
So pa verige hitreje dol kot pa gor če jih rabiš, tako da če gre kdo na "panoramsko" vožnjo, jih pač sname in nato montira nazaj
So pa verige hitreje dol kot pa gor če jih rabiš, tako da če gre kdo na "panoramsko" vožnjo, jih pač sname in nato montira nazaj
To, kar vemo, je kapljica, to, česar ne vemo, je morje. (Newton)
Pri tako imenovanem rotacijskem oziroma centrifugalnem sistemu verig se nam ni treba ukvarjat z montažo ampak stvar uredimo tako rekoč s pritiskom na gumb, saj je sistem stalno montiran na vozilu.
največkrta nam služi le kot kratkotrajna pomoč pri premagovanju zasneženih klancev. So sicer manj učinkovite, toda v trenutku uporabljive in jih veliko uporablajo v Skandinaviji.
Naprava je stalno nameščena na vozilu in jo dovoljuje tudi zakon.Pri nas zaradi milih zim niso našle veliko uporabnikov , zelo primerne pa so za gasilska in druga reševalna vozila.
Odvisno od teže vozila tehta celotni sistem od 30 do 40 kg.
V Nemčiji stanejo okrog 250 do 1000 evrov.
Mislim pa da jih ima nekaj gasilskih vozil tudi v Sloveniji
največkrta nam služi le kot kratkotrajna pomoč pri premagovanju zasneženih klancev. So sicer manj učinkovite, toda v trenutku uporabljive in jih veliko uporablajo v Skandinaviji.
Naprava je stalno nameščena na vozilu in jo dovoljuje tudi zakon.Pri nas zaradi milih zim niso našle veliko uporabnikov , zelo primerne pa so za gasilska in druga reševalna vozila.
Odvisno od teže vozila tehta celotni sistem od 30 do 40 kg.
V Nemčiji stanejo okrog 250 do 1000 evrov.
Mislim pa da jih ima nekaj gasilskih vozil tudi v Sloveniji
Tehnika nam lajša življenje!
- Mitja Gregorič
- Naj forumovec 2003

- Kraj: Volčja Draga
- Kontakt:
Od gasilcev ne vem ....majo pa večinoma bolj "hudi" špediterji oz. avtoprevozniki....sej zadeva ni slaba ...ker ji m ni treba iz kabine...ampak za dolgotrajno vožnjo snegu in ledu so le verige taprave...tisto za pod koesa je la da v kakšenm klancu ne ostaneš in da se ven prebiješ za kaj več oz dolgotrajnega je bol ...no ja... povprašajte fante ki vozijo ...te mrcine ...
- Janez Koncilija
- Naj forumovec 2006
- Kraj: Topole
- Kontakt: